Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

O companie germană anunță investiții de 50 milioane euro la Brașov

Publicat

in

Compania germană Diehl Controls va construi la Brașov o unitate de producţie a componentelor de control electronic, în principal pentru aparate electrocasnice. Numărul de angajați va fi de 600, iar investițiile vor totaliza 50-60 milioane euro, în mai multe faze, scrie publicația Bună Ziua Brașov. Este una dintre cele mai mari investiții anunțate în Brașov în ultimii ani.

Intr-o fabrica DiehlFoto: Diehl

Conform directorului financiar al Diehl Controls, Josef Fellner, Braşovul a fost selectat în urma unei evaluări făcute asupra a 20 de oraşe din Europa. Printre atuurile Braşovului se află infrastructura foarte bună de care dispune oraşul, forţa de muncă deja calificată, dar şi posibilităţile de calificare prin intermediul învăţământului dual.

Conform estimării reprezentantului companiei germane, producţia la unitatea din Braşov este programată să înceapă în anul 2024.

Volumul estimat al producţiei la Braşov este de 14 – 35 de milioane de euro, în 2024, 80 – 100 de milioane de euro în 2025 şi va ajunge la 130 – 160 de milioane de euro în 2027.

Unitatea de producţie va fi pe DN 13 (B-dul Griviţei). La Braşov compania germană va realiza o unitate de producţie a componentelor de control electronic, în principal pentru aparate electrocasnice. Această investiţie este derulată în parteneriat cu compania de investiţii în parcuri industriale şi logistice CTP, care deţine şi terenul pe care se va construi fabrica.

Pe lângă investiţia în unitatea de producţie, compania germană are în plan ca la Braşov să dezvolte şi cercetarea, astfel că se vor asigura încă 100 – 150 de locuri de muncă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Programe scurte de educație pentru profesioniști, manageri și lideri la școala de afaceri a Academiei de Studii Economice din București

Publicat

in

Academia de Studii Economice din București (ASE) împreună cu Universitatea de Economie din Bratislava (EUBA) și Universitatea de Economie din Varna (UEV) deschid preînscrierea pentru primul Certificat de Executive Education Business Development & Leadership într-un context internațional, destinat profesioniștilor, managerilor și liderilor interesați să își dezvolte perspectiva competențele și de asemenea rețeaua de contacte din regiune.

Citeste mai mult

NATIONAL

Singura economie din G7 care va scădea în 2023 – avertismentul FMI

Publicat

in

Economia Marii Britanii se va contracta și va avea performanțe mai slabe decât alte economii avansate, deoarece costul vieții continuă să afecteze gospodăriile, a declarat Fondul Monetar Internațional (FMI), conform Mediafax.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend