Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Numeroase IMM-uri au păstrat sau chiar au extins pachetele de beneficii oferite angajaților în 2020 (SONDAJ)

Publicat

in

Numeroase IMM-uri au păstrat sau chiar au extins pachetele de beneficii oferite angajaților în 2020, se arată într-un sondaj care a analizat comportamentul companiilor mici si mijlocii în ceea ce privește pachetele de beneficii extrasalariale oferite angajaților. Sondajul „Impactul pandemiei asupra beneficiilor salariale” a fost realizat de platforma SanoPass pe un eșantion de 190 de persoane, manageri din companiile românești cu până la 250 de angajați, arată Mediafax.

„Piața muncii a fost flexibilă anul trecut, cu o dinamică accentuată a angajaților. Pachetele de beneficii extrasalariale au oferit un avantaj competitiv în atragerea și reținerea oamenilor valoroși… Piața de beneficii salariale este într-o continuă schimbare, iar digitalizarea va grăbi acest proces. Un plus de control al angajaților asupra beneficiilor și furnizorilor de soluții preferați ar putea contribui la creșterea nivelului de utilizare a acestora”, a declarat Andrei Vasile, reprezentantul platformei.

Datele sondajului mai arată că, în România, mulți angajatori nu au detalii despre utilizarea beneficiilor, iar aproape o treime dintre acestea rămân nefolosite. De asemenea, a reieșit faptul că munca on-line a influențat componenta pachetelor de servicii extrasalariale.

Aproximativ 35% dintre companii au regândit modul de acordare a acestora. Un exemplu îl reprezintă optarea pentru primirea tichetelor de masă pe card sau adoptarea unui sistem de tip platformă electronică, cu vouchere și beneficii la alegere.

Mulți angajați au ales să lucreze din orașele natale sau din afara orașului în care compania își are sediul și au avut nevoie să poată primi beneficiile lunare pe card sau, în cazul abonamentelor/asigurărilor de sănătate, să poată accesa servicii medicale în orice zonă a țării, dar și să poată contacta medici prin servicii de telemedicină.

Chiar dacă a fost un context dificil, unul din cinci IMM-uri din România a investit în 2020 în acordarea de bonusuri, organizarea de training-uri sau activități recreative pentru angajați. Unele dintre ele au fost oferite prin intermediul tichetelor culturale.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 28 iunie

Publicat

in

De

Sărbătorile zilei de 28 iunie

Ortodoxe
Aducerea moaştelor Sf. Mc. doctori fără de arginţi şi făcători de minuni Chir şi Ioan

Greco-catolice
Aducerea la Roma a moaştelor Sf. Chir şi Ioan, doctori fără plată

Romano-catolice
Sf. Irineu, ep. m.

Aducerea moaştelor Sfinţilor Mucenici doctori fără de arginţi Chir şi Ioan este pomenită în calendarul creştin ortodox în ziua de 28 iunie.

Sfinţii Mucenici Chir şi Ioan au trăit în timpul împăratului Diocleţian (secolul al IV-lea). Au suferit moarte martirică în oraşul Canope, nu departe de Alexandria, în Egipt, şi sunt sărbătoriţi de Biserică în 31 ianuarie, ziua în care au fost omorâţi pentru Hristos.

După sfârşitul lor mucenicesc, creştinii din Canope le-au îngropat trupurile în taină şi au stat aşa până în vremea împăratului Arcadius (395-408) şi a patriarhului Teofil al Alexandriei, când au fost descoperite.

Sfintele lor moaşte au fost aduse în Manufin, o cetate egipteană cu multe temple păgâne, unde s-a construit o biserică în numele Sfinţilor Chir şi Ioan, de către patriarhul Alexandriei, Sfântul Chiril. Acolo mulţi creştini au primit tămăduiri prin rugăciunile făcute lângă racla lor.

Sfinţii Chir şi Ioan sunt numiţi doctori fără de arginţi deoarece Sfântul Chir chiar era medic iar Sfântul Ioan era ucenic al său şi îi îngrijeau pe cei bolnavi fără să primească vreo răsplată.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Polonia afirmă că este, după SUA, al doilea cel mai mare donator de arme pentru Ucraina

Publicat

in

De

Polonia a livrat Ucrainei, de când a început agresiunea rusă asupra acestei ţări, materiale militare în valoare de 1,8 miliarde de euro şi va continua să-i ofere sprijin militar şi logistic, a transmis luni guvernul de la Varşovia, potrivit agenţiei EFE, anunță agerpres.

De la începutul războiului, Polonia a devenit ”al doilea cel mai mare donator de ajutor militar (al Ucrainei), după Statele Unite”, a declarat la o conferinţă de presă la Varşovia şeful cancelariei premierului Mateusz Morawiecki, Michal Dworczyk.

Ajutorul militar polonez destinat Ucrainei va creşte, iar printre echipamentele deja livrate se numără circa 200 de tancuri T-72 de producţie rusească, 18 tunuri autopropulsate poloneze Krab şi un număr neprecizat de sisteme antiaeriene poloneze Piorun.

Premierul Morawiecki anunţase pe 7 iunie semnarea celui mai mare contract de armament din ultimii 30 de ani pentru industria poloneză de apărare, în valoare de circa 700 de milioane de euro şi care include livrarea pentru armata ucraineană a 38 de tunuri Krab de calibrul 155 mm şi cu o rază de acţiune de 40 de kilometri.

Pe de altă parte, premierul polonez a asigurat recent că ”Comisia Europeană va rambursa în mare parte costul armelor care erau ale noastre” şi pe care Polonia ”le-a dat Ucrainei”.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat cu două săptămâni în urmă că, după ce a ”trimis sute de tancuri, vehicule, drone şi muniţii” Ucrainei, Polonia le ”va cere aliaţilor ei, în special celor mai serioşi”, ca la rândul lor să trimită Poloniei ”echipamente, nu în mod necesar noi”, pentru a le înlocui pe cele oferite Ucrainei.

În acest context, Duda a reproşat Germaniei că nu şi-a respectat promisiunea de a transfera Ucrainei tancuri Leopard.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend