Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

O companie belgiană prezentă şi în România are activitatea blocată în urma unui atac cibernetic

Publicat

in

Un grup de hackeri a cerut o răscumpărare după ce a blocat sistemele informatice ale unei companii belgiene care produce echipamente pentru industria textilă, relatează marţi agenţia Belga, citată de DPA, citată de Agerpres.

Compania Picanol, care are de asemenea centre de producţie în România şi China, nu îşi mai poate accesa sistemele informatice, astfel că operaţiunile sale la nivel global sunt blocate.

Atacul cibernetic a fost sesizat prima dată luni de subsidiara chineză a societăţii.

Potrivit agenţiei Belga, Picanol nu le-a dat hackerilor răscumpărarea cerută şi discută paşii următori cu experţii poliţiei cibernetice.

Din cauza atacului cibernetic cei circa 1.500 ce angajaţi din Belgia ai companiei Picanol au programul de lucru redus, iar marţi a fost suspendată cotarea acţiunilor acestei companii la bursa din Bruxelles. Compania producătoare de maşini de ţesut are la nivel global circa 2.300 de angajaţi.

Citeşte şi: Ministrul Justiției, declarații CRUCIALE despre desființarea SIIJ: ‘Va rezulta un proiect foarte bun’

”Lucrez de 20 de ani pentru această companie, dar niciodată nu am văzut un atac de un asemenea calibru”, a declarat ziarului belgian De Morgen purtătorul de cuvânt al Picanol, Frederic Dryhol. El a mai afirmat că hackerii nu au spus clar câţi bani doresc.

”Când am primit pe serverul nostru un scurt mesaj cerând o răscumpărare, ne-am dat seama că este vorba despre un atac cu ransomware”, a explicat acest reprezentant al companiei, făcând referire la programul malware care criptează seturile de date. Hackerii au cerut bani pentru a da în schimb companiei atacate cheia de criptare.

Centrul Belgian pentru Securitate Cibernetică recomandă să nu se plătească răscumpărări în astfel de situaţii, întrucât un astfel de răspuns conduce la alte probleme, precum noi cereri de răscumpărare cu sume şi mai mari sau atacuri repetate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Șeful CSM ATENȚIONEAZĂ: Justiția TREBUIE să PROTEJEZE cetățenii contra oricărei forme de arbitrariu

Publicat

in

De

Mesaj important privind drepturile de care trebuie să se bucure românii atunci când au de-a face cu sistemul de justiție. Președintele CSM, Nicoleta Țînț, a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Justiție, ea arătând că este important ca fiecare cetățean să fie protejat împotriva oricărei forme de arbitrariu, iar magistrații „trebuie să mențină actul de justiție la cele mai înalte standarde”.

Citește și: ÎNCHIDEREA ȘCOLILOR a dus la CREȘTEREA notelor MARI la examene: aproape 900 de elevi cu nota 10 la Evaluare Națională

„Așa cum obișnuim de peste două decenii, în prima duminică a lunii iulie sărbătorim Ziua Justiției, eveniment cu o deosebită însemnătate pentru profesioniștii dreptului, ce are menirea de a reaminti – simbolic – importanța și rolul unui act de justiție de calitate, ca reper al societății democratice. Mai mult ca oricând, îmi doresc ca mesajul meu să fie unul de solidaritate și responsabilitate, în momentele dificile prin care trece nu doar societatea românească, ci întreaga omenire”, transmite președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Cu această ocazie, Țînț le-a mulțumit magistraților „pentru curajul, dedicarea și profesionalismul” cu care și-au adus la îndeplinire menirea, într-un an marcat de evenimente fără precedent.

„Îi asigur că eforturile pe care le depun pentru asigurarea funcționării justiției, ca serviciu public în slujba cetățeanului, sunt conștientizate și apreciate. Îmi exprim, de asemenea, respectul și aprecierea pentru contribuția adusă de ceilalți profesioniști ai dreptului, reușind împreună să garantăm accesul liber la justiție al cetățeanului, indiferent de problemele întâmpinate în condițiile actuale. Simbolistica profundă a acestei zile de sărbătoare pentru justiția românească îmi oferă ocazia de a reaminti că este datoria noastră, prin unitate profesională şi morală, să identificăm toate pârghiile necesare pentru menținerea actului de justiție la cele mai înalte standarde, în scopul protejării fiecărui cetățean împotriva oricărei forme de arbitrariu. Acest deziderat îl putem atinge numai conlucrând spre găsirea echilibrului social necesar respectării supremației legii”, a subliniat Țînț.

Ziua Justiţiei se sărbătoreşte în prima duminică a lunii iulie, respectiv la 5 iulie anul acesta. Sărbătoarea a fost instituită în anul 1994, prin Hotărârea nr. 364 a Guvernului României.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Mobilizare de amploare a pompierilor. S-a intervenit în zeci de localități din cauza furtunilor violente

Publicat

in

De

În ultimele 24 de ore, peste 3000 de pompieri au intervenit în 34 de localități din 16 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vântul puternic, informează IGSU.

În cursul zilei de sâmbătă și pe timpul nopții, salvatorii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 49 case, 119 curți, 133 de beciuri/subsoluri, 1 anexă gospodărească, 4 străzi, 2 operatori economici, 1 instituție publică, 1 pasaj rutier și 2 podețe. Totodată, din cauza vântului puternic, 4 copaci au căzut pe carosabil și a fost nevoie de intervenția echipajelor de pompieri pentru degajarea acestora, potrivit Medifax.ro.

Citește și: OMS a luat o decizie radicală. Au fost întrerupte anumite teste clinice pentru pacienții COVID-19

Situații deosebite au fost înregistrate în județele Prahova și Maramureș.

În localitatea Bușteni din judetul Prahova o persoană a fost surprinsă de o viitură formată în zona munților Bucegi – Valea Caraiman. Din fericire, victima a reușit sa se autoevacueze, până la sosirea echipajelor de intervenție, iar în urma evaluării medicale efectuate la fața locului, s-a constatat că aceasta nu prezenta leziuni.

O situație deosebită a fost înregistrată și în localitatea Săliștea de Sus ( județul Maramureș), zonă în care circa 100 de gospodarii au rămas izolate, din cauza surpării carosabilului. Întrucât accesul către gospodarii se realizează doar pietonal, pompierii, împreună cu autoritățile locale, desfășoară misiuni de sprijin pentru populație și de refacere a părții carosabile afectate.

De asemenea, din cauza fenomenelor de vreme rea, traficul rutier a fost temporar afectat pe 3 drumuri naționale (DN 17C/BN, DN 10/BZ și DN 17B/NT ) și 2 drumuri județene ( DJ 592/BN și DJ 188/MM ) din cauza apei și aluviunilor de pe carosabil. Echipaje specializate au acționat în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp și reluarea traficului în condiții de normalitate.

La această oră, se intervine pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice în județul Caraș-Severin.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend