Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Novak Djokovici va egla un record deţinut de Pete Sampras și va termina anul pe locul I ATP

Publicat

in

Citește și: DOSAR BREAKING – Cum era să RATEZE DNA flagrantul PREMIERĂ în cazul polițistului care ar fi cerut 1,1 milioane de euro ȘPAGĂ în plină stare de urgență

În urma acestui rezultat, Djokovici şi-a asigurat într-o mare proporţie ocuparea primei poziţii mondiale la finalul anului, pentru a şasea oară în carieră.

Doar spaniolul Rafael Nadal, lcoul 2 ATP, l-ar mai putea depăşi pe tenismenul sârb, cu condiţie să ceară un wild card la turneul de 250 de puncte de la Sofia, de săptămâna viitoare, o solicitare foarte puţin probabilă, şi să câştige toate meciurile rămase de jucat.

Citește și: DOSAR Mario Iorgulescu către medic – ‘Mă simt BINE și vreau să mă întorc SĂ CONDUC mașina și să merg SĂ DANSEZ cu prietena mea’

Dacă va ridica trofeul la Viena, Djokovici nu va mai putea fi “detronat” în acest an.

Novak Djokovici a mai ocupat locul I la final de an în 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Doar americanul Pete Sampras a mai fost numărul 1 mondial la final de an de şase ori.

“Sampras a fost idolul meu în tinereţe şi va fi fantastic să-i egalez recordul, terminând pentru a şasea oară anul ca numărul 1 mondial”, a declarat Djokovici, potrivit lefigaro.fr.

Citește și: DNA despre SPECULA generată de pandemie – ‘A fost creat cadrul propice apariției ‘indispensabilului traficant de influență”

Ceilalţi doi mari jucători din prezent, Nadal şi elveţianul Roger Federer, au terminat anul pe locul I ATP de câte cinci ori.

În 2020, an marcat de pandemia de coronavirus, Djokovici a câştigat patru turnee, Australian Open, competiţiile Masters 1000 de la Cincinnati şi Roma, recum şi turneul de la Dubai. El are 38 de victorii şi două înfrângeri.

Citește și: DOSAR Raport ‘ABSURD’ al unui specialist italian în cazul Mario Iorgulescu – Se bazează pe afirmațiile părinților care spun că a căzut în cap când era mic

Sârbul mai vizează recordul de săptămâni în fruntea clasamentului ATP, 310, deţinut de Federer. Djokovici are acum 292 de săptămâni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ÎNFIORĂTOR Abuzuri sexuale în casele de copii din Londra: Totul se întâmplă de zeci de ani, conform unui raport

Publicat

in

De

Angajaţi ai administraţiilor locale din Marea Britanie “au pus copii vulnerabili în calea” prădătorilor sexuali, care s-au infiltrat în case de copii şi printre asistenţii maternali, cu “consecinţe devastatoare pe termen lung pentru victime”, relevă un raport citat marţi de dpa.

Angajaţi ai consiliului local din Lambeth (sudul Londrei) “i-au tratat pe copii ca şi cum ar fi fost lipsiţi de valoare” şi au dat dovadă de “o insensibilitate drastică faţă de copiii vulnerabili de care erau plătiţi să aibă grijă”, au stabilit autorii Anchetei independente asupra abuzurilor sexuale împotriva copiilor (IICSA).

Comisia notează că a colectat mărturii privind violuri, abuzuri sexuale şi atacuri indecente asupra copiilor, dar că în urma plângerilor venite din partea a 705 foşti rezidenţi din trei astfel de facilităţi un singur înalt responsabil al acestora a fost sancţionat.

Plângerile formulate la vremea respectivă de copii nu erau de regulă luate în considerare. Potrivit raportului, numărul celor abuzaţi este mai mare în realitate, iar poliţia metropolitană londoneză trebuie să ia în considerare lansarea unei anchete penale în cazul unui băiat care a murit la o casă de copii în 1977, după ce se plânsese că este abuzat de un responsabil de rang înalt al instituţiei.

Unul din coordonatorii IICSA, John O’Brien, a apreciat că noul raport este cel mai grav din cele 15 realizate de comisia sa până acum.

Lidera consiliului din Lambeth, Claire Holland, a asigurat într-un comunicat că acesta “regretă profund” experienţele victimelor, admiţând că “a eşuat să le asigure protecţia, cu consecinţe profunde”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Conducerea SJU a semnat noul contract de servicii medicale aferent anilor 2021-2023

Publicat

in

De

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău a semnat, marţi, cu reprezentanţii Casei Judeţene de Sănătate, noul contract de servicii medicale aferent anilor 2021-2023.

Managerul SJU Bacău, Adrian Popa, a declarat că bugetul este cel mai mare din istoria unităţii sanitare, scrie Agerpres.ro.

Am reuşit negocierea celui mai mare buget din istoria Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, buget care o să ne permită să asigurăm servicii de spitalizare continuă pentru peste 4.000 de pacienţi lunar, servicii de spitalizare de zi pentru majoritatea specialităţilor medicale, incluzând radioterapie, oncologie, diabet, medicina internă, etc., precum şi servicii pentru pacienţii cronici“, a scris, pe facebook, managerul SJU Bacău.

Adrian Popa a adăugat că SJU Bacău a dovedit că este “un pivot” pe harta serviciilor medicale din România, reuşind să facă faţă pandemiei de COVID-19 şi că îşi propune o creştere a calităţii serviciilor prin continuarea investiţiilor în infrastuctura medicală şi în formarea continuă a angajaţilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend