Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de 10 ori în Suceava, în numai 14 zile

Publicat

in

Numărul cazurilor noi de COVID-19 înregistrate în prima jumătate a lunii ianuarie 2022 este de aproape zece ori mai mare decât în toată luna decembrie 2021, iar circa 10% din total sunt copii, a informat, vineri, directorul DSP Suceava, Olivia Ioan Vlad.

Potrivit lui Vlad, de la începutul anului 2022, în judeţul Suceava s-a înregistrat un număr de 4.645 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, faţă de 594 de cazuri în luna decembrie a anului trecut, creşterea numărului de cazuri pozitive zilnice fiind semnificativă.

Totodată, din numărul total de infecţii confirmate s-a evidenţiat o creştere a numărului de copii infectaţi, 442 până în momentul de faţă.

Sursa citată a arătat că a crescut mult şi procentul de pozitivare (peste 20-23%) din totalul testelor efectuate, o parte din probe fiind trimise pentru secvenţiere genetică către laboratoarele de specialitate din Iaşi şi Bucureşti, iar până în prezent au fost identificaţi şase pacienţi cu varianta Omicron în judeţ.

Vlad a precizat că, în vederea gestionării valului pandemic 5, a fost întocmit Planul Judeţean de Rezilienţă faţă de recrudescenţa COVID-19, conform căruia numărul maxim de paturi destinate patologiei COVID este de 888.

Numărul de paturi avizate de DSP Suceava pentru patologia COVID-19 în judeţ este în prezent de 385, dintre care 14 sunt paturi ATI.

În prezent, în spitalele din judeţ sunt internaţi 252 pacienţi, dintre care 25 sunt copii cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani.

În contextul epidemiologic actual, DSP Suceava subliniază că vaccinarea rămâne soluţia eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19.

”Este nevoie mai mult ca oricând să manifestăm solidaritate şi să alegem vaccinarea, soluţia optimă şi eficientă pentru siguranţa noastră şi a celor dragi. Doar prin vaccinarea împotriva COVID-19 vom reuşi limitarea răspândirii virusului şi redarea şansei la viaţă celor mai vulnerabili dintre noi”, a spus Vlad.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Video| Inundaţii în staţiile de metrou din Paris, după mai multe săptămâni de caniculă

Publicat

in

De

Inundaţii au avut loc pe străzi şi în staţii de metrou la Paris, marţi, în urma unor ploi diluviene, după mai multe săptămâni de caniculă, relatează Le Figaro.

În arondismentul al XV-lea, călători din staţia de metrou Balard au mers prin apă, din cauza inundării subteranului.

Mai multe staţii au fost închise marţi seara, şi anume Daumesnil, în arondismentul al XII-lea, Pont de l’Alma, pe linia 9, şi Pantin, pe linia 5.

Traficul rutier a fost de asemenea afectat, marţi seara, din cauza inundării mai multor bulevarde, potrivit unor imagini postate pe reţele de socializare, potrivit News.ro.

Bulevardul New York a fost inundat, porivit unor navigatori pe Internet.

Societatea Naţională a Căilor Ferate Franceze (SNCF) a semnalat încetiniri ale traficului feroviar.

Pe linia J de la Paris Saint-Lazare la Ermont-Eaubonne, ”condiţiile meteorologice perturbă circulaţia” trenurilor, anunţă compania într-un mesaj postat pe Twitter.

În afară de ploi, la Paris s-a înregistrat şi grindină.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sistemul de alertă în caz de urgență va fi lansat, în această toamnă, în toată Marea Britanie

Publicat

in

De

Un sistem de alertă în caz de urgență, care va permite trimiterea de alerte pe telefoanele mobile în caz de vreme severă sau alte evenimente care pun viața în pericol, va fi lansat în octombrie în Anglia, Scoția și Țara Galilor, potrivit BBC.

Tehnologia va alerta până la 85% din populație, au transmis reprezentanții guvernamentali.

Mesajele vor fi trimise automat oricărui smartphone care este pornit, deși este posibil să se renunțe la ele prin modificarea unei setări a telefonului mobil.

În acest an, au avut loc teste de alertă în Reading și East Suffolk.

O campanie de publicitate guvernamentală va începe în septembrie, iar fiecare telefon din Anglia, Scoția și Țara Galilor va primi un „mesaj de bun venit” în octombrie.

În cele din urmă, sistemul va acoperi întregul teritoriu al Regatului Unit, transmite Guvernul.

Guvernul spune că alertele, care vor avea aspect și sunet diferite de cele ale mesajelor standard, vor fi capabile să ofere avertismente foarte localizate: inundații, incendii, vreme extremă, urgențe de sănătate publică.

Atacurile teroriste ar putea fi, de asemenea, adăugate pe lista scenariilor potențiale de declanșare a unui mesaj.

Oficialii nu au vrut să discute despre aranjamentele pentru avertizarea populației în cazul unui atac militar sau nuclear iminent asupra țării.

Se estimează că aproximativ 85% din populație are un smartphone capabil să primească mesajele.

Guvernul nu dispune de statistici privind numărul de dispozitive mobile 2G și 3G mai vechi aflate în uz și subliniază că nu păstrează o listă cu toți utilizatorii de telefoane.

Sistemul funcționează prin trimiterea unui mesaj și a unui ton de avertizare distinctiv către telefoanele mobile direct prin intermediul turnurilor de telefonie mobilă, mai degrabă decât prin accesarea unei liste de numere de telefonie mobilă.

O alertă poate fi trimisă la un singur turn, ceea ce înseamnă că oricine se află în apropiere poate recepționa alerta, chiar și, de exemplu, atunci când călătorește prin zonă.

Guvernul se va baza pe expertiza agențiilor specializate, cum ar fi Met Office sau Agenția de Mediu, pentru a decide când să declanșeze alertele.

Mesajele pot fi trimise doar de către serviciile de urgență sau de către guvern. Orice persoană care se teme că o alertă nu este autentică poate verifica pe site-ul guvernului www.gov.uk/alerts, unde vor fi listate toate mesajele.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend