Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Number of Bucharest soup kitchen beneficiaries almost doubles in November

Avatar

Publicat

in

There was a significant rise this November in the number of beneficiaries of the Soup Kitchen program that provides a daily meal of soup or broth and bread for vulnerable people, the Bucharest Social Assistance Directorate General (DGASMB) informed in a Facebook post.

According to DGASMB, the program initiated in September has registered a significant increase in both the number of beneficiaries and the number of servings.

“Whereas there were 2,789 servings between 21.09.2020 – 21.10.2020, in the next period (22.10.2020 to date) the number increased to 5,320, so there’s a total of 8,109 servings of soup/broth and 288 beneficiaries. Most of the people who access our program come from the following vulnerable categories: low-skilled workers, people in financial difficulty, adults with disabilities, retirees, even young unemployed or youth who are not enrolled in any education or training system,” DGASMB specifies.

The Social Assistance Directorate General reports that of the 288 beneficiaries:

– 181 come from Bucharest Sector 5 and 37 from Sector 4;

– 103 are retirees, 71 are employees, and 44 are jobless;

– 136 are unmarried and 78 are married;

– 110 are poor people, employed mainly as unskilled workers; 84 are aged between 50-64 and are not professionally employed;

– 144 only have primary school studies, 42 have completed secondary school, 66 are high school graduates and 19 have a higher education.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Dacă papa Francisc nu a avut curajul să se vaccineze în public, Patriarhul Ecumenic a făcut-o: Mesaj pentru medici și credincioși

Avatar

Publicat

in

De

În timp ce papa Francisc a refuzat să fie fotografiat în timp ce a fost vaccinat împotriva COVID-19 și nici nu a vorbit în public despre asta, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă, a acceptat ca evenimentul să fie public pentru ca tot mai mulți credincioși să îi urmeze exemplul.

Patriarhul Ecumenic s-a vaccinat joi, chiar înainte de prânz, la Clinica Universitară publică a ÇAPA din Istanbul.

”Cu această ocazie, Sfinția Sa a mulțumit personalului medical și asistenților medicali ai clinicii, precum și tuturor colegilor din întreaga lume, pentru sacrificiul de sine în lupta pentru tratarea pacienților și susținerea rudelor. Sanctitatea Sa își dorește ca tot mai mulți oameni să fie vaccinați pentru a eradica virusul mortal.”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Ecumenice.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ULTIMA ORĂ – Incident cu un avion SMURD. Soția bărbatului ars pe 70% din corp cere socoteală autorităților

Avatar

Publicat

in

De

Avionul SMURD care îl transporta în Belgia pe un bărbat ars pe 70% din corp s-a întors din drum, la Timișoara. Familia bărbatului acuză dur autoritățile.

Un muncitor în vârstă de 52 de ani s-a electrocutat miercurea trecută, în timp ce se afla la serviciu, în Portul Constanța. Bărbatul s-a urcat să verifice un vagon de tren în triajul CFR Port și a făcut arc electric. El a suferit arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului.

Soția pacientului, Dana Mihaela, a declarat joi la Antena 3 că după ce firma la care lucrează a achitat un avans de 50.000 de euro unui spital din Belgia, soțul ei a fost preluat de un avion SMURD din București pentru a fi transportat la spital, însă la Timișoara a făcut cale întoarsă:

„Nici nu știu exact care este starea lui în momentul asta. Dimineață era stabil, detubat. Am fost înștiințată că la 7:40 au plecat din București, s-au dus, l-au luat, și o să ajungă undeva la Timișoara să alimenteze, după care se îndreaptă spre Belgia. Acum m-au sunat să îmi spună că se întoarce din drum. I-au pus în pericol și pe cei care au plecat cu el, echipajul care a plecat. Eu sunt aproape sigură că acest avion a fost defect și din acest motiv nu a fost transferat. Nu că nu a fost stabil, a fost stabil de a doua zi. Oamenii ăștia i-au mâncat din zile. Sunt în situația asta disperată acum pentru că ei nu au fost în stare. Și acum îl duc la Floreasca, deci o luăm de la capăt. Și nu există altă varianta. Mi s-a transmis că nu este alt avion”, a declarat femeia.

Potrivit paginii de Facebook „Asociația Colectiv GTG 3010” , avionul s-ar fi depresurizat după decolare. Cu o zi înainte zborul fusese anulat din cauza vremii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend