Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Numărul solicitanţilor de azil din Germania care primesc ajutor de la stat a scăzut

Publicat

in

Numărul solicitanţilor de azil din Germania care primesc ajutor de la stat a scăzut la 411.000 la sfârşitul anului trecut, cu 12% mai puţin faţă de nivelul din 2017, a anunţat luni Biroul federal de statistică, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Este vorba de a treia scădere anuală consecutivă, după vârful de la sfârşitul lui 2015, când acest număr era de circa 975.000. 

În 2015 au intrat în Germania sute de mii de refugiaţi, mulţi dintre ei goniţi de acasă de conflictele din Siria, Afganistan şi din Africa de Nord. Numărul total al refugiaţilor veniţi în principal via Balcani a fost estimat la circa 1 milion. 

Din cei 411.000 înregistraţi la finele lui 2018, 220.000 de solicitanţi de azil, sau 53% din total, proveneau din Asia, dintre care 63.000 din Afganistan, 43.000 din Irak şi 23.000 din Siria.

Citește și: Ministrul de Externe al Marii Britanii consideră ‘revoltătoare’ atacurile din Arabia Saudită; nu este clar cine este responsabil

Alţi 96.000 de beneficiari de ajutor de la stat, sau 23% din total, erau originari din Africa, iar 83.000, circa 20%, din alte state europene. 

Sunt eligibili pentru a primi indemnizaţii de la stat cetăţenii străini care sunt de facto rezidenţi în Germania şi deţin un permis oficial de şedere temporară. 

Cetăţenii străini care au obţinut statutul oficial de refugiat nu primesc astfel de indemnizaţii şi nu au fost incluşi în aceste statistici, notează dpa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Senatorul Vergil Chiţac, care a fost infectat cu COVID, a scăpat de dosarul penal: ‘Aceasta este dovada incontestabilă a nevinovăției mele’

Publicat

in

De

Senatorul liberal Vergil Chițac anunță marți, pe Facebook, că procurorii au dispus clasarea dosarului in rem deschis în luna martie pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„Dragii mei, legat de nefericita întâmplare din martie, am primit clasarea dosarului in rem. Pentru cei care încă se îndoiau, aceasta este dovada incontestabilă a nevinovăției mele, integritatea nefiindu-mi niciodată pusă la îndoială. În cariera mea anterioară, am administrat patrimonii de peste 100 de milioane de euro și am dat bun de plată la peste 60 de milioane de euro, bani publici și europeni, fără să existe nici cea mai mică suspiciune legată de activitatea mea.

Vreau să mulțumesc acelora care m-au susținut în acele momente dureroase. De asemenea, îi chem alături de mine și pe cei care atunci m-au privit cu rezerve. Împreună facem Constanța puternică.

Aveți încredere!”, scrie Chițac pe Facebook.

Procurorii de la Parchetul General au deschis, în luna martie, un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, în temeiul art. 292 din Codul de procedură penală, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 din Codul penal, în cauza privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

STUDIU: românii consumă legume congelate importate, chiar și în lunile în care România abundă de produse autohtone

Publicat

in

De

Importurile de legume au crescut în România, în 2019, până la o valoare de 516 milioane de euro, în topul produselor fiind legumele congelate, cartofii, morcovii, legumele păstăi uscate şi tomatele, arată rezultatele unui studiu realizat de Cooperativa Ţara Mea, date marţi publicităţii, relatează Agerpres.

Citește și: Descoperirea cercetătorilor: Câți spanioli au dezvoltat anticorpi pentru coronavirus? Adevărul despre imunizarea de grup

Potrivit sursei citate, importul de legume a fost consemnat inclusiv în lunile iulie – august 2019, când România abundă de legume autohtone.

„N-ar fi nici o problemă, spun specialiştii, dacă exporturile în aceeaşi perioadă ar fi mult mai mari decât importurile (…) Din păcate, producătorii de legume români, sunt concuraţi puternic şi chiar în plin sezon de importuri. Şi nu vorbim neapărat de legume proaspete, ci şi de legume congelate, care, în iulie 2019 de exemplu, au avut cea mai mare pondere în total importuri realizate de ţara noastră. Se importă de toate, iar cel mai grav, acest lucru se întâmplă inclusiv în perioadele în care există marfă românească din abundenţă. Ori, cel care suferă, în primul rând, este producătorul român, care de multe ori rămâne cu marfa nevândută”, susţin realizatorii studiului.

Datele centralizate de Cooperativa Ţara Mea relevă faptul că, doar la nivelul lunii iulie 2019, România a importat o cantitate de 25.635 tone de legume, în valoare de 20,6 milioane de euro, iar în topul produselor importate au intrat legumele congelate, cartofii, morcovii, legumele păstăi uscate, tomatele şi ceapa.

De asemenea, în celelalte luni au fost înregistrate valori oarecum similare, deşi producţia locală este în plin sezon. Astfel, în august, România a importat 25.097 de tone de legume, în iulie o cantitate de 25.635 tone, în iunie 32.804 de tone şi în septembrie 34.249 de tone.

În acelaşi timp, aprilie a fost luna cu cele mai mari importuri (96.631 tone), în timp ce, în august, au fost înregistrate cele mai mici volume importate, respectiv 25.097 de tone, reiese din studiul de specialitate, care citează datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

În 2019, importurile de legume au atins 740.000 de tone, în valoare de 516 milioane de euro, raportat la 678.318 tone şi o valoare de 424,3 milioane de euro, în 2018, arată statistica oficială.

Principalii furnizori de legume au fost Olanda şi Polonia, cu peste 10.000 de tone, urmate de Turcia, Germania, Franţa, Grecia, Ungaria, Spania, Italia şi Egipt.

Pe de altă parte, exporturile au atins 121.000 de tone, în valoare de 95,6 milioane de euro.

Anul trecut, România a produs 3,57 milioane de tone de legume, în scădere faţă de anul anterior, când se atinsese un volum de 3,7 milioane de tone.

Cooperativa Ţara Mea cuprinde circa 940 de fermieri membri, cu activităţi, pornind de la cultivarea legumelor, procesarea lactatelor şi până la producţia de carne de porc şi pasăre. În prezent, Kaufland România este principala „piaţă de desfacere” a cooperativei, fiind livrată o gamă largă de produse ce cuprinde legume şi fructe, conserve, carne de porc, carne de pasăre, ouă, lactate, brânzeturi, produse de morărit şi panificaţie etc.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend