Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Novak Djokovici va egla un record deţinut de Pete Sampras și va termina anul pe locul I ATP

Avatar

Publicat

in

Citește și: DOSAR BREAKING – Cum era să RATEZE DNA flagrantul PREMIERĂ în cazul polițistului care ar fi cerut 1,1 milioane de euro ȘPAGĂ în plină stare de urgență

În urma acestui rezultat, Djokovici şi-a asigurat într-o mare proporţie ocuparea primei poziţii mondiale la finalul anului, pentru a şasea oară în carieră.

Doar spaniolul Rafael Nadal, lcoul 2 ATP, l-ar mai putea depăşi pe tenismenul sârb, cu condiţie să ceară un wild card la turneul de 250 de puncte de la Sofia, de săptămâna viitoare, o solicitare foarte puţin probabilă, şi să câştige toate meciurile rămase de jucat.

Citește și: DOSAR Mario Iorgulescu către medic – ‘Mă simt BINE și vreau să mă întorc SĂ CONDUC mașina și să merg SĂ DANSEZ cu prietena mea’

Dacă va ridica trofeul la Viena, Djokovici nu va mai putea fi “detronat” în acest an.

Novak Djokovici a mai ocupat locul I la final de an în 2011, 2012, 2014, 2015 şi 2018. Doar americanul Pete Sampras a mai fost numărul 1 mondial la final de an de şase ori.

“Sampras a fost idolul meu în tinereţe şi va fi fantastic să-i egalez recordul, terminând pentru a şasea oară anul ca numărul 1 mondial”, a declarat Djokovici, potrivit lefigaro.fr.

Citește și: DNA despre SPECULA generată de pandemie – ‘A fost creat cadrul propice apariției ‘indispensabilului traficant de influență”

Ceilalţi doi mari jucători din prezent, Nadal şi elveţianul Roger Federer, au terminat anul pe locul I ATP de câte cinci ori.

În 2020, an marcat de pandemia de coronavirus, Djokovici a câştigat patru turnee, Australian Open, competiţiile Masters 1000 de la Cincinnati şi Roma, recum şi turneul de la Dubai. El are 38 de victorii şi două înfrângeri.

Citește și: DOSAR Raport ‘ABSURD’ al unui specialist italian în cazul Mario Iorgulescu – Se bazează pe afirmațiile părinților care spun că a căzut în cap când era mic

Sârbul mai vizează recordul de săptămâni în fruntea clasamentului ATP, 310, deţinut de Federer. Djokovici are acum 292 de săptămâni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Prețul petrolului scade pe fondul îngrijorărilor legate de creșterea ofertei și a întârzierii negocierilor OPEC

Avatar

Publicat

in

De

Prețurile petrolului au scăzut marți, pe fondul îngrijorărilor legate de creșterea ofertei, după ce principalii producători au amânat discuțiile cu privire la producția anului 2021, în condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să reducă cererea de combustibili, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Petrolul Brentul a scăzut cu 26 de cenți, sau 0,5%, la 47,62 dolari pe baril până la 05:50 GMT, după ce a pierdut mai mult de 1% luni. Petrolul american West Texas Intermediate a scăzut cu 23 de cenți, sau 0,5%, la 45,11 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 0,4% în sesiunea precedentă.

Citește și: Ben Oni Ardelean a fost CONFIRMAT cu Covid-19 și este internat la spital: ‘M-am protejat, însă inevitabilul s-a produs!’

Ambele contracte au crescut cu aproximativ 27% în noiembrie, după ce dezvoltarea vaccinului COVID-19 a ridicat speranța unei redresări economice care ar putea spori cererea de combustibil.

OPEC + a întârziat discuțiile privind politica de producție pentru anul viitor până joi, au declarat trei surse pentru Reuters, deoarece jucătorii cheie încă nu au căzut de acord cu privire la cantitatea de petrol pe care ar trebui să o pompeze pe fondul unei cereri slabe.

Gruparea, ce incude Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusia și alți aliați, fusese programată pentru marți, după ce discuțiile cu miniștrii cheie de duminică nu au reușit să ajungă la un consens.

Un sondaj Reuters realizat în rândul a 40 de economiști și analiști prognozează că prețul petrolului Brent va fi în medie 49,35 dolari pe baril anul viitor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Tismăneanu anunţă că a fost dat afară de la Europa Liberă de soţia lui Stelian Tănase: ‘Ceea ce n-au reuşit Ceauşescu şi Iliescu, a reuşit doamna Tănase’

Avatar

Publicat

in

De

Politologul Vladimir Tismăneanu, fost preşedinte al comisiei prezidenţiale care a redactat în 2006 raportul de condamnare a comunismului, anumţă că a fost dat afară de la “Europa Liberă” după 37 de ani de colaborare. Decizia a fost luată de noua directoare a secţiei române, Elena Vijulie Tănase. Fostă jurnalistă la Digi 24, Elena Vijulie este soţia publicistului Stelian Tănase, iar Tismăneanu pune decizia acesteia pe seama procesului pe care îl are în justiţie cu soţul jurnalistei.

“Nu mor caii când vor câinii: Am început colaborarea cu postul de radio Europa Liberă in februarie 1983. Am stabilit condițiile contractuale cu profesorul Vlad Georgescu, directorul Departamentului Românesc. Au ramas neschimbate, cu aducerile la zi necesare (adresa, cont bancar) pana azi. Remuneratia a rămas aceeași din 1983 încoace. Am scris si scriu pentru Europa Liberă nu pentru bani, ci pentru cauza libertății. De-a lungul acestor decenii, am primit nu puține amenințări cu moartea. Nu e cazul sâ intru in detalii. Am salutat redeschiderea unui birou RFE la București in urmâ cu un an si ceva. Eram colaborator permanent al Radio Europa Liberă Moldova, am fost incantat câ unul din articolele mele sa fie transmis saptamanal de către biroul din București. Acum o luna am primit o instiintare laconicâ din partea doamnei Elena Vijulie Tânase că, din rațiuni financiare, rubrica Agora de pe site-ul secției române se desfiinteaza. Regrete? O încercare de a comunica personal? Expresia pretuirii pentru 37 de ani de colaborare constanta? Nici vorba. Azi am primit instiintarea oficiala semnata de doamna Elena Tanase (fără Vijulie), directoarea secției române. Pana la proba contrarie care, sunt sigur, va veni mai repede decât își închipuie doamna Tanase si al ei consort (cu care ma aflu in proces pentru ca a publicat in abjecta fituica online “Cotidianul” lui Nistorescu numărul meu de cont bancar si adresa mea personală). In concluzie: 1. Rămân colaborator permanent la Radio Europa Moldova. 2. Ceea ce n-au reușit Ceaușescu si Iliescu, a reușit doamna Tănase. O felicit! Conflict of interests? You bet…”, scrie Vladimir Tismăneanu pe Facebook.

Tismăneanu aminteşte şi de un episod în care Corneliu Coposu i-ar fi vorbit despre Stelian Tănase: “Îmi amintesc ce-mi spunea cândva domnul Corneliu Coposu: “Dragă Vladimir, iti iert orice, dar există un lucru peste care nu pot să trec”. “Ce anume, domnu’ Coposu?” “Faptul că ,datorită tie, il avem pe cap pe acest fanfaron numt Stelian Tănase care ne asasinează cu pretenția ca ar fi ‘politolog’…” O filă din istoria CDR si din aceea a erorilor mele… Rezultatul colaborării mele de-o viata cu Europa Liberă este palpabil: “Arheologia terorii”, “Noaptea totalitară”, “Irepetabilul trecut”, “Efigii ale unui coșmar istoric”, “Teze si antiteze la Washington”. In plus si cel mai important, sentimentul că am făcut bine țării unde m-am născut si a cărei limbă a fost si va rămane pe veci prima in viața mea.”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend