Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Numărul deceselor a urcat la 227

Publicat

in

​Numărul deceselor a urcat la 227, după ce autoritățile au confirmat în cursul acestei dimineți moartea altor 7 persoane. Vârsta celor decedați este între 64 și 88 de ani, decedații fiind din județele Alba, Hunedoara, Brașov, Mureș și București.

Deces 221
Bărbat, 88 de ani din București.
Internat la Spitalul COVID-Colentina, în data de 03.04.2020 (în ATI), prin transfer de la Spitalul Universitar de Urgență București.
Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat, HTA ischemica, neurologica cronica, neoplasm, Alzheimer.
Confirmat în 03.04.2020.
Decedat pe 06.04.2020.

Deces 222
Femeie, 80 de ani din București.
Internată la Spitalul COVID- Colentina, în data de 31.03.2020 (în ATI); în perioada 12-13.03.2020 a fost internată în Spitalul Universitar de Urgență București.
Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat, boala hepatica, cardiovasculară, renală.
Confirmată în 30.03.2020.
Decedat pe 02.04.2020.

Deces 223
Bărbat, 81 de ani din jud. Brașov.
Internat la Spitalul Clinic Județean Brașov, în data de 30.03.2020, în secția ATI din 07.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, obezitate, Insuficiență mitrală.
Confirmată în 08.04.2020.
Decedat pe 08.04.2020.

Deces 224
Bărbat, 64 de ani din județul Mureș.
Internat la Spitalul Clinic Județean Tg. Mureș, în data de 03.04.2020 (ATI).
Condiții medicale pre-existente: boală cardiovasculară, diabet zaharat, obezitate.
Confirmat în 03.04.2020.
Decedat pe 08.04.2020.

Deces 225
Bărbat, 66 de ani din județul Mureș.
Internat la Spitalul Clinic Județean Tg. Mureș, în data de 06.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: boală renală.
Confirmat în 07.04.2020.
Decedat pe 07.04.2020.

Deces 226
Bărbat, 86 de ani din județul Hunedoara.
Internat la Spitalul Municipal Hunedoara, în data de 03.04.2020.Pacientul a fost transferat în ATI în 05.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: HTA, demență, BPOC, imobilizat la pat.
Confirmat în 08.04.2020.
Decedat pe 05.04.2020.

Deces 227
Femeie, 70 de ani din județul Alba.
Internată la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, în data de 07.04.2020.
Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, HTA, nefropatie diabetică.
Confirmată în 08.04.2020.
Decedat pe 08.04.2020.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

REACȚIA Blue Air după informațiile că ar fi intrat în insolvență: Intrăm în procedura de concordat preventiv

Publicat

in

De

Blue Air nu intră în insolvență, dimpotrivă – se protejează, anunță operatorul aerian într-un punct de vedere remis redacției ca urmare a unor informații din cursul dimineții care dădeau ca sigură intrarea companiei în insolvență. NU este vorba de insolvență, ci de procedura Concordatului preventiv, adică un instrument juridic prin care este descurajata intrarea in insolventa a debitorului si de asemenea este o alternativa a creditorilor care  isi recupereaza creantele intr-un cadru ordonat de masuri destinate acoperirii creantelor acestora. Toate acestea sunt facute in contextul salvarii intreprinderii care se afla in dificultate.

Vezi și: Accident aviatic cumplit în SUA – Două avioane s-au ciocnit în aer

”Pentru a-și putea onora toate obligațiile către pasagerii, angajații și partenerii săi și a putea asigura desfășurarea în bune condiții a zborurilor regulate după 4 luni de suspendare totală sau parțială a zborurilor, Blue Air anunță intrarea în procedura de concordat preventiv.

În contextul creat de pandemia COVID-19, întreaga industrie aviatică a avut foarte mult de suferit din cauza măsurilor de suspendare a zborurilor luate de autoritățile române și europene pe perioada stării de urgență și a restricțiilor de călătorie rămase pe perioada de alertă.

Începând cu 1 iulie, Blue Air a reluat zborurile regulate către un număr de 29 de destinații și planifică să revină la cel puțin 47 de destinații odată cu încetarea stării de alertă și cu suspendarea tuturor restricțiilor de către autoritățile statelor în care operează.

Pentru a putea asigura reluarea în bune condiții a zborurilor regulate și onorarea tuturor obligațiilor asumate către pasagerii, angajații și partenerii săi, Blue Air Aviation S.A. a apelat la procedura de concordat preventiv.

La Blue Air, suntem hotarâți să ne onorăm toate angajamentele și să ne plătim toate datoriile.

Contăm pe susținerea partenerilor noștri și pe încrederea și respectul reciproc dezvoltat de-a lungul anilor de colaborare și vom face toate demersurile necesare pentru a continua să acționăm conform celor mai înalte standarde din domeniu. Suntem încrezători în sprijinul partenerilor, colegilor și colaboratorilor noștri – vom depăși împreună această situație dificilă pentru Blue Air și pentru întreaga industrie de aviație și turism, continuând să oferim pasagerilor noștri soluții de călătorie din ce în ce mai bune, atât că nivel al serviciilor, cât și că preț. ”, spune Oana Petrescu, CEO Blue Air

Această procedura face parte din strategia de restructurare a Blue Air ca urmare a contextului creat de pandemia de COVID-19, context care a determinat, în perioada martie-iunie 2020, o reducere cu peste 100 mil. Euro a încasărilor față de nivelul estimat și planificat pentru această perioadă.

Prin intrarea în procedura de concordat preventiv, Blue Air va putea asigura acoperirea cu prioritate a costurilor aferente operării zborurilor regulate începând cu 16 iulie, odată cu încheierea stării de alertă.

Odată cu reluarea programului normal de zbor, Blue Air va fi în măsură să genereze, în următoarele 18 luni, veniturile necesare atât plății datoriilor eșalonate care vor constitui parte a procedurii de concordat, cât și a datoriilor către pasageri și agenții, în timp ce pierderile directe generate de pandemie vor fi acoperite prin ajutorul de stat aprobat de către Guvernul României prin Memorandum-ul adoptat în data de 23 aprilie 2020.

Procedura concordatului preventiv, așa cum această este definită în legislația română, este o procedură de salvgardare prin care debitorii aflați în stare de dificultate financiară (nu în insolvență!) pot ajunge la un acord formal cu creditorii lor cu privire la plata datoriilor și prin care pot asigura continuitatea și viabilitatea companiei, astfel încât această să fie capabilă să își stingă datoriile și să își continue activitatea.

Judecătorul a admis astăzi cererea Blue Air Aviation de intrare în procedura de concordat.

Această procedură are ca scop crearea unui teren solid care să permită companiei depășirea acestei perioade. Pe parcursul acestei proceduri, Blue Air va beneficia de asistența KPMG Restructuring SPRL (departamentul de restructurare al KPMG România) ca administrator concordatar formal și consultant pe parte de restructurare. Decizia de accesare și implementare a acestei proceduri s-a făcut pe baza unei comunicări constante cu principalii parteneri, aceștia înțelegând complexitatea situației economice declanșate de pandemie.”, se spune în comunicatul remis redacției.

Despre Blue Air:

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, cu un model de business bazat pe reducerea complexității, respectiv Low Cost – Low Complexity și cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor.

Cu o echipa formată din peste 1.000 de profesioniști, pasionați de aviație, Blue Air are un istoric impecabil în siguranța zborului. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATĂ Operațional Safety Audit (IOSA) de către Internațional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membră cu drepturi depline IATA.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Gheorghe Piperea: Furtul atinge cote inimaginabile! Ne bagă iar în stare de urgență, cu armata pe străzi

Publicat

in

De

Avocatul Gheorghe Piperea susține că în perioada pandemiei de coronavirus, corupția a crescut exponențial. El arată că toate datele pregătesc ”al doilea val de coronavirus”, iar România va fi din nou în stare de urgență.

Citește și: Mesajul lui Tudorel Toader pentru Anca Alexandrescu: Dragnea, vacanţa la Neptun şi OUG pe amnistie şi graţiere

”În starea de urgență, poliția, poliția locală, jandarmeria și soldații din armată (în uniforme de luptă și chiar pe tancuri și pe alte blindate de război) erau pe străzi. Agenții constatatori nu mai pridideau cu amenzile (constatate, ulterior, neconstituționale). Cele mai multe – peste 330 de mii – și cele mai mari din lume – 4000 euro/pers fiz, 15 mii euro/pers jur. Organele erau disperate să aducă personal extern – s-a dat liber la angajări pe 6 luni ale pensionarilor, speciali sau nu. Ba chiar au fost cooptați, pentru un umăr de ajutor, și lucrători din serviciile secretoase.
Între timp, traficul de persoane a proliferat – ne-o spune “atentul” ambasador american în România, cu titlu de sorry, guys, still no American visa waiver for you.
Intre timp, a proliferat corupția. Ne-o spun ziarele americane și britanice.
Ce nu spune nimeni, nici măcar în presa main-stream, dar mai scapă, din când în când, cenzurii tot mai evidente și anti-democratice de pe paginile de socializare sau de pe canalele de streaming, este că au atins cote inimaginabile infracțiunile din domeniul silvic, din domeniul colectării și importului de deșeuri și reziduuri industriale, din domeniul poluării și din domeniul evaziunii fiscale.
De exemplu, două bănci pentru locuințe trebuie să achite statului de mai mult de un an cca 230 mil euro; președintele țării trebuie să achite statului cca 330 de mii de euro, chirie încasată de la o bancă pentru un imobil despre care justiția a spus, negru pe alb, că a fost dobândită prin fals; și unele, și altul, așteaptă legi de ștergere a datoriei sau ordonanțe, că de aia sunt bune stările de urgență la casa omului.

În zilele noastre, în starea de alertă, aceeași liotă de organe* se ocupă cu verificarea, odată la două ore, a carantinaților și a izolaților la domiciliu.
Acum, că arestul la domiciliu este “suspendat” de decizia recentă a CCR, organele se ocupă și cu amenințarea în scris și prin vorbe a asimptomaticilor sau a reveniților din străinătate că, dacă nu se auto-denunță ca infectați, imediat ce apar simptomele**, înfundă pușcăria.
Organele se mai ocupă, în plus, cu controalele în crășme, pensiuni și baruri, în vederea amendării și închiderii. Că tot aveau cele 500 de mii de IMM-uri nevoie de motive suplimentare de faliment, iar Statul, de dispariția juridică efectiva a unor milioane de contribuabili.
Între timp, ministrul justiției, ca să dea bine pe lângă ambasadorul american, se dă îngrijorat de creșterea traficului de persoane în România.
Păi, dacă organele se ocupă cu asimptomaticii și cu sancționarea crâșmarilor, la ce te-ai putea aștepta?

Între timp, noi plătim lunar CASS și la timp (sau chiar anticipat, ca în cazul meu) impozitele pe venit și colectăm, cu greu, tva-ul aferent produselor sau serviciilor noastre, deși sistemul sanitar încă este închis în proporție de 90%, pentru a “trata” asimptomatici – caz unic în lume.
A, și să nu uit : autoritățile pandemice cheltuie miliarde de euro cu echipamente medicale, din care se hiper-îmbogățesc corupții amici și sponsori ai puterii actuale, la adăpostul unor legi și alte acte normative anti-constituționale și anti-concurențiale de evitare a licitațiilor și de camuflare a suspecților. Plus cheltuieli de mii de euro pe “pacienți” asimptomatici, carantinați inutil și spitale de carton, în care nu va fi tratat, la propriu, nimeni, niciodată.

Când va veni Curtea de Conturi cu controale tematice, care să dea de urma acestor miliarde de euro furate din munca noastră și sustrase generației viitoare, va fi prea târziu. Oricum, observ că până și timida încercare de a verifica legalitatea și oportunutatea unor rezerve de măști e, pur și simplu, torpilată în presă securistă și, din păcate, și în presa căreia guvernul i-a plătit, din bani publici, publicitate. Statuile pandemice “trebuie” apărate cu orice preț, nu?

Populația controlată prin frică acceptă, ca o masă de figuranți într-o imensă și proastă piesă de pantomimă, tot acest teatru al absurdului, sub cuvânt că e pentru siguranța sa. Și laudă modelul chinezesc, cu tot autoritarismul și ipocrizia sa.

Dar timpul falimentului generalizat e aproape. Cine o să vă mai apere atunci, oameni buni? Cine o să vă mai garanteze siguranța?

*armata nu mai e pe străzi – dar să nu disperăm, că revine pe străzi la reinstaurarea stării de urgență, odată cu mult-trâmbițatul “val doi” sau odată cu virusul chinezesc 2.0 anunțat de arafatul american, Fauci
**care or fi simptomele alea, nimeni nu știe, ca grupul de cenzură strategică nu ni le-a spus niciodată, simplu și ușor de înțeles; dimpotrivă, a creat și sporit mereu confuzia, ocupându-se, din când în când, cu suspendarea/închiderea unor publucații”, scrie Gheorghe Piperea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend