Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

O cunoscută scriitoare britanică de romane poliţiste a murit la 59 de ani

Publicat

in

Mo Hayder, una dintre cele mai cunoscute scriitoare britanice de romane poliţiste, a murit marţi la vârsta de 59 de ani în urma complicaţiilor cauzate de o boală neurodegenerativă, a anunţat o agenţie literară din Marea Britanie, informează AFP.

“Vă anunţăm cu tristeţe că Clare Dunkel, autoarea extraordinarelor romane poliţiste publicate sub pseudonimul Mo Hayder, a murit ieri după o luptă curajoasă împotriva unei maladii neurodegenerative”, a anunţat miercuri, pe Twitter, agenţia care o reprezenta pe scriitoarea britanică, David Higham Books, potrivit agerpres.ro.

Agenţia a salutat “moştenirea puternică” lăsată în urmă de Clare Dunkel, iar agentul literar al autoarei britanice, Jane Gregory, s-a declarat întristată de pierderea “unei scriitoare strălucite, care era totodată o persoană minunată, extraordinară şi unică”.

“Cărţile ei erau uimitoare şi inovatoare”, a adăugat Jane Gregory într-un mesaj publicat pe contul de Twitter al agenţiei David Higham Books.

Mo Hayder, care a publicat 10 romane, era considerată în Marea Britanie una dintre reginele genului poliţist, graţie mai ales seriei sale de şapte cărţi, începută în 1999 cu “Birdman”, care prezenta anchetele comisarului Jack Caffery.

Potrivit revistei literare The Bookseller, cărţile scrise de Mo Hayder s-au vândut în 1,2 milioane de copii în Marea Britanie şi au generat încasări totale de 6,17 milioane de lire sterline (7,23 milioane de euro).

Cel de-al cincilea roman al ei, “Ritual”, a fost desemnat cea mai bună carte a anului 2008 de Publishers Weekly. “Gone”, al şaptelea roman al ei, devenit bestseller în Regatul Unit, a câştigat în 2012 premiul literar Edgar Allan Poe. “Wolf”, romanul ei din 2014, va fi adaptat de BBC într-o producţie de televiziune.

Cititorii din Franţa o apreciau la rândul lor pe scriitoarea britanică, al cărei roman “Tokyo” a câştigat în 2005 Premiul SNCF pentru Roman Poliţist European şi în 2006 Marele Premiu al cititoarelor revistei Elle la categoria “roman poliţist”.

La sfârşitul lunii martie, agenţia David Higham Books a anunţat că a semnat cu editura Century un contract pentru două romane noi ale scriitoarei, pe care aceasta urma să le publice sub pseudonimul Theo Clare. Primul dintre ele, “The Book of Sands”, va apărea în librării în ianuarie 2022.

Foarte diferită de romanele sale poliţiste, această nouă serie literară are o acţiune “care se desfăşoară într-un univers alternativ”, a precizat editura Century.

În epocă, Mo Hayder s-a declarat “extrem de fericită” pentru această schimbare de direcţie a carierei sale. “Sunt încântată că nu mai trebuie să ucid oameni în scenarii amare şi complicate”, a adăugat ea, precizând că a avut nevoie de patru ani pentru a termina cartea “The Book of Sand”.

Mo Hayder era căsătorită cu Bob Randall, un fost sergent de poliţie, şi avea o fiică, Lotte, dintr-o relaţie anterioară.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Război al declarațiilor între Dan Petrescu și Marius Șumudică: ar trebui să închidă gurița

Publicat

in

De

Tehnicianul Marius Şumudică a reacţionat după ce Dan Petrescu a spus că încearcă să repare ce s-a greşit la CFR Cluj, el declarând că actualul antrenori al clujenilor “trebuie să închidă guriţa”.

“El spune că echipa nu e pregătită. El a avut două săptămâni să pregătească echipa. Această echipă cum a putut să o calce în picioare pe FCSB? Cum poţi să domini? Decât dacă eşti bine pregătit fizic. Şumudică i-a pregătit până la meciul cu FCSB. Jucătorii au câştigat acel meci, pentru că erau bine pregătiţi fizic. După care, apare un domn antrenor, care a avut trei săptămâni la dispoziţie, schimbă 7-8 jucători pregătiţi de mine, aduce 3-4-5 jucători pe care îi pune pe listă şi acum se plânge că jucătorii nu sunt pregătiţi. Eu sunt vinovat că nu sunt pregătiţi? Acest antrenor apare şi spune că Bălgrădean i-a distrus meciul trecut. De ce jucătorii respectivi nu mai apar să spună că îi deranjează? Când apari la interviu şi dai nume că jucătorul a greşit… eu am spălat rufele în familie, nu am aruncat cu pietre în ce a făcut un antrenor înainte. Nu Petrescu a luat acele 4 campionate, preşedintele le-a luat, Marian Copilu, vă spun eu. Petrescu a fost bolnav de COVID, a stat nu ştiu cât timp departe. A venit Edi, a luat el un campionat şi tot ridicăm nişte oameni în slăvi”, a spus Şumudică, potrivit digisport.ro.

“Echipa aceasta, cu Şumudică antrenor, a câştigat jocul cu FCSB. Ce puteai să faci la un antrenament? Nu înţeleg ce s-a făcut greşit. Să vină, facem o emisiune amândoi. Dacă are sânge în instalaţie, aşa cum spune el, venim şi discutăm faţă în faţă ca doi profesionişti şi vedem ce s-a făcut greşit înainte şi ce trebuie să repare. Nu sunt eu vinovat că îţi aduci tu jucători cu două viteze – încet şi pe loc. Eu nu sunt vinovat că Petrila nu mai era acela când era cu Şumudică. La fel cu Omrani. Eu sunt un tip loial, îl respect, dar nu veni să-mi pui mie în cârcă. Nu veni acum să împroşti cu noroi nişte oameni care au venit acolo şi te-au lăsat pe primul loc, cu 21 de puncte, 7 din 7. Cu Young Boys acasă nici n-au ajuns la poartă. Au dat gol în ultimul minut din lovitură liberă. E adevărat, cu Steaua Roşie ratez penalty. Domnul Deac ratează penalty, Bălgrădean dă pe lângă minge şi arbitrul dă un penalty imaginar în minutul 4. Asta s-a întâmplat cu Steaua Roşie, iar acum venim şi aruncăm cu noroc că s-a făcut greşit totul. Ce s-a făcut greşit, domnul Petrescu? Bravo lui, el crede în jucătorii respectivi, dar să nu uităm că Marian Copilu şi cu Marius Şumudică au clădit un lot care era pe primul loc. Clubul a încasat 4 milioane din Conference League şi am jucat cu Steaua Roşie, care azi au bătut Braga, iar Young Boys vedeţi unde sunt. Cine, Jablonec? Cine sunt Jablonec? Locul 11. Ok, când a fost cu Banja Luka am ieşit şi am spus că nu e normal. Ce să mai spunem de Slavia sau Sparta Praga? De Plzen, de exemplu? În momentul ăsta, Petrescu trebuie să închidă guriţa, dacă ne respectăm ca antrenori. Eu nu fac lucrurile astea, eu n-am vorbit de foştii mei colegi, care au fost înainte, nu e normal să faci aşa ceva”, a mai afirmat Şumudică, la Fotbal Club, informează News.ro.

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat joi seară, după meciul cu Jablonec, scor 0-1, din grupele Conference League, că el nu poate avea un impact foarte rapid asupra echipei şi că încearcă să repare ce s-a greşit înainte.

“Trebuie să revăd faza golului, roşu, penalti… Nu e uşor. Nu mai ţin minte ocazii de-ale lor, ţin minte două ocazii mari ale CFR-ului. Jablonec a fost mai bine fizic, a câştigat toate duelurile. Se vede că suferim din toate punctele de vedere. Repriza a doua ne dă speranţe. Am făcut patru schimbări pentru că n-aveam cu cine să mai fac a cincea schimbare. Avem foarte multe accidentări. Jablonec e o echipă foarte, foarte bună. Campionatul Cehiei sigur este peste al României. Judecat voi fi, dar nu am încuput eu pregătirea, n-am început eu transferurile.  Nu poţi să ai un impact, să zici voi câştiga zece meciuri la rând. Eu acum încerc să repar ce s-a greşit înainte. Avem atâtea meciuri şi foarte multe probleme de lot. Sper să ieşim vii”, a spus Petrescu la Pro X.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sfaturi și precauții pe care ar trebui să le cunoști, atunci când organizezi un depozit relevant pentru afacerea ta

Publicat

in

De

Un depozit modern și bine organizat necesită un spațiu destul de larg, pentru lucrări de primire și expediere, depozitarea mărfurilor și a produselor și pentru alte activități importante. Prin urmare, realizarea lui se face în funcție de tipul de afacere, acordând prioritate și capacității de stocare, eficienței acesteia, astfel încât să se potrivească și cu numărul de lucrători.

Pentru a îmbunătăți eficiența muncii pe viitor, este indicat să nu exagerezi cu eficiența depozitării, pentru că există riscul să ajungi să stochezi produsele într-un loc, de unde să fie dificil de manipulat, sau de extras în timp util. Prin urmare, trebuie de menținut un echilibru între eficiența depozitării produselor și eficiența muncii.

Sisteme de depozitare – rafturi metalice

Când instalezi sisteme de rafturi metalice înalte sau sisteme de rafturi metalice depozitare paleți, ai avantajul de a putea stoca deasupra mărfurile expediate rar: https://rafturionline.ro/ro/rafturi-metalice. În ceea ce privește mărfurile pe care le expediezi în mod frecvent, acestea le poți stoca la o înălțime de unde pot fi extrase rapid și ușor. Este foarte important de luat în considerare și siguranța lucrătorilor, prin urmare, plasarea mărfurilor grele trebuie făcută în locuri adecvate, stabilite cu atenție.

Prin folosirea sistemelor de rafturi metalice depozitare paleți ai multe avantaje și anume:

 • Stocarea produselor se face rapid și eficient
 • Se economisește spațiu și se îmbunătățește capacitatea de stocare
 • Sunt reduse costurile cu operarea, întreținerea produselor depozitate
 • Accesul la paleți este asigurat
 • Nivelul de risc sau deteriorare al echipamentului este redus la minim
 • Se face economie de timp, sunt reduse anumite costuri.

În prezent, stelajele pentru paleți sunt cea mai utilizată formă de depozitare, de către comercianți, companii logistice, ateliere, magazine mari, depozite din toată țara.

Eficiența muncii

Pentru a îmbunătăți eficiența muncii, trebuie ca angajații (ce aleg și transportă produsele) să aibă suficient loc de deplasare, fără să se incomodeze între ei sau să stea degeaba, din cauza timpului de așteptare. Nu este indicat nici ca pasajul de trecere să fie prea îngust, dar nici prea larg pentru că poate duce la pierderea spațiului din depozit.

Asigurarea spațiului se face ținând cont și de perioadele de inventar. Se va lua în calcul și posibilitatea de extindere a unui nou depozit, atunci când acesta folosit în prezent ar putea deveni prea mic, ar începe să blocheze culoarele din cauza realizării inventarului. În acest sens, se pot face anumite îmbunătățiri, se poate reorganiza depozitul sau se pot implementa alte sisteme de depozitare.

În general, prin alegerea corectă a unor sisteme de depozitare se realizează optimizarea operațiunilor de depozit. Ideea este de a economisi spațiu, sau de a crea spațiu de stocare a mărfurilor.

Siguranța este foarte importantă

content-image

În orice depozit cu stocuri mari și un număr mare de angajați, siguranța este primordială. Pentru asta, depozitul trebuie amenajat corespunzător, respectând normele în vigoare. Acesta trebuie dotat cu o serie de echipamente speciale, care asigură o securitate sporită și anume:

 • Uși culisante, cu un sistem automatizat, care asigură accesul mai ușor în depozit
 • Camere de supraveghere pentru depistarea unor persoane care ar vrea să sustragă bunuri în mod necinstit, sau a unor intruși, care au intrat prin efracție
 • Sisteme de verificare și de scanare a produselor, protecția ușilor sau detectarea facială prin interfoane – acestea fac parte din sistemele de securitate ale depozitelor moderne
 • Sisteme de supraveghere și avertizare de la distanță, astfel se pot evita situațiile neprevăzute
 • Sisteme anti-cădere pentru rafturi pentru reducerea riscurilor de accidentare a angajaților, în cazul manevrării greșite a mărfurilor
 • Sisteme de securitate performante pentru prevenirea distrugerii bunurilor și menținerea lor în siguranță, în caz de furt, inundație, incendiu; acestea pot controla și supraveghea accesul în diferite zone ale depozitului
 • Senzori de mișcare instalați în zone bine stabilite, în care se depozitează obiecte de valoare, la care au acces doar anumite persoane.

De asemenea, depozitul trebuie să aibă locații de ieșire de urgență în caz de evenimente neprevăzute sau alte proceduri de evacuare. Nu trebuie să lipsească stingătoarele și alte echipamente de urgență necesare. Toate aceste echipamente cresc securitatea depozitului, lucru foarte important în ziua de azi, în orice afacere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend