Conecteaza-te cu noi

Pitesti

NU RATA ! În Argeş, consultaţii gratuite în cadrul Campaniei Hipertensiune 2018 VEZI DATA SI LOCAŢIA

Avatar

Publicat

in

Joi, 17 mai, la Pitești, în Piața Vasile Milea, se va desfășura “CAMPANIA HIPERTENSIUNE 2018”, de ZIUA INTERNAȚIONALĂ CONTRA HIPERTENSIUNII ARTERIALE. Cu această ocazie, argeșenii pot beneficia de consultații gratuite, cu profil cardiologic. La această campanie participă nume mari din domeniul medical, precum Prof. Univ. Dr. Maria Dorobanțu, medic primar cardiolog si medicină internă, membru al Academiei de Știinte Medicale, membru corespondent al Academiei Franceze de Medicină, președintele Societății Române de Hipertensiune.

“Alegerea orașului Pitești este una emoțională. Eu am urmat clasele a VII-a și a VIII-a și liceul la Pitești, la Colegiul “Zinca Golescu”. Este perioada în care un adolescent, dacă are privilegiul de a avea profesori foarte buni, privilegiu pe care eu l-am avut, niciodată nu va uita acel loc, indiferent unde îl poartă viața. Sigur, aici am găsit și multă înțelegere din partea autorităților județene, care ne-au ajutat cu logistica acestui eveniment, în special domnului prof. dr. Dan Manu. Sper să vină cât mai mulți argeșeni care să-și măsoare tensiunea arterială. Este o acțiune care poate să se soldeze cu depistarea unor noi cazuri de hipertensiune arterială sau, în cazul în care este o hipertensiune arterială care nu este corect tratată, să beneficieze de un consult la fața locului”

– prof. univ. dr. Maria Dorobanțu

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Urmează nopți geroase în Argeș și chiar ninsoare – VEZI CUM VA FI VREMEA ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit datelor oferite de satelitul EUMETSAT, în Argeș vremea va fi în general frumoasă în această săptămână, dar cu temperaturi mult mai mici decât cele normale pentru această perioadă. Astfel, daca prima zi a saptamanii va fi insorita si cu temperaturi normale, de marti vremea se va raci usor pâna vineri, cand temperaturile vor urca si se vor reveni in limita valorilor normale pentru acestă perioadă. Tot până vineri, pe parcursul noptilor temperaturile vor coborî sub limita înghețului, astfel ca pana vineri noaptea acestea se vor situa între – 3 și – 1 Grad Celsius. În noaptea de marti spre miercuri sunt asteptate si precipitatii slabe sub forma de ninsoare și lapoviță. Abia la sfarsitul saptamanii putem spune ca primavara își intra cu adevărat în drepturi.

DETALII IN GRAFICUL DE MAI JOS

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VEȘTI BUNE! Naveta elevilor va putea fi decontată

Avatar

Publicat

in

De

Elevii care nu merg la școală în localitatea unde locuiesc vor beneficia de decontarea cheltuielilor de transport între localitatea de domiciliu și cea în care urmează cursurile școlare, potrivit unui proiect de ordonanță pus miercuri în dezbatere la Ministerul Educației. Astfel, această măsură va permite ca toți elevii din țara noastră să beneficieze de transport gratuit la școală, indiferent că fac școala în localitatea de domiciliu sau nu.

În primă fază, proiectul de OUG aflat în dezbatere prevede că “[e]levii din învățământul preuniversitar acreditat/ autorizat, cu vârsta de până la 26 de ani, beneficiază gratuit de servicii publice de transport local rutier, transport naval, transport cu metroul, precum și transport feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic”.

Apoi, documentul stabilește și cum va fi asigurat transportul elevilor care trebuie să facă naveta“Elevilor care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați, pe durata cursurilor școlare, din bugetul Ministerului Educației, prin unitățile de învățământ unde sunt școlarizați, în limita a 50 km”, scrie, mai exact în proiect.

Decontarea transportului va putea fi făcută și de către elevii care locuiesc la internat sau în gazdă. Totuși, spre deosebire de cei care trebuie să facă naveta zilnic, elevii din internat vor beneficia de decontarea a doar opt călătorii dus-întors pe semestru.

În plus, elevii vor putea solicita acordarea sumei necesare acoperirii cheltuielilor de transport în avans, cu decontare în luna următoare.

Decontarea cheltuielilor de transport se va face pe baza documentelor emise de operatorii de transport rutier și în limita a 30 de lei/ lună pentru distanța de trei kilometri. Pentru distanțele cuprinse între trei și 50 de kilometri, suma de 30 de lei/ lună se va suplimenta cu trei lei pentru fiecare kilometru/ lună, dar nu mai mult decât valoarea documentelor de transport lunare.

Dacă, totuși, vor exista elevi ce vor trebui să facă naveta pe distanțe mai mari de 50 de kilometri, acestora li se va deconta suma aferentă distanței de 50 de kilometri, la care, pentru distanțele ce depășesc această valoare, se va adăuga un leu/ kilometru/ lună.

De asemenea, proiectul de ordonanță mai stabilește și că atât elevii din învățământul preuniversitar acreditat ori autorizat, cât și elevii etnici români din afara granițelor țării care sunt bursieri ai statului român beneficiază de gratuitate pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, de operă, de film și la alte manifestări culturale și sportive, organizate de instituții publice.

Nu în ultimul rând, de gratuitate la transportul local vor beneficia și elevii și studenții, cu vârsta de până la 26 de ani, care suferă de afecțiuni cronice (plus un însoțitor al acestora), atunci când merg la doctor pentru evaluare, monitorizare sau obținerea tratamentului.

Atenție! Proiectul nu se aplică acum. Acesta are nevoie de aprobarea Guvernului și de publicarea în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend