Conecteaza-te cu noi

Mioveni

Nu ratati meciul! Fotbalistii de la Steaua vin sa joace in Arges

Avatar

Publicat

in

Microbistii din Mioveni, dar și  toți iubitorii de fotbal din județ, sunt invitati sambata, 12 noiembrie, de la ora 12.00, pe stadionul Orășenesc, unde CS Mioveni va susține un meci amical contra echipei Steaua București.
În acel week-end, Liga I este întreruptă din cauza meciului naţionalei cu Polonia, iar în Liga a II-a, CS Mioveni trebuia să joace cu Şoimii Pâncota, echipă ce a fost exclusă din campionat săptămâna trecută.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Tren expres la uzina Dacia din Mioveni, propune candidatul USR la președinția CJ Argeș

Avatar

Publicat

in

De

Adrian-Ștefan Cîrstea, candidatul USR la președinția Consiliului Județean Argeș, propune realizarea unui tren expres la uzina Dacia din Mioveni.

El spune că proiectul poate fi implementat cu ușurință, cu ajutorul CNCF CFR SA, iar atribuțiile CJ prevăd atât preocuparea pentru dezvoltarea socio-economică a județului, cât și posibilitatea CJ de a propune proiecte de organizare și amenajare a teritoriului județului, precum și de dezvoltare urbanistică generală a acestuia și a unităților administrativ-teritoriale componente.

Publicitate

Concret, este vorba de linia feroviară expres Mioveni, Uzina Dacia Renault – Pitești, Podul Viilor. Traseul existent are aproximativ 12 km, cu lucrari de artă de dimensiuni reduse. Numărul potențial maxim estimat este de 20.000 de călătorii în 24 de ore. Traficul regulat Mioveni-Pitești estimat este de 1.000 autoturisme și aproximativ douăzeci de autobuze care merg dus întors la uzină zilnic, la care se adaugă traficul ocazional.

Tren expres la uzina Dacia. Sunt necesare investiții de 23 milioane de euro

Investițiile necesare sunt estimate la 23 milioane de euro. Pentru implementarea BLA (blocuri de linie automate) pe 12 km de cale ferată existentă ar fi necesară suma de trei milioane de euro.

Alți 20 milioane de euro ar fi necesari pentru construcția unei extensii de aproximativ 1 km a liniei ferate, cu terminal la Podul Viilor (Pitești), și a terminalului Mioveni.

Adrian-Ștefan Cîrstea, candidatul USR la președinția Consiliului Județean Argeș, prezintă și beneficiile estimate ale proiectului: timpi de calătorie minimi (durata călătoriei Podul Viilor – Mioveni de 10 minute; frecvență mare și adaptabilă, conform fluxurilor de trafic; punct de oprire Mărăcineni, în apropierea centrului localității; reducerea noxelor cu 5 tone/zi, în cazul diminuării traficului rutier Pitești-Mioveni; dinamizare și diversificare a traficului în toată această zonă.

”Ulterior acestui proiect pilot, linia se poate dubla și electrifica pentru a ajunge cu adevărat la nivelul unui proiect european de cel mai înalt nivel. Proiecte asemnănătoare există în toată lumea și iată că la București suntem fericiți să constatăm apropierea de finalizare a legăturii feroviare expres Aeroport Henri Coandă, Otopeni – Gara de Nord (lucrări realizate: dublarea liniei de cale ferată existentă pe 8 km și legătura cu aeroportul prin viaduct). România are alocate printre cele mai mari sume pentru dezvoltarea infrastructurii în viitorul exercițiu bugetar multianual al UE – aproximativ 60 miliarde euro! Hai să-i ajutăm pe argeșeni să profite de această resursă inegalabilă!”, a scris Adrian-Ștefan Cîrstea pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Începând de azi, fermierii afectați de secetă vor primi bani de la stat

Avatar

Publicat

in

De

Autoritățile au instituit o schemă de ajutor pentru fermierii afectați de seceta accentuată și prelungită din perioada 2019-2020, ce este prevăzută de o ordonanță de urgență recent oficializată. Fermierii au putut depune cererile pentru acordarea banilor timp de zece zile lucrătoare, până la jumătatea acestei săptămâni, iar, începând de azi, vor primi și bani, potrivit unui anunț de joi al ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Ținând cont de faptul că acest an agricol (2019-2020) a început, în țara noastră, pe fondul unei secete accentuate, iar acest lucru a afectat culturile de toamnă, autoritățile vor să compenseze pierderile suferite de fermieri din această cauză, prin plata unui ajutor de stat, ce este detaliat în OUG nr. 148/2020.

Publicitate

Conform ordonanței, cererile de solicitare a ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică, s-au putut depune până la jumătatea săptămânii, din 18 septembrie, adică de astăzi, potrivit unui anunț al ministrului Agriculturii, citat de agerpres.roîncepând distribuția banilor către fermieri.

Ajutoarele de stat se acordă fermierilor afectați de secetă de pe tot cuprinsul țării, indiferent de forma sub care activează, adică pot fi persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale ori familiale sau producătorii agricoli persoane juridice. Banii se acordă celor ce au înființat, în 2019, culturi de grâu, secară, triticale, orz, orzoaică, ovăz, rapiță.

Beneficiarii ajutorului de stat sunt cei ce dețin un proces-verbal de constatare și evaluare a pagubelor, iar suprafața calamitată este de peste 30% din suprafața totală declarată în cererea unică de plată pentru acest an și sunt înregistrați în evidențele APIA, în acest an, cu cerere de plată pe respectiva suprafață. 

Pentru a putea primi banii de la stat, fermierii au depus la APIA o solicitare scrisă în acest sens, o copie a procesului-verbal de constatare și evaluare a pagubelor plus date despre contul bancar sau de trezorerie, în cazul în care sunt diferite de cele din cererea unică de plată pentru 2020. Documentele au putut fi depuse atât direct la sediile APIA, cât și prin fax, poșta clasică sau cea electronică.

Cei ce vor primi ajutor de stat necuvenit vor trebui, așa cum stabilește OUG 148/2020, să restituie sumele primite, la care se vor adăuga dobânzi și penalități de întârziere de la data încasării acestuia.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend