Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

NU RATA LOCURILE DE MUNCA BINE PLATITE ! Compania Ryanair angajeaza însotiţoare zbor

Publicat

in

DALMAC Recruitment & Aviation Services, partenerul oficial pentru serviciile de recrutare si training al Ryanair: Cabin Crew.
Esti o persoana aventuroasa care iubeste sa calatoreasca? Daca devii insotitor de zbor, poti transforma Europa in locul tau de munca!NU este necesara de experienta anterioara pe un post similar, trebuie numai sa iubesti sa intalnesti oameni noi si sa oferi servicii de calitate.
Cerinte obligatorii:
–    Minim 18 ani
–    Intre 1.57m si 1.88m inaltime
–    Bune abilitati de inot
– Posesor/posesoare de Pasaport European valid si dreptul de a munci atat in Marea Britanie cat si in Irlanda
– Cunostinte de limba engleza
– fluent (atat scris cat si vorbit)
– Disponibilitate pentru relocare la o ora distanta de orice baza Ryanair
– Persoana prietenoasa, sociabila si plina de energie
Candidatii selectati in urma interviului vor avea oportunitatea de a efectua trainingul in Bucuresti!
Pentru mai multe informatii, te rugam sa accesezi: http://www.dalmac.ie/recruitment-dates.php.

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

EXCLUSIV Intervenție-fulger a ANPC! A închis un magazin la o zi de la deschidere! Pericol pentru tineri (video)

Publicat

in

De

Invervenție-fulger a Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov! Un magazin cu produse care conțin cannabis a fost închis, marți, de Protecția Consumatorului, la o zi după ce a fost deschis.

Bugetul.ro l-a contactat astăzi pe comisarul-șef Sorin Susanu, șeful CRPC Brașov și directorul Corpului de Control al ANPC, pentru a afla mai multe detalii.

Advertisements

Sorin Susanu a declarat, marți, pentru Bugetul.ro, că magazinul poate reprezenta un pericol pentru societate și pentru tinerii români. Potrivit șefului ANPC Brașov, un prim pas către consumul efectiv de droguri este acela de a consuma „ceva cu cannabis, nu neapărat cannabis”.

În plus, prin magazinul respectiv, se vând anumite produse care pot ajuta la transportul de droguri sau la introducerea substanțelor interzise la festivalurile de muzică, ne-a informat șeful CRPC Brașov.

Magazinul este deschis de ieri. Mai sunt și alte magazine în țară, voi dispune să fie controlate. Este vorba despre o firmă care le-a dat franciză celor din Brașov – LEGALIZE IT. 

Pe lângă aspectele ce țin de chestiunea noastră, vreau să eliminăm posibilitatea faptului ca, la nivel psihologic, un tânăr să fie afectat de aceste magazine. Atunci când vede că poate consuma ceva cu cannabis, chiar dacă nu este cannabis – este primul pas de a trece la consum de droguri efectiv.

Mai mult decât atât, așa cum zice legislația europeană, nici în titulatură comercială a unor produse nu poate fi folosită denumirea de droguri și de substanțe halucinogeneA fost o acțiune doar a ANPC-ului.

I-am informat și pe cei de la Antidrog (n.r. – din cadrul IPJ Brașov). Vom colabora cu ei în continuare, pentru a verifica toate aspectele. Se vor trimite la laborator anumite produse. Toate produsele neconforme au fost oprite de la comercializare. Magazinul a fost închis și, în funcție de documentele pe care o să ni le prezinte, vom aplica și sancțiuni care pot ajunge până la 100.000 de lei.

Îi ajută pe cei care vor să introducă, la festivaluri, droguri

Practic, ei îi ajută pe cei care vor să introducă la un festival de muzică, să zicem, substanțe interzise, prin vânzarea unor astfel de produse în care să poată fi disimulate drogurile.

Magazinul a fost închis, începând de astăzi, până la remedierea și clarificarea tuturor aspectelor”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Sorin Susanu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Consilier local din Argeş declarat INCOMPATIBIL de ANI, alături de alte 11 persoane

Publicat

in

De

Agenţia Naţională de Integritate infiormează printr-un comunicat de presă că 12 PERSOANE PREVĂZUTE DE LEGEA NR. 176/2010 au fost declarate în INCOMPATIBILITATE și CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV, motiv pentru care a fost sesizat și Parchetul. Printre cei 12 INCOMPATIBILI se numără ;i consilierul local Tudor Ştefan din Consiliului Local al comunei Dobrești-Argeş. Potrivit inspectorilor ANI „În exercitarea actualului mandat de consilier local, o societate comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate îndeplinea funcția de administrator, a încheiat în data de 12 mai 2017 un contract de prestări servicii cu Primăria comunei Dobrești. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003.”

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese în materie administrativă în cazul a 10 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010 și a sesizat organele de urmărire penală în alte două cazuri, după cum urmează:

Advertisements
 1. OGÂGĂU TRAIAN,  Primar al Orașului Sîngeorz – Băi, Județul Bistrița – NăsăudCONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIVÎn perioada exercitării funcției de primar, a încheiat în data de 28 martie 2018 un act juridic privind închirierea unei suprafețe de teren aflate în domeniul privat al Orașului Sîngeorz-Băi, încheiat între Primărie și tatăl persoanei evaluate, fără să existe o Hotărâre a Consiliului Local privind aprobarea încheierii acestui contract. Astfel, persoana evaluată a înălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
 2. ISTRATE FLORENTINA, Viceprimar al Comunei Tătulești, Județul OltINCOMPATIBILITATEÎn perioada 22 iunie 2016 – 04 septembrie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.
 3. BREBENEL MIHAI ȘTEFAN,   Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Dobroești,  Județul IlfovCONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIVÎn calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 28 februarie 2019, respectiv a proiectului de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism faza PUD – construire condominium 16 unități locative, al cărui beneficiar este o societate comercială, în cadrul căreia mama persoanei evaluate deține calitatea de asociat și administrator. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, ale art. 46 din Legea nr. 215/2001, precum și ale art. 75, lit. a) și art. 77 din Legea nr. 393/2004.
 4. PÎNDICHI DAN, Consilier Local al Orașului Ovidiu, Județul ConstanțaINCOMPATIBILITATEÎn perioada 04 iulie 2017 – 05 iulie 2019 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din același act normativ.
 5. HORONCEANU ALEXANDRU, Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Pârjol,  Județul BacăuINCOMPATIBILITATEÎncepând cu data de 25 iunie 2016 deține și exercită simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.
 6. CIOARA NICOLETA,  Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Ciuruleasa,  Județul AlbaINCOMPATIBILITATEÎn perioada 24 iunie 2016 – 09 octombrie 2017 a deținut și exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialitate al primarului, încălcând astfel dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.
 7. TUDOR ȘTEFAN,  Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Comunei Dobrești,  Județul ArgeșINCOMPATIBILITATEÎn exercitarea actualului mandat de consilier local, o societate comercială în cadrul căreia fiul persoanei evaluate îndeplinea funcția de administrator, a încheiat în data de 12 mai 2017 un contract de prestări servicii cu Primăria comunei Dobrești. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003.
 8. MORARIU MARIN,  fost Consilier Local în cadrul Consiliului Local al Orașului Cugir, Județul AlbaINCOMPATIBILITATEÎn perioada 15 septembrie 2017 – 17 ianuarie 2020 a deținut și exercitat simultan funcția de consilier local și pe cea de director general în cadrul unei societăți comerciale de interes național, având ca acționar Statul Român reprezentat prin Ministerul Economiei și Comerțului. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.
 9. MUSCĂ MIHAELA-CRISTIANA, Funcționar public în cadrul Consiliului Județean Botoșani – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția CopiluluiINCOMPATIBILITATEÎn perioada 2014 – 2020 a deținut și exercitat simultan funcția publică de consilier în cadrul Consiliului Județean Botoșani – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și funcția de psiholog cu drept de liberă practică în cadrul unui cabinet individual, încălcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.
 10. NEMEȘ ILIE,  Funcționar public în cadrul Primăriei Orașului Călimănești, Județul VâlceaSESIZARE PARCHETAgenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi, Județul Vâlcea, cu privire la posibila încălcare de către NEMEȘ ILIE, Funcționar public în cadrul Primăriei Orașului Călimănești, Județul Vâlcea, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal (în vigoare în perioada de referință). În calitate de membru al Comisiei de recepție a semnat procesul verbal de recepție al lucrării „Campus Școlar la G.Ș.E.A.S. Călimănești”, din data de 15 iulie 2016, având un interes de natură patrimonială pentru soția acestuia, în calitate de diriginte de șantier. Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de „conflict de interese penal”, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (forma în vigoare începând cu data de 28.07.2017).
 11. POPESCU SILVIU GHEORGHE, Manager de proiect în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Județul SibiuSESIZARE PARCHETAgenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu privire la posibila încălcare de către POPESCU SILVIU GHEORGHE, Manager de proiect în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Județul Sibiu, a dispozițiilor art. 301 din Codul Penal. În calitate de manager de proiect și de persoană responsabilă cu certificarea în privința realității, regularității și legalității, a semnat și avizat documente emise de o persoană fizică autorizată, al cărui titular este soția acestuia, având un interes de natură patrimonială în valoare de 61.638,64 lei. Având în vedere cele de mai sus, rezultă indicii privind săvârșirea infracțiunii de „conflict de interese penal”, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal (forma în vigoare începând cu data de 28.07.2017).
 12. SĂNDULESCU NICOLAE,  fost Șef laborator Radiologie și Imagistică Medicală în cadrul Spitalului General C.F. Ploiești, Județul PrahovaINCOMPATIBILITATEÎn perioada 22 noiembrie 2016 – 01 februarie 2018 a exercitat simultan funcția de șef laborator în cadrul Spitalului General C.F. Ploiești și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, coroborat cu art. 178, alin. (1), lit. g) din același act normativ (în vigoare începând cu data de 22.11.2016).

  Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. BREBENEL MIHAI ȘTEFAN și POPESCU SILVIU GHEORGHEnu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.Persoanele menționate au încălcat următoarele prevederi legale: ·art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative”;·art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”;· art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […] g) calitatea de comerciant persoană fizică […]”;·art. 88, alin. (1), lit. c) și d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții și calități: […] c) calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv; d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director […] la regiile autonome şi societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de […] de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local, precum şi la regiile autonome şi societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă, cu excepţia reprezentanţilor în adunarea generală a acţionarilor la societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a membrilor în consiliile de administraţie ale unităţilor şi instituţiilor de învăţământ de stat sau confesionale şi ale spitalelor publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale sau a altor reprezentanţi ai instituţiilor publice din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale sau la care unitatea administrativ-teritorială respectivă deţine participaţie, în cazul consilierului judeţean”;· art. 90 din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia  „(1) Consilierii locali și consilierii județeni care au funcția de președinte, vicepreședinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administrație sau cenzor ori alte funcții de conducere, precum și calitatea de acționar sau asociat la societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unități administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau județean respectiv ori cu societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, înființate de consiliile locale sau consiliile județene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică și în cazul în care funcțiile sau calitățile respective sunt deținute de soțul sau rudele de gradul I ale alesului local.”;· art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție.”;· art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice. Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, funcționar public parlamentar sau funcționar public cu statut special, potrivit fișei postului.”;· art. 46 din Legea nr. 215/2001, în vigoare până la data de 05 iulie 2019, potrivit căruia „(1) Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local. (2) Hotărârile adoptate de consiliul local cu încălcarea dispoziţiilor alin. (1) sunt nule de drept. Nulitatea se constată de către instanţa de contencios administrativ. Acţiunea poate fi introdusă de orice persoană interesată.”;· art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004potrivit căruia „(1) Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice locale din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: a) soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv […]”;· art. 77 din Legea nr. 393/2004potrivit căruia „(1) Consilierii judeţeni şi consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii. (2) În situaţiile prevăzute la alin. (1), consilierii locali şi consilierii judeţeni sunt obligaţi să anunţe, la începutul dezbaterilor, interesul personal pe care îl au în problema respectivă. (3) Anunţarea interesului personal şi abţinerea de la vot se consemnează în mod obligatoriu în procesul verbal al şedinţei”;· art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „(1) Funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: […] g) exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare și control în societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare;· art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, potrivit căruia „(15) Dispozițiile art. 178 alin. (1) lit. c), d), e) și g) referitoare la incompatibilități și ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancțiunea rezilierii contractului de administrare și a plății de despăgubiri pentru daunele cauzate spitalului, în condițiile legii, se aplică și șefilor de secție, de laborator și de serviciu medical din spitalele publice”.„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.„Persoana […] față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend