Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

O nouă facilitate pentru cei cu centrale termice. Reduce consumul

Avatar

Publicat

in

Centralele termice disponibile în prezent pe piață folosesc tehnologia condensării pentru a economisi consumul de gaze, însă câteva accesorii inteligente pot duce la o economie și mai mare.

La centralele termice în condensaţie nivelul de eficienţă este ridicat, iar economia se pare că ajunge chiar şi la 35%, adică, consumă cu 35% mai puţin gaz faţă de o centrala convenţională.

Pentru un consum şi mai redus clienţii pot opta pentru o sondă de exterior.

Toate tipurile de centrale acceptă astfel de dispozitive, iar procedura de instalare a accesoriilor de termoreglare este foarte simplă. Datorită sistemului plug & play, centrala recunoaşte accesoriul montat şi îşi va adapta modul de funcţionare după acesta.  În ceea ce priveşte costurile, acestea pornesc de la 100 de lei pentru un termostat simplu sau o sondă de exterior şi pot ajunge până la 900 de lei, în cazul celor controlate prin intermediul aplicaţiilor mobile.

Cu ajutorul aplicaţiei, centrala poate fi setată pe modurile iarnă, oprire cu activarea funcţiei anti-îngheţ, vară sau vacanăi. Prin activarea funcţiei Auto, centrala va funcţiona conform temperaturilor din exteriorul şi interiorul locuinţei, optimizându-se în timp real şi reducând semnificativ consumul de energie. O altă funcţionalitate importantă este programarea zilnică şi săptămânală, în funcţie de programul şi stilul de viaţă al utilizatorilor.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Avertisment de la Ministerul Economiei: Aplicanţii la scheme de ajutor de stat primesc mailuri înșelătoare

Avatar

Publicat

in

De

Aplicanţii la schemele de ajutor de stat din fonduri externe nerambursabile derulate prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) primesc e-mail-uri de la anumite persoane, în care sunt informaţi că au fost admişi pentru finanţare şi în care li se propun diverse oferte comerciale, avertizează un comunicat postat marţi de ministerul de resort pe Facebook, potrivit Agerpres.

În mesajul ilustrat cu o poză cu mesajul “Atenţie: comunicare înşelătoare”, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului subliniază că nu comunică prin terţi informaţii despre aprobarea proiectelor depuse de oamenii de afaceri.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui George Simion! Legea care va fi susținută de AUR

“În urma sesizărilor primite, am aflat că există persoane care trimit solicitanţilor de granturi e-mail-uri prin care îi felicită că au fost admişi şi le propun diverse oferte comerciale. Vă informăm că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului nu comunică aprobarea proiectelor prin terţi, toate informările se fac în aplicaţie şi/sau pe e-mailul aplicantului! Nu favorizează aplicanţi, dosarele sunt evaluate după grila publicată pe site-ul granturi.imm.gov.ro! Nu este asociat cu firme care percep taxe pentru facilitarea obţinerii acestor fonduri!”, se precizează în comunicatul transmis de MEAT.

Citește și: Groaznic! Activistul de mediu Daniel Bodnar ar putea rămâne paralizat

În acest context, Ministerul Economiei solicită aplicanţilor la schemele de ajutor de stat să urmărească canalele oficiale de comunicare ale ministerului.

“Pentru o informare corectă privind situaţia înscrierilor şi plăţilor pentru cele trei măsuri prevăzute în schema de ajutor de stat, vă rugăm să urmăriţi platforma oficială şi canalele oficiale de comunicare ale instituţiei”, se recomandă în comunicatul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Schimbare majoră în Franța: Banca Centrală limitează investițiile în petrol și gaze. Semnal dat în Europa

Avatar

Publicat

in

De

Banca centrală franceză a anunțat că va ieși din afacerile cu cărbune și își va limita expunerea la petrol și gaze naturale în portofoliul său de investiții până în 2024, ca parte a unei schimbări active către active prietenoase cu mediul, relatează Reuters.

Citește și: SONDAJ CURS – Câţi români vor să se vaccineze anti-COVID şi cum ajung să ia decizia

Multe bănci centrale s-au angajat să-și modifice portofoliile de investiții ca parte a unui efort de a încuraja sistemul financiar să sprijine o economie mai puțin dăunătoare mediului, informează Mediafax.

Banca Franței gestionează un portofoliu de investiții de 22 de miliarde de euro, separat de achizițiile de active aferente operațiunilor sale de politică monetară.

Într-o declarațieinstituția a spus că până la sfârșitul acestui an nu va mai investi în companii care generează peste 2% din venituri din cărbune și că va reduce pragul la zero până la sfârșitul anului 2024. În prezent, pragul este de 10%.

Instituția a declarat și că va exclude, de asemenea, până în 2024 companiile cu peste 10% din venituri provenite din petrol sau 50% din gaze, ceea ce ar putea însemna că banca centrală ar trebui să renunțe la colaborarea cu grupuri energetice majore, cum este Total.

O altă categorie de companii cu care banca nu va mai colabora sunt cele care obțin 10% din veniturile lor din petrol sau gaze de șist, sau care explorează în Arctica sau în apele adânci.

În calitate de acționar, banca va vota din acest an împotriva noilor proiecte privind combustibili fosili.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend