Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

„Nu au ascultat nimic. Strigau continuu <Unde-i, unde-i?>” / Mascații au greșit adresa și au dat buzna peste o femeie cu doi copii

Publicat

in

O mamă și cei doi copii ai ei, de 8 și 10 ani, din Brașov s-au trezit joi dimineață cu mascații în casă. Femeia spune că, după bătăi violente în ușă, anchetatorii au intrat peste ei în casă și a fost nevoie de intervenția ambulanței, după ce copiii au făcut atac de panică. După mai bine de jumătate de oră, timp în care li s-a explicat că este o eroare, mascații au ajuns și ei la concluzia că greșiseră adresa, potrivit brasovstiri.ro.

Conform sursei citate, strigătele mascaților i-au trezit din somn pe copii, care s-au refugiat plângând în camera mamei lor. Au urmat bătăi violente în ușa de la intrare, după care anchetatorii au intrat în casă.

„Nu știam ce să fac, le-am dat actele, le-am spus că este o greșeală, dar tot insistau cu mandatul de percheziție, copiii plângeau. Cei mici erau foarte speriați. Am chemat ambulanța, au făcut atac de panică. Nu sunt absurdă, înțeleg urgența, dar totuși, ce Dumnezeu, suntem oameni…intră și ne omoară, iar apoi își cer scuze. Nu au ascultat nimic. M-am prezentat, le-am spus cum mă cheamă, ei nimic strigau continuu ‘Unde-i, unde-i?’ și-mi fluturau hârtiile alea de nici nu apucam să văd pe cine caută”, a declarat femeia.

Percheziția oamenilor legii, autorizată de Tribunalul Brașov, îl viza de fapt pe un brașovean învinuit de constituire de grup infracțional și infracțiuni informatice.

Procesul-verbal al intervenției, publicat în facsimil de brasovstiri.ro, arată că mascații au stat în locuința femeii timp de 35 de minute, în intervalul 7.00-7.35. În același document se menționează că „accesul în curtea imobilului s-a făcut prin escaladarea gardului din lemn, iar ușa locuinței a fost găsită în poziție închis-descuiat”.”Cu ocazia pătrunderii în locuință și pe proprietate nu a fost (SIC) distruse sau degradare bunuri, obiecte sau valori”, se mai menționează în procesul-verbal.

După lămurirea situației, mascații și-au mutat percheziția în corpul de casă corespunzător.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 4 iunie

Publicat

in

De

Sărbătorile zilei de 4 iunie

Ortodoxe
Sf. Mc. Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel; Sf. Ier. Mitrofan, patriarhul Constantinopolului; Sf. Mironosiţe Maria şi Marta, surorile dreptului Lazăr

Greco-catolice
Sf. aep. Mitrofan; Sf. m. Zoticos, Attalos, Camasis şi Filipos din Niculiţel

Romano-catolice
Sf. Francisc Caracciolo, pr.

Sfinţii Mucenici Zotic, Atal, Camasie şi Filip de la Niculiţel sunt sărbătoriţi de Biserică în ziua de 4 iunie.

În martirologiul siriac şi cel al Fericitului Ieronim din secolele III-IV sunt pomeniţi şi patru martiri originari din Răsăritul Europei: Zotic, Atal, Camasie şi Filip.

Aceşti sfinţi mucenici au pătimit pentru Hristos în timpul persecuţiilor împotriva creştinilor declanşate de împăratul roman Diocleţian (284-305). Se crede că erau ostaşi în armata romană, dar, pentru credinţa lor în Hristos, au fost condamnaţi la moarte prin tăiere cu sabia.

După tradiţie, aceşti sfinţi martiri ostaşi au fost judecaţi de autorităţile romane în oraşul Noviodunum (Isaccea), din Dobrogea.

În secolele IV-V, s-a construit în localitatea Niculiţel, din judeţul de astăzi, Tulcea, o basilică din piatră cu hramul Sfântul Atanasie cel Mare, care a fost reînnoită în secolul XIII, în care au fost aşezate moaştele acestor sfinţi mucenici. Cu voia lui Dumnezeu, în anul 1971, luna septembrie, datorită ploilor abundente, pârâul Niculiţel a inundat şi a scos la lumină o criptă sub vechea temelie a bisericii din secolul IV, în care se aflau, într-un sicriu comun, moaştele acestor patru sfinţi mucenici. Pe peretele interior al criptei scrie în limba greacă: „Martîres tou Hristou”. Iar pe peretele opus scrie numele lor: „Zotikos, Attalos, Kamasis şi Filippos”.

După descoperire, moaştele acestor sfinţi martiri au fost aşezate în patru racle de lemn şi depuse spre închinare în biserica Mănăstirii Cocoş din apropiere, unde se păstrează şi astăzi, având zi de prăznuire 4 iunie. (sursă: vol. „Vieţile Sfinţilor”)

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Victor Ponta: Guvernul a făcut încă o TICĂLOȘIE! Din cauza incompetenței și încăpățânării lui Orban

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend