Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Numărul solicitanţilor de azil din Germania care primesc ajutor de la stat a scăzut

Publicat

in

Numărul solicitanţilor de azil din Germania care primesc ajutor de la stat a scăzut la 411.000 la sfârşitul anului trecut, cu 12% mai puţin faţă de nivelul din 2017, a anunţat luni Biroul federal de statistică, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Este vorba de a treia scădere anuală consecutivă, după vârful de la sfârşitul lui 2015, când acest număr era de circa 975.000. 

În 2015 au intrat în Germania sute de mii de refugiaţi, mulţi dintre ei goniţi de acasă de conflictele din Siria, Afganistan şi din Africa de Nord. Numărul total al refugiaţilor veniţi în principal via Balcani a fost estimat la circa 1 milion. 

Din cei 411.000 înregistraţi la finele lui 2018, 220.000 de solicitanţi de azil, sau 53% din total, proveneau din Asia, dintre care 63.000 din Afganistan, 43.000 din Irak şi 23.000 din Siria.

Citește și: Ministrul de Externe al Marii Britanii consideră ‘revoltătoare’ atacurile din Arabia Saudită; nu este clar cine este responsabil

Alţi 96.000 de beneficiari de ajutor de la stat, sau 23% din total, erau originari din Africa, iar 83.000, circa 20%, din alte state europene. 

Sunt eligibili pentru a primi indemnizaţii de la stat cetăţenii străini care sunt de facto rezidenţi în Germania şi deţin un permis oficial de şedere temporară. 

Cetăţenii străini care au obţinut statutul oficial de refugiat nu primesc astfel de indemnizaţii şi nu au fost incluşi în aceste statistici, notează dpa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ANALIZA lui Dan Voiculescu – Ce NU poate face România cu fonduri europene

Publicat

in

De

Dan Voiculescu atrage atenția, în contextul discuțiilor din ultima săptămână, că fondurile europene destinate României nu vor rezolva toate problemele țării, iar destinația acestora trebuie să fie către domeniile ce reprezintă investiții strategice.

Vezi și: Se pregătește USL 2. Marele PLAN al Opoziției unite

Astfel, dacă banii vor merge către mari investiții, proiecte în agricultură sau vor fi destinați cercetării și inovației, cea mai grea problemă pentru guvernanți va rămâne cea a situației pensionarilor.

Dan Voiculescu revine la o propunere pe care a mai făcut-o, una care ar rezolva această problemă

„Reiau, pe scurt, următoarea propunere: crearea Fondului Național de Solidaritate! Finanțat cu un procent din profitul obținut de agenții economici care au o cifră de afaceri de peste un million de euro, dedicat suplimentării fondurilor din sistemul public de pensii”, scrie Dan Voiculescu pe blog.

El explică faptul că principiul solidarității este unul care stă chiar la baza UE

Vezi și: Minunata Noua Normalitate, acest fascism al zilelor noastre – acel tip de totalitarism care torturează psihologic masele

”Iar pentru cei care, poate, consideră că solidaritatea este un concept politic partizan, de stânga sau de orice altă direcție, subliniez că spiritul comunitar (consecința directă a solidarității) este esențial pentru democrație în general și pentru orice societate prosperă. Europa Unită este construită, în primul rând, pe baza solidarității statelor membre”, subliniază Dan Voiculescu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Borussia Dortmund a învins cu 6-1 ultima clasată în Bundesliga, Paderborn. Jadon Sancho a marcat trei goluri

Publicat

in

De

Formaţia Borussia Dortmund a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 6-1, echipa Paderborn, într-un meci din etapa a XXIX-a a campionatului Germaniei.

Învingătorii au marcat prin Hazard ’54, Sancho ’57, ’74, ‘90+1, Hakimi ’85 şi Schmelzer ’89. Pentru gazde a înscris Hunemeier, în minutul 72, din penalti.

Ultima partidă a etapei, FC Koln – Leipzig, este programată luni.

Borussia Dortmund ocupă locul doi în clasament, cu 60 de puncte, cu şapte mai puţine decât liderul Bayern Munchen. Paderborn se află pe ultima poziţie, cu 19 puncte.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend