Conecteaza-te cu noi

POLITICA

O NOUĂ MANEVRĂ ! Pensii speciale pentru toţi aleşii locali

Publicat

in

– Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene vor incasa pensii speciale

Camera Deputaţilor va vota, astăzi, decizional, proiectul de lege privind Codul administrativ, care prevede, printre altele, instituirea de pensii speciale pentru aleşilor locali dar şi eliminirea pragului de 20% pentru folosirea limbii materne a minorităţilor naţionale în administraţia locală,

Cea mai importantă prevedere adoptată deja e Senat este cea care se referă la pensiile speciale ale aleşilor locali, la încetarea mandatului, care vor fi suportate din bugetul de stat.

“Persoanele alese începând cu anul 1992 de către cetăţeni, prin vot universal, egal, direct, secret, respectiv prin vot secret indirect şi liber exprimat, respectiv primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, ale vârstei standard de pensionare redusă aşa cum sunt prevăzute în Legea nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, sau cele prevăzute de alte legi speciale au dreptul, la încetarea mandatului, la o indemnizaţie pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă, dar nu mai devreme de data încetării mandatului aflat în derulare”, se arată în articolul 248 din proiectul Codului administrativ.

Senatul a adoptat proiectul de lege în data de 11 iunie.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Cristian Mitrofan, demis de la șefia CAS Argeș

Publicat

in

De

Aprig susținător al tandemului Miuțescu – Orban, fost candidat de serviciu la primaria Curtea de Arges si actual consilier local, Cristian Mitrofan a fost demis de la șefia CAS Argeș. Acesta fusese numitm, politic, interimar ca o rasplata pentru osanalele aduse lui Miuțescu. Mitrofan a avut de doua ori sansa de a deveni director curat și de a-și arăta profesionalismul dar a picat ambele examene cu note rusionoase de 2 si 4. Cu toate acestea politiciul l-a tinut in functia de director dar tupeul liberalului a fost inimaginabil. După declansarea unei anchete a DNA si după punerea sa sub urmărire penala, Mitrofan tot nu a demisionat si a ramas agatat cu dintii de scaunul de director. La sfarsitul saptamanii trecute, acesta a fost demis în locul său fiind numită dr. Muşat Gabriela.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Liberalii și social-democrații l-au ‘curtat’ pe fostul principe Nicolae: ‘S-a întâmplat asta, de mai multe ori’

Publicat

in

De

Fostul principe Nicolae a afirmat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, referitor la o eventuală implicare în politică, că este deschis la orice variantă în viitor, dar că momentan îi este bine aşa, precizând că a fost ofertat de PNL şi PSD, dar a refuzat.

Principele Nicolae a fost întrebat dacă s-a gândit să se implice în politică.

“Sunt deschis la orice variantă în viitor. În momentul de faţă sunt bine cum sunt, unde sunt, dar cine ştie ce se va întâmpla în viitor, poate va fi momentul, poate nu va fi, dar bunicul meu nu a încurajat acest demers şi ţin la asta. Nimeni din familie nu a fost încurajat (n.r. să facă politică). (…) Discuţia între mine şi rege nu a fost ceva ce a încurajat, dar situaţia în România e complet altfel de cum a fost acum 80-90 de ani şi poate va fi o mişcare bună pentru mine, pentru familie mea, dar şi pentru ţară. Totul trebuie să fie luat în  calcul: cum sunt eu, dacă pot să fac acest lucru, dacă aleg să îl fac, dar în momentul de faţă răspunsul este nu, dar nu ştim ce se va întâmpla în viitor”, a afirmat el.

Întrebat cum va reacţiona dacă un partid va veni să îl roage să intre în politică, Nicolae al României a răspuns:

“S-a întâmplat asta, de mai multe ori. PNL, PSD şi a fost un partid care nu cred că a fost înfiinţat până la urmă. Am refuzat. E o uşă deschisă şi toate variantele în viaţă trebuie să rămână aşa”, conform news.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend