Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

O Dacie la 55 de secunde!

Avatar

Publicat

in

La fix 15 ani de când compania franceză Renault a preluat Automobile Dacia, o uzină în care lucrează 14.000 de angajați, de pe banda de producție iese câte un automobil la fiecare 55 de secunde, adică 65 de mașini pe oră și 1 389 pe zi.

dacia la 15 aniCadența de producție a uzinei de la Mioveni se ridică la aproximativ 350.000 de vehicule pe an, în 2013, peste 93% din producţie fiind trimisă la export. Chiar dacă vânzările Dacia au mers foarte bine în Europa, odată cu relaxarea pieței și revenirea din criza financiară, este posibil ca o parte importantă a cumpărătorilor să se orineteze către mărci mai scumpe și mai cunoscute. Astfel, compania Dacia estimează o scădere a producției cu 20.000 – 30.000 de mașini în 2014 comparativ cu anul anterior, a declarat luni, la o conferință de presă la Pitești, președintele director general al Dacia, Nicolas Maure, cu ocazia împlinirii a 15 ani de când Renault a preluat Dacia. El a explicat aceasta posibilă scădere prin transferul de activitate în ceea ce privește producția Sandero de la Mioveni la uzina din Tanger, care a demarat în toamna anului trecut o a doua linie de producție.

Maure a afirmat că producția din 2014 va fi influențată de evoluția piețelor, marcate de o concurență exacerbată, atât în ceea ce privește competitorii cât și concurența internă la nivelul grupului Renault cu uzina din Maroc. Uzina Dacia de la Mioveni produce modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster și Renault Symbol, iar uzina Renault din Maroc produce modelele Sandero, Dokker, Dokker Van și Lodgy. Președintele Dacia a spus că, în 2013, producția a atins aproape capacitatea maximă a uzinei de la Mioveni, de 350.000 mașini pe an și a subliniat că uzina trebuie să își dezvolte competitivitatea, prin îmbunătățirea productivității și prin creșteri salariale moderate.

Dacia și Renault sunt împreună de 15 ani, un deceniu și jumătate care a transformat constructorul argeșean dintr-un brand cu conotații locale, într-un jucător cu adevărat relevant la nivel global. Primul rod al colaborării dintre Dacia și Renault s-a numit SupeRNova. Derivată din modelul de concepție 100% românească Nova, acesta a fost lansat în ianuarie 2000. De atunci și până în prezent, în cei 15 ani de parteneriat, Dacia-Renault a făcut istorie pe piața auto din Europa și nu numai: 2003 – Solenza, 2005 –Logan, 2006 – Logan MCV, 2008 – Sandero, 2009 – Stepway, 2010 – Duster, 2012 – gama Logan si Sandero faza 2 facelift, 2013 Duster faza 2 facelift.

Cel mai recent, dar nu și cel din urmă moment cheie al alianței Dacia-Renault este reprezentat de atingerea unui nou prag istoric de producție, automobilul cu numărul 5 milioane părăsind în urmă cu mai puțin de două săptămâni, pe data de 6 mai, liniile de asamblare ale uzinei de la Mioveni.

În perioada 2000 — 2013, Grupul Renault a investit în România 2,2 miliarde euro. Activitatea Dacia reprezintă aproape 3% din PIB-ul României și 8% din exporturi.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Bill Gates: ‘Amenințarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru’

Avatar

Publicat

in

De

Bill Gates crede că lumea trebuie să se pregătească pentru următoarea pandemie așa cum s-ar pregăti pentru un război. 

„Nu ne putem permite să fim prinşi din nou cu garda jos. Ameninţarea următoarei pandemii va rămâne întotdeauna deasupra capului nostru – cu excepţia cazului în care lumea ia măsuri pentru a o preveni,” a scris miliardarul filantrop, potrivit Mediafax, citează Digi24.ro.

Pentru a evita ravagiile făcute de Covid-19, „pregătirea pentru următoarea pandemie trebuie luată la fel de în serios ca ameninţarea războiului”.

„Oprirea următoarei pandemii va necesita cheltuirea a zeci de miliarde de dolari în investiţii în fiecare an, dar amintiţi-vă că costul pandemiei Covid-19 pentru întreaga lume este estimat la 28 trilioane de dolari. Lumea trebuie să cheltuiască miliarde pentru a economisi trilioane şi pentru a preveni milioane de decese. Cred că este cea mai bună, cea mai rentabilă poliţă de asigurare pe care şi-o poate permite lumea”, mai scrie Bill Gates.

În opinia lui Bil Gates, „cea mai mare parte a investiţiei trebuie să provină din ţările bogate, deoarece guvernele lor au cel mai mult de câştigat”.

Pe lângă investiţiile ştiinţifice care ar trebui să facă posibilă înfrângerea pandemiei Covid-19 şi a altora viitoare (diagnostice, vaccinuri, tratamente etc.), Bill Gates solicită, de asemenea, înfiinţarea unui „sistem global de alertă, de care nu dispunem azi la scară largă”, pentru a putea detecta epidemiile cât mai curând posibil.

Miliardarul, care a dat deja un semnal de alarmă cu privire la pericolele pandemiilor, în special într-o celebră conferinţă TED din 2015, susţine, de asemenea, crearea unei forţe de reacţie rapidă pentru bolile infecţioase, „pompierii pandemiei” care ar fi în alertă constantă pentru a răspunde unei potenţiale crize sanitare. Bill Gates estimează că ar fi nevoie de aproximativ 3.000 de astfel de profesionişti în întreaga lume.

Citește și:

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sebastian Bodu, consilier de stat în Guvernul Cîțu, îl face praf pe Dan Barna! ‘Zero toleranță față de colaboratorii Securității’ – Da, mai puțin când sunt ai noștri

Avatar

Publicat

in

De

Sebastian Bodu, consilier de stat în Guvernul Cîțu, la Cabinetul vicepremierului Kelemen Hunor, îl face praf pe vicepremierul Dan Barna, în contextul scandalului legat de numirea Florinei Prisecaru în funcția de director general-adjunct la Ministerul Economiei, pe care a încercat să o facă ministrul Economiei al USR, Claudiu Năsui.

Bodu a distribuit, pe Facebook, o postare de-a lui Dan Barna, în care șeful USR anunța în august 2019 că formațiunea sa are „zero toleranță față de colaboratorii Securității.

Da, mai puțin când sunt ai noștri…”, a comentat Bodu cu privire la postarea din 2019 a lui Barna.

Vezi și Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a sucit! Ce declara când era în Opoziție: Fac parte dintr-un partid care se delimitează ferm de colaboratori ai fostului regim

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text care spune „Dan Barna 17 Aug 2019 ZERO toleranță față de colaboratorii Securității. tății.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend