Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Nu consumati carne de porc inainte de a-i face analize – Pericol de trichineloza in Arges

Avatar

Publicat

in

Pentru cǎ este perioada în care argeşenii taie porcii şi pregǎtesc preparatele tradiţionale pentru Crǎciun, medicii veterinari atrag încǎ o datǎ atenţia asupra riscului la care se supun cei care consumǎ carne de porc fǎrǎ a face în prealabil analizele pentru a vedea dacă este infestată sau nu cu Trichinella. Examenul trichineloscopic costă 11 lei și poate fi făcut în orice zi în mai multe cabinete din întreg județul. Iată lista completă a locațiilor unde poate fi testată carnea de porc:

Curtea de Argeş: Circumscripţia sanitar-veterinară de siguranţa alimentelor Curtea de Argeş – piaţa Centrală, tel. 0784213145; Cîmpulung – Circumscripţia sanitar-veterinară de siguranţa alimentelor Cîmpulung – piaţa Jurămîntului, tel. 0725514637; Mioveni: Circumscripţia sanitar-veterinară de siguranţa alimentelor Mioveni – piaţa Dacia, dr Arsenescu Ion. Programul la aceste unităţi este de luni pînă vineri, între orele 8.30 – 17, iar sîmbăta şi duminica, între orele 9 – 14.30.  Piteşti – Circum­­scripţia sanitar-veterinară de siguranţa alimentelor nr. 1 – piaţa Ceair,tel.0784213138,tel.0784213120;Circumscripţia sanitar-veterinară de siguranţa alimentelor nr. 2 – piaţa Smîrdan, tel.0784213114, tel. 0741279551; Circumscripţia sanitar-veterinară de siguranţa alimentelor nr. 3 – piaţa Găvana, tel. 0744214214.  În comune, examenul trichineloscopic se va face de către medicii veterinari.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Popa Dinică, noul primar la Corbeni

Avatar

Publicat

in

De

PSD a mai repurtat o victorie, la Corbeni! Candidatul social-democrat, fostul preot Nicolae Dinică, a câștigat fotoliul de primar al comunei, în faţa edilului liberal, Remo Mateescu si a fostului viceprimar PSD, Petre Nedelea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Panțurescu a câștigat Primăria Curtea de Argeș

Avatar

Publicat

in

De

La Curtea de Argeș, conform datelor partiale oficiale, Constantin Panturescu, candidatul PSD, a castigat alegerile si un nou mandat de primar. Acesta l-a invins pe candidatul PNL – Cristian Mitrofan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend