Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

„O decizie nemiloasă”: Zeci de angajaţi ai regelui Charles şi-ar putea pierde slujbele

Publicat

in

Angajaţi care s-au aflat până acum în slujba lui Charles, devenit rege după decesul mamei sale, au fost înştiinţaţi că şi-ar putea pierde slujbele, demers criticat de un sindicat şi etichetat drept „nemilos”, scrie Reuters.

Regele Charles al III-leaFoto: Ben Stansall/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Charles, care i-a succedat la tron mamei sale, se va muta împreună cu soţia sa, Camillla, regina consoartă, de la Clarence House, reşedinţa lor londoneză timp de decenii, în principala reşedinţă oficială a suveranului, Palatul Buckingham.

Un purtător de cuvânt al Clarence House a spus că activitatea de acolo a încetat şi a fost început un proces de consultare a angajaţilor referitor la reduceri de personal.

”Angajaţii noştri au oferit un serviciu îndelungat şi loial şi, deşi câteva concedieri vor fi inevitabile, lucrăm insistent pentru a identifica roluri alternative pentru un număr cât mai mare din angajaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt.

The Guardian a relatat că până la 100 de angajaţi au fost înştiinţaţi că şi-ar putea pierde slujbele, după ce unii dintre aceştia au muncit acolo timp de decenii. Printre ei se numără valeţi, garderobieri şi bucătari, precum şi personal clerical.

Notificările au fost făcute în timp ce aceştia îl asistau pe noul rege pe parcursul procesului de urcare pe tron – inclusiv în timpul desfăşurării slujbei de recunoştinţă dedicate mamei lui în Edinburgh, mai scrie The Guardian.

The Public and Commercial Services Union a condamnat decizia de a anunţa reduceri de personal, mai ales în timpul perioadei de doliu şi a etichetat-o ca fiind ”nemiloasă”.

”Deşi sunt de aşteptat anumite schimbări în reşedinţe în contextul modificărilor rolurilor în familia regală, amploarea şi viteza cu care au fost anunţate sunt extrem de crude”, a precizat secretarul general al sindicatului, Mark Serwotka.

Un purtător de cuvânt al Clarence House a spus că legea cere ca personalul să fie înştiinţat cât mai devreme posibil.

”În ciuda tuturor eforturilor de a amâna până după înmormântare, recomandarea rămâne aceeaşi. Toţi angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor primi plăţi compensatorii sporite. Niciun membru al personalului nu va fi afectat timp de cel puţin trei luni”, a spus el. (Sursa: Agerpres)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

INS: Transportul aerian de mărfuri a crescut cu 26,7%, în primele 9 luni din 2022

Publicat

in

De

Transportul aerian de mărfuri (inclusiv poştă) a crescut, în primele nouă luni din 2022, cu 26,7%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, de la 29.294 tone până la 37.130 tone, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Cele mai mari ponderi în ceea ce priveşte transportul de mărfuri s-au înregistrat pe aeroporturile Henri Coandă-Bucureşti, cu 10.700 tone mărfuri încărcate şi 15.300 tone mărfuri descărcate, Avram Iancu-Cluj-Napoca, cu 2.300 tone mărfuri încărcate şi 2.900 tone mărfuri descărcate, şi Traian Vuia-Timişoara, cu 2.200 tone mărfuri încărcate şi 3.800 tone mărfuri descărcate, potrivit Agerpres.

În trafic intern, activitatea principalelor aeroporturi româneşti se prezintă astfel: Henri Coandă-Bucureşti a realizat 11,9% în total tone mărfuri încărcate, Avram Iancu-Cluj-Napoca – 55,6% şi Traian Vuia-Timişoara – 32,5% în total tone mărfuri încărcate.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Întâlnire surpriză între bărbații din viața Elenei Udrea, Dorin Cocoș și Adrian Alexandrov – care a fost atmosfera dintre ei / VIDEO

Publicat

in

De

Recentele probleme de sănătate ale Elenei Udrea, care îşi ispăşeşte pedeapsa cu închisoarea în penitenciarul Târgşor Nou, se pare că i-au făcut pe fostul soţ, Dorin Cocoş, şi actualul, Adrian Alexandrov, să lase deoparte neînţelegerile şi să aibă o discuţie civilizată spre binele fostului ministru.

Cei doi bărbaţi din viaţa Elenei Udrea s-au întâlnit la un mall din Bucureşti, unde au stat împreună la masă şi au discutat timp îndelungat, atmosfera între ei fiind una calmă, ba chiar cordială.

Primul care a ajuns la surprinzătoarea întâlnire a fost omul de afaceri Dorin Cocoș, care a și așteptat o vreme până ce tânărul partener al fostei sale soții și-a făcut apariția. A avut timp să bea un fresh, o cafea, ba să dea și un telefon.

Nu a dat semne de nerăbdare, nici de nervozitate. Ba chiar părea atât de liniștit, încât paparazii Mediaflux au crezut pentru o vreme că Dorin Cocoș a făcut doar o pauză de shopping (avea alături două pungi măricele) și că își va continua periplul prin mall.

La scurt timp, Adrian Alexandrov s-a așezat firesc la masă, cu o cutiuță de ”pachețele de primăvară” din care a mâncat cât timp Dorin Cocoș a vorbit.

Potrivit sursei citate, Dorin Cocoş a vorbit primul, un discurs destul de lung, apoi fiind rândul mai tânărului iubit al Elenei Udrea.

Odată încheiată discuţia, Cocoș a cerut și a primit nota de plată, a aruncat o privire scurtă și a plătit, apoi bărbaţii din viaţa Elenei Udrea Elenei Udrea s-au ridicat în același timp de la masă, și-au strâns mâinile și au plecat, fiecare pe drumul lui.

@www.mediaflux.ro #elenaudrea #adrianalexandrov #dorincocos #galabute #mediafluxro #mediaflux #paparazzimediaflux ♬ sunet original – www.MediaFlux.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend