Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

O ambarcațiune cu 35 de migranți s-a răsturnat în largul Insulelor Canare

Avatar

Publicat

in

Patru persoane au murit şi câteva au fost date dispărute după ce o ambarcaţiune cu 35 de migranţi din regiunea Maghreb, care încerca să ajungă în Insulele Canare ale Spaniei, s-a răsturnat marţi în larg, au anunţat echipele de salvare, informează miercuri Reuters, potrivit AGERPRES.

Alte 28 de persoane au putut fi salvate, dar serviciile de urgenţă mai caută o a doua ambarcaţiune.

Sosirile de migranţi în Insulele Canare au ajuns la 17.000 în acest an – de zece ori mai multe decât în decursul întregului an 2019 – în condiţiile în care ţările din nordul Africii se confruntă cu o situaţie disperată, după ce au pierdut veniturile lor din turism, un sector foarte lovit de pandemia de coronavirus de tip nou.

Citește și: Beatrice Mahler lansează un avertisment TERIBIL: ‘Vom avea niște cifre de mortalitate extrem de mari. Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult’

Guvernul Spaniei a promis vineri că va oferi ajutor la construcţia de adăposturi pentru migranţi, după ce autorităţile locale au cerut ajutor pentru găzduirea miilor de oameni ce dorm sub cerul liber.

Ministrul migraţiei, Jose Luis Escriva, a afirmat vineri într-o conferinţă de presă că luna viitoare se vor deschide mai multe tabere temporare pe insulele Gran Canaria, Tenerife şi Fuerteventura, unde sosesc 90% din migranţi. În acelaşi timp, ministerul continuă să caute o soluţie pe termen mai lung. Primăriile, armata şi chiar firme private vor pune la dispoziţie temporar unele proprietăţi pentru înfiinţarea de tabere şi adăposturi pentru 7.000 de migranţi, a mai spus Escriva.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un nou război rece a fost evocat la Forumul de la Davos

Avatar

Publicat

in

De

Preşedintele chinez Xi Jinping a avertizat luni împotriva unui “nou război rece”, într-un mesaj video adresat Forumului economic mondial de la Davos, relatează AFP.

Citește și: Traian Băsescu critică protestele bugetarilor: ‘Nu sunt justificate’

Fără a numi SUA, Xi Jinping s-a prezentat ca apărător al multilateralismului şi mondializării, aşa cum a făcut de altfel şi la ediţia forumului de acum patru ani, înainte de venirea la putere a lui Donald Trump.

Mesajul liderului chinez, care vine la mai puţin de o săptămână după instalarea la Casa Albă a succesorului lui Trump, Joe Biden, pare a fi un avertisment de a nu continua politica lui Trump care a prezentat China drept rivalul nr. 1 al SUA, mai ales în plan comercial şi tehnologic. Regimul de la Beijing se teme în special că Biden ar putea încerca să-i unească pe occidentali împotriva sa, scrie France Presse.

“Construirea de clanuri sau declanşarea unui nou război rece, respingerea, ameninţarea sau intimidarea celorlalţi, impunerea decuplării, perturbarea lanţurilor de aprovizionare sau stabilirea de sancţiuni pentru a provoca izolarea nu ar face decât să împingă lumea către divizare şi chiar confruntare”, a subliniat Xi Jinping.

“Iar confruntarea ne va duce într-un impas”, a adăugat acesta.

Preşedintele chinez a asigurat că Beijingul, ca adept al unei politici externe independente şi paşnice, “lucrează din greu la menţinerea de relaţii de prietenie şi cooperare cu alte ţări” şi că jocul cu “sumă zero” sau “câştigătorul ia totul” nu reprezintă filozofia călăuzitoare a poporului chinez, a consemnat Xinhua.

El a pledat pentru multilateralism, dar împotriva unui “multilateralism selectiv”, subliniind că “regulile odată stabilite trebuie urmate de toţi”, şi a făcut apel la comunitatea internaţională să fie unită şi să coopereze. “Ni s-a demonstrat din nou că abordările protecţioniste, unilaterale şi de izolare arogantă eşuează întotdeauna”, a afirmat Xi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Raluca Turcan SPULBERĂ visul pensionarilor de a avea bani în plus: ‘Pensiile aș vrea să le scoatem din sfera politică’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus, luni seară, la B1 TV, că se va face recalcularea pensiilor într-un an și jumătate, dar nu a spus că acestea vor și crește, așa cum spune legea.

“Pensiile aș vrea să le scoatem din sfera politică. Majorarea de 40 la sută nu a fost pregătită și dorită la modul real. România nu și-ar putea permite acest efort bugetar.

Citește și: Medicul Radu Țincu atrage atenția: ‘Donarea după vaccinare poate să altereze răspunsul imunitar’

Era necesară o etapă de pregătire. Etapa aceasta a fost angajată prin lege în iunie 2019, când era PSD la guvernare, și nu s-a fcătu nimic. Recalcularea pensiilor nu s-a întâmplat. Subiectul a fost reluat în perioada campaniilor electorale.

Anul acesta planul este următorul: începem procesul de reclaculare a pensiilor. Pe o nouă lege a pensiilor, pentru care voi da un ordin zilele următoare, sper ca într-un an și jumătate să rezolvăm să facem acest lucru. Vorbim de aproape 5 milioane de dosare de pensii. Îmi trebuie 1.000 de persoane care să lucreze în casele de pensii pentru perioadă determinată”, spune Raluca Turcan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend