Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Numărul românilor care apelează la psiholog a crescut în pandemie

Publicat

in

A crescut considerabil, în ultimul an, numărul celor care apelează la psiholog, mai ales în Capitală. Pandemia a scos la iveala temeri și stari de anxietate pe care oamenii nu le-au simțit până acum. O spune psihoterapeutul Gaspar Gyorgy în emisiunea “La cină”, cu Ionela Năstase și Adi Hădean. De asemenea, din cauza perioadelor lungi de izolare și carantină, ședintele din cabinet s-au mutat în baie, în fața blocului sau în mașină, în parcare.

“E una dintre cele mai ocupate perioade de când sunt terapeut și practic meseria asta de mai bine de 15 ani. Anul 2020 a venit cu multe schimbări în viețile oamenilor și o parte dintre ei și-au dat seama că au nevoie de ajutor. (…) În București, atât persoanele care vin pentru terapie individuală, cât și companiile și-au dat seama că au nevoie să le ofere angajaților servicii de sănătate mintală” – a spus Gaspar Gyorgy la Digi 24.

Întrebat despre cum s-au desfășurat în intimitate ședințele de psihoterapie, Gaspar Gyrogy a explicat că oamenii au fugit din casă, unde le erau familiile, în mașină, în parcare, în parc ori s-au ascuns în baie.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

O cunoscută scriitoare britanică de romane poliţiste a murit la 59 de ani

Publicat

in

De

Mo Hayder, una dintre cele mai cunoscute scriitoare britanice de romane poliţiste, a murit marţi la vârsta de 59 de ani în urma complicaţiilor cauzate de o boală neurodegenerativă, a anunţat o agenţie literară din Marea Britanie, informează AFP.

“Vă anunţăm cu tristeţe că Clare Dunkel, autoarea extraordinarelor romane poliţiste publicate sub pseudonimul Mo Hayder, a murit ieri după o luptă curajoasă împotriva unei maladii neurodegenerative”, a anunţat miercuri, pe Twitter, agenţia care o reprezenta pe scriitoarea britanică, David Higham Books, potrivit agerpres.ro.

Agenţia a salutat “moştenirea puternică” lăsată în urmă de Clare Dunkel, iar agentul literar al autoarei britanice, Jane Gregory, s-a declarat întristată de pierderea “unei scriitoare strălucite, care era totodată o persoană minunată, extraordinară şi unică”.

“Cărţile ei erau uimitoare şi inovatoare”, a adăugat Jane Gregory într-un mesaj publicat pe contul de Twitter al agenţiei David Higham Books.

Mo Hayder, care a publicat 10 romane, era considerată în Marea Britanie una dintre reginele genului poliţist, graţie mai ales seriei sale de şapte cărţi, începută în 1999 cu “Birdman”, care prezenta anchetele comisarului Jack Caffery.

Potrivit revistei literare The Bookseller, cărţile scrise de Mo Hayder s-au vândut în 1,2 milioane de copii în Marea Britanie şi au generat încasări totale de 6,17 milioane de lire sterline (7,23 milioane de euro).

Cel de-al cincilea roman al ei, “Ritual”, a fost desemnat cea mai bună carte a anului 2008 de Publishers Weekly. “Gone”, al şaptelea roman al ei, devenit bestseller în Regatul Unit, a câştigat în 2012 premiul literar Edgar Allan Poe. “Wolf”, romanul ei din 2014, va fi adaptat de BBC într-o producţie de televiziune.

Cititorii din Franţa o apreciau la rândul lor pe scriitoarea britanică, al cărei roman “Tokyo” a câştigat în 2005 Premiul SNCF pentru Roman Poliţist European şi în 2006 Marele Premiu al cititoarelor revistei Elle la categoria “roman poliţist”.

La sfârşitul lunii martie, agenţia David Higham Books a anunţat că a semnat cu editura Century un contract pentru două romane noi ale scriitoarei, pe care aceasta urma să le publice sub pseudonimul Theo Clare. Primul dintre ele, “The Book of Sands”, va apărea în librării în ianuarie 2022.

Foarte diferită de romanele sale poliţiste, această nouă serie literară are o acţiune “care se desfăşoară într-un univers alternativ”, a precizat editura Century.

În epocă, Mo Hayder s-a declarat “extrem de fericită” pentru această schimbare de direcţie a carierei sale. “Sunt încântată că nu mai trebuie să ucid oameni în scenarii amare şi complicate”, a adăugat ea, precizând că a avut nevoie de patru ani pentru a termina cartea “The Book of Sand”.

Mo Hayder era căsătorită cu Bob Randall, un fost sergent de poliţie, şi avea o fiică, Lotte, dintr-o relaţie anterioară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Alegeri cu scandal și îmbrânceli la PNL Timișoara. Sunt implicate cele două tabere care îi susțin pe cei doi candidați

Publicat

in

De

Scandal cu îmbrânceli și acuzații în fața clădirii în care se desfășoară sâmbătă alegerile pentru conducerea filialei PNL Timișoara, potrivit Mediafax.

Scandalul ar fi izbucnit după ce mai mulți liberali nu au fost lăsați să intre în sală. Asta după ce vineri seara candidatura lui Raul Ambruș la șefia filialei a fost respinsă.

Scandalul de la Timișoara este mai vechi. Acesta a început în 3 iulie, când au fost organizate alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri la PNL Timișoara. În scandal sunt implicate cele două tabere care îi susțin pe cei doi candidați la funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Alegerile de la începutul lunii au fost câștigate de Raul Ambruș, susținător al lui Ludovic Orban, dar au fost declarate nestatutare și au fost anulate.

Noile alegeri au fost programate sâmbătă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend