Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

NU RATA ! DGASPC Argeș angajează 34 asistenți maternali

Avatar

Publicat

in

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, implementează proiectul ”TEAM-UP – Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” – proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (2014 – 2020), Axa prioritară 4 “Incluziunea socială și combaterea sărăciei”, Prioritatea de investiții 9.iv „Creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general” , O.S. 4.5 & 4.14 „Reducerea numărului de copii și tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali”, Cod proiect – ID 127169.


Astfel, rețeaua de asistenți maternali profesioniști a D.G.A.S.P.C. Argeș se va extinde în perioada de implementare a proiectului (2019 – 2023), prin angajarea a 46 noi asistenți maternali (12 AM au fost angajați în anul 2019, 10 AM vor fi angajați în anul 2020 și câte 8 AM în anii 2021 – 2023).
În acest sens, în vederea consolidării și dezvoltării rețelei de asistenți maternali la nivelul județului Argeș, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș a demarat procedura de identificare şi evaluare a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali.
Asistentul maternal profesionist  este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament.

Publicitate


Poate fi atestată ca asistent maternal, persoana care îndeplinește următoarele condiţii:

 • are capacitate deplină de exerciţiu;
 • este absolventă a minim 10 clase;
 • are drept de folosinţă asupra locuinţei (demonstrat cu acte) şi dispune de o cameră separată, amenajată special pentru copiii pe care îi va primi în plasament ;
 • are disponibilitate pentru a primi în plasament cel puţin doi copii, inclusiv cu probleme de sănătate sau cu tulburări de comportament;
 • are o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical;
 • nu a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni;
 • nu a fost decăzută din drepturile părinteşti sau al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă;
 • prin comportamentul său în societate, starea sănătăţii şi profilul său psihologic, prezintă garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor ce revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi.


Conform legislației în vigoare (H.G. nr. 679/2003 privind condiţiile de obţinere a atestatului, procedurile de atestare şi statutul asistentului maternal profesionist, Ordinul nr. 26/2019 privind aprobarea Standardelor minime de calitate pentru serviciile de tip familial destinate copiilor din sistemul de protecție specială), în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist este necesară parcurgerea următoarelor etape:

 • depunere cerere de evaluare în vederea eliberării atestatului de asistent maternal profesionist;
 • interviu;
 • evaluarea condițiilor materiale și a garanțiilor morale;
 • evaluare psihologică;
 • depunerea actelor necesare în vederea eliberării atestatului de asistent maternal profesionist;
 • formare profesională;
 • testare;
 • atestare de către Comisia pentru Protecția Copilului Argeș.
 • Persoanele care îndeplinesc condițiile legale și doresc să devină asistenți maternali se pot adresa instituției noastre astfel:
 • telefonic 0785126526 sau 0248- 271131, interior 21 – Persoană de contact – doamna Gujmete Georgeta-Monica – inspector superior, Compartimentul Coordonare PFAMP, în intervalul orar: 0800-1630 (luni – joi) şi 0800- 1400 (vineri);
 • e-mail: dgpdcarges@yahoo.com;
 • prezentarea la sediul D.G.A.S.P.C Argeș, situat în mun. Piteşti, Calea Drăgăşani, nr. 8, jud. Argeş, etaj I, cam. 29 bis, în intervalul orar: 0800-1630 (luni – joi) şi 0800- 1400 (vineri), cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii COVID – 19.
 • conform normelor ce se vor stabili în starea de alertă.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Incendiu la o casă din Argeș după explozia unei butelii

Avatar

Publicat

in

De

Incendiu puternic într-o gospodărie din orașul Costești, în care o butelie a explodat și o altă butelie a fost evacuată înainte să explodeze. La fața locului, au intervenit pompierii de la Secția Costești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, pentru localizarea și lichidarea incendiului ce se manifesta la o anexă construită din lemn (magazie) și două case din apropiere, existând pericolul de propagare și la alte vecinătăți.
Au ars: 10 metri liniari de gard din lemn, magazia de circa 35 mp și obiectele din interior, două camere cu suprafața totală de aproximativ 40 mp și acoperișul din dreptul acestora, la prima casă, iar la a doua locuință, acoperișul pe aproximativ 10 mp;
Sursa probabilă: scurtcircuit electric;
Împrejurarea: conductori electrici improvizați.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Ciolacu, lovitură devastatoare pentru Ludovic Orban: ‘Vom depune plângeri penale la DNA pentru aceste fapte’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat că va depune plângere penală la DNA împotriva premierului Ludovic Orban pe motiv că acesta a continuat să facă campanie electorală și după ce aceasta a luat sfârșit.

„Aş vrea să mă refer la ceea ce face prim-ministrul României în acest moment. Este inadmisibil ca un prim-ministru al unei ţări europene să încalce legea cu bună-ştiinţă şi să se afle în campanie electorală după ce campania electorală a luat sfârşit ieri, la orele 24,00. S-a deplasat în două judeţe, în Dâmboviţa şi Giurgiu, s-a întâlnit cu candidaţi şi cu primari, au făcut întâlniri electorale. Avem documente şi dovezile necesare, atât filmări, cât şi poze. Niciodată nu s-a întâmplat în România aşa ceva, această disperare a domnului Orban şi a PNL că vor pierde alegerile locale i-a dus să încalce legea. Vom depune plângeri penale la DNA pentru aceste fapte”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, la finalul şedinţei Consiliul Politic Naţional al partidului.

El a adăugat că plângerile penale vor fi depuse de către preşedinţii de organizaţii de la Dâmboviţa şi Giurgiu.

Publicitate

„De asemenea, am depus la AEP plângeri pentru nişte platforme online folosite pe Facebook după ce campania electorală a luat sfârşit. (…) Până acum sunt patru sau cinci platforme online sponsorizate de către PNL care astăzi au fost folosite, după ce campania electorală a luat sfârşit”, a menţionat Ciolacu, conform agerpres.ro.

Citește și:

Contracte cu ‘cântec’ pentru ‘Trupa lui Biluță’. Șapte dintr-o lovitură!

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit!

EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend