Conecteaza-te cu noi

Dezvaluiri

O amendă de 20.000 de lei, dată de ANPC, a fost transformată într-una de 1.500 de lei! Se confirmă ceea ce Bugetul.ro anunța în luna martie

Publicat

in

În luna martie, Bugetul.ro vă dezvăluia ce combinație economică folosesc firmele de pe piață, pentru a transforma amenzile de zeci de mii de lei date de ANPC în unele de câteva sute.

Vezi și SURSE Combinația legislativă care face ca amenzile primite de benzinăriile și giganții de pe piața românească să fie ‘apă de ploaie’

Iată că un răspuns primit de Bugetul.ro de la Societatea de Transport București confirmă ceea ce scriam la acea vreme. Concret, în urma controlului efectuat de ANPC la STB, Societatea de Transport București a primit o amendă de 20.000 de lei, pentru neregulile descoperite de inspectorii de la Protecția Consumatorilor.

STB ne-a transmis că STB SA a achitat suma de 1.500 de lei, reprezentând jumătate din minimul legal al amenzii prevăzute în actul normativ OG 21/1992.

Mai mult, STB „a formulat plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenției”.

Majoritatea vehiculelor STB S.A., oprite din circulație de către inspectorii ANPC cu ocazia controlului din luna mai, au revenit în circulație în aceeași zi, după ce au fost eliminate neconformitățile constatate în timpul controlului. Precizăm că neregulile constatate au fost remediate în cadrul Atelierelor de Întreținere din unitățile de exploatare (autobaze și depouri), astfel încât autobuzele, tramvaiele și troleibuzele să poată ieși în traseu cu mici întârzieri la program.

În urma controlului efectuat în data de 09.05.2022 în unitățile de exploatare, ANPC a aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei. În conformitate cu prevederile OG 2/2001 art. 28 alin. (1), STB S.A. a achitat suma de 1.500 de lei, reprezentând jumătate din minimul legal al amenzii prevăzute în actul normativ OG 21/1992. În baza art. 31 alin. (1) din OG 2/2001, subscrisa a formulat plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenției”, a precizat, pentru Bugetul.ro, STB SA.

În martie, surse din piața de profil ale Bugetul.ro, dezvăluiau că agenții economici se folosesc de „o chichiță legislativă”.

Este vorba despre Ordonanța de Guvern nr. 2/2001 modificată și completată prin Legea nr. 203 din 20 iulie 2018.

Mai precis, Art. 20 pct. 10 din Legea nr. 203/2018 a modificat Art. 28 alin. (1) din OG nr. 2/2001, după cum urmează: „Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal”.

Așadar, în termen de 15 zile, autorul unei contravenții poate plăti o amendă de jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ. ATENȚIE la această formulare! Practic, contravenientul plătește jumătate din minimul prevăzut de lege, nu din amenda trecută în procesul-verbal. Trebuie precizat faptul că agentul constatator trebuie să facă mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal”, a scrisBugetul.ro, la vremea respectivă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Dezvaluiri

Ce mai fura romanii in strainatate : motoare de barci

Publicat

in

Dupa o ancheta care a durat un an si a presupus filaje si supravegherea unor magazine, jandarmeria din Gironde a reusit sa aresteze o banda de hoti romani. Este vorba despre sase barbati, insa doar doi dintre ei au ramas in arestul politiei. Hotii romani ocheau anumite magazine specializate in vanzarea motoarelor de barci si a altor echipamente nautice de ultima generatie. In timpul noptii se urcau pe acoperis, anulau toate sistemele de alarma, apoi taiau grilajele magazinelor si intrau sa fure. Marfa era trimisa in Romania pentru a fi vanduta. Ai toate informatiile aici https://ghimpele.ro/romani-arestati-in-franta-furau-motoare-de-barci/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

SURSE Proiectul semnat de Raluca Turcan, care vizează 1 milion de pensionari, în linie dreaptă! ‘Sunt șanse mari să fie adoptat de Coaliție’

Publicat

in

De

Proiectul inițiat de parlamentarii liberali, ce poartă semnătură Ralucăi Turcan, fost ministru al Muncii, are șanse mari să fie aprobat de Coaliția PNL-PSD-UDMR, au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, surse politice. Este vorba despre proiectul de lege care vizează scutirea de la plata impozitului a pensionarilor cu pensia cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei. Practic, pensiile acestora ar urma să nu mai fie impozitate.

Conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro, până acum semnalele din Coaliție sunt pozitive, iar propunerea liberală de modificare a Codului Fiscal ar putea fi aprobată.

Aceasta urmează să fie discutată în interiorul Coaliției PNL-PSD-UDMR.

<<Articol unic – Alineatul (1) al art. lOO din Legea nr.227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul oficial al României, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifîcă şi va avea următorul cuprins:

„(l)Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 3.000 lei şi, după caz, a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit prevederilor titlului V – Contribuţii sociale obligatorii.”>>, se arată în propunerea legislativă semnată de Turcan.

Liberalii susțin că această propunere legislativă este o „formă de compensare parțială a inflației din ultima perioadă”.

În contextul creșterii accelerate a prețurilor de consum și al erodării puterii de cumpărare a persoanelor vârstnice cu pensii mici, propunem majorarea de la 2.000 de lei la 3.000 de lei a sumei prevăzute la alin (1) al art 100, ca formă de compensare parțială a inflației din ultima perioadă.

Măsura are un impact bugetar brut estimat la aproximativ 87,49 milioane lei lunar, impact bugetar care va fi acoperit/compensat în integritate din:

– creșterea veniturilor bugetului de stat, peste prognoze, din următoarele surse fiscale/: TVA, alte taxe și impozite fiscale. De asemenea, măsura va genera stimularea/menținerea consumului agregat al populației vârstnice și o valoare mai mare a veniturilor bugetare.

– creșterea veniturilor bugetului general consolidat în prima parte a anului 2202, în special pentru următoarele categorii de venituri: impozitul pe salarii și venit (+18,4% în primele 6 luni); contribuții de asigurări (+9,7% în primele 6 luni). Această creștere a veniturilor, care este superioară prognozelor care au stat la baza fundamentării bugetului de stat pentru anul 2022, permite implementarea plafonului de venit neimpozabil încă din cursul anului 2022”, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Raluca Turcan: Contribuie la creșterea puterii de cumpărare pentru aproximativ 1 milion de pensionari

„Așadar, măsura se întemeiază bugetar pe surse precise de finanțare și asigură, concomitent, următoarele avantaje asupra societății și mediului economic:

  • contribuie la creșterea puterii de cumpărare pentru aproximativ 1 milion de pensionari care au un cuantum al pensiilor mai mic sau egal cu 3.000 de lei;
  • contribuie la menținerea unei cereri cel puțin constante în economie, cu efecte pozitive asupra operatorilor economici români (care produc și comercializează produse pe piața internă) și asupra creșterii economice; 
  • contribuie la creșterea veniturilor bugetare fiscale din TVA, accize și alte taxe și alte impozite asociate utilizării bunurilor”, se arată în expunerea de motive semnată de Raluca Turcan, deputat PNL și fost ministru al Muncii.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend