Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de 10 ori în Suceava, în numai 14 zile

Publicat

in

Numărul cazurilor noi de COVID-19 înregistrate în prima jumătate a lunii ianuarie 2022 este de aproape zece ori mai mare decât în toată luna decembrie 2021, iar circa 10% din total sunt copii, a informat, vineri, directorul DSP Suceava, Olivia Ioan Vlad.

Potrivit lui Vlad, de la începutul anului 2022, în judeţul Suceava s-a înregistrat un număr de 4.645 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, faţă de 594 de cazuri în luna decembrie a anului trecut, creşterea numărului de cazuri pozitive zilnice fiind semnificativă.

Totodată, din numărul total de infecţii confirmate s-a evidenţiat o creştere a numărului de copii infectaţi, 442 până în momentul de faţă.

Sursa citată a arătat că a crescut mult şi procentul de pozitivare (peste 20-23%) din totalul testelor efectuate, o parte din probe fiind trimise pentru secvenţiere genetică către laboratoarele de specialitate din Iaşi şi Bucureşti, iar până în prezent au fost identificaţi şase pacienţi cu varianta Omicron în judeţ.

Vlad a precizat că, în vederea gestionării valului pandemic 5, a fost întocmit Planul Judeţean de Rezilienţă faţă de recrudescenţa COVID-19, conform căruia numărul maxim de paturi destinate patologiei COVID este de 888.

Numărul de paturi avizate de DSP Suceava pentru patologia COVID-19 în judeţ este în prezent de 385, dintre care 14 sunt paturi ATI.

În prezent, în spitalele din judeţ sunt internaţi 252 pacienţi, dintre care 25 sunt copii cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani.

În contextul epidemiologic actual, DSP Suceava subliniază că vaccinarea rămâne soluţia eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19.

”Este nevoie mai mult ca oricând să manifestăm solidaritate şi să alegem vaccinarea, soluţia optimă şi eficientă pentru siguranţa noastră şi a celor dragi. Doar prin vaccinarea împotriva COVID-19 vom reuşi limitarea răspândirii virusului şi redarea şansei la viaţă celor mai vulnerabili dintre noi”, a spus Vlad.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Blinken își întărește amenințările față de Rusia: “Dacă o singură forță suplimentară” intră în Ucraina, SUA vor reacționa puternic

Publicat

in

De

Secretarul american de stat Antony Blinken și-a amplificat avertismentul împotriva unei invazii ruse a Ucrainei, spunând că dacă „o singură forță rusă suplimentară” intră în Ucraina „într-un mod agresiv”, va avea ca rezultat un răspuns puternic din partea SUA și a aliaților săi, relatează CNN.

„Dacă o singură forță rusă suplimentară intră în Ucraina într-un mod agresiv, așa cum am spus, asta ar declanșa un răspuns rapid, puternic și unit din partea noastră și a Europei”, a declarat duminică Blinken la CNN.

Comentariile secretarului vin să întărească poziția SUA cu privire la orice acțiune militară agresivă suplimentară a Rusiei, după ce țara a adunat zeci de mii de soldați la granița cu Ucraina.

CNN mai scrie că, deși oficialii americani au emis avertismente față de Rusia în ultimele zile, președintele Joe Biden a dat un mesaj confunz săptămâna trecutî spunând la o conferință de presă că o „incursiune minoră” ar putea să nu declanșeze același răspuns din partea NATO ca în fața unei invazii.

Președintele a clarificat ulterior că orice trupă rusă care trece granița Ucrainei ar constitui o invazie, iar Blinken, în urma unei întâlniri cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a avertizat, de asemenea, că orice invazie rusă a Ucrainei va fi „întâmpinată cu un răspuns sever și unitar.”

Blinken a apărat duminică și refuzul administrației de a impune sancțiuni împotriva Rusiei în mod preventiv, în ciuda faptului că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut SUA și aliaților săi să penalizeze Moscova pentru acumularea masivă de trupe de-a lungul granițelor Ucrainei.

„Când vine vorba de sancțiuni, scopul acestor sancțiuni este de a descuraja agresiunea rusă”, a spus el. „Deci, dacă sunt declanșate acum, pierzi efectul de descurajare. Toate lucrurile pe care le facem, inclusiv construirea într-un mod unit cu Europa, consecințe masive pentru Rusia, sunt concepute pentru a lua în considerare calculele președintelui (Vladimir) Putin și să-l descurajăm și să ia măsuri agresive, chiar dacă urmărim diplomația în același timp”.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Accident CUMPLIT: o femeie a murit, iar șoferul este rănit grav

Publicat

in

De

O femeie de 35 de ani a murit, duminică seara, după ce mașina în care se afla a lovit un copac de pe marginea drumului, pe DN 22A, între localitățile Topolog și Saraiu, din județul Tulcea. Șoferul este în stare gravă.

Potrivit ISU Delta Tulcea, în accident a fost implicată o mașină, care a lovit un copac de pe marginea drumului.

Salvatorii au reușit să îl scoată pe șoferul mașinii, un bărbat în vârstă de 42 ani, care a suferit multiple traumatisme și a fost transportat la spital.

Din nefericire, persoana aflată în dreapta șoferului, respectiv o femeie de 35 de ani, avea leziuni incompatibile cu viața, astfel că medicii au pronunțat decesul.

Cauzele și circumstanțele producerii accidentului vor fi cercetate de Poliția Tulcea.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend