Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Noul spital din Fălticeni s-ar putea deschide în septembrie, după ce a primit și autorizația de mediu

Publicat

in

Noul spital din municipiul Fălticeni a primit, marţi, autorizaţia de mediu, ultima necesară pentru a se deschide, a anunţat primarul oraşului, Cătălin Coman.

Decizia emisă de Agenţia de Protecţie a Mediului Suceava poate fi contestată până pe 31 august, potrivit agerpres.ro.

“Patronul spiritual al oraşului, Sf. Ilie, e alături de noi, pentru a da oamenilor vestea aşteptată de 30 de ani. După un volum enorm de muncă, după sute de probleme rezolvate, zeci de drumuri la Bucureşti, tone de hârtie consumată, nopţi nedormite, mii de ore de şedinţe de lucru, am reuşit”, a spus Coman, adăugând că toţi factorii implicaţi se vor mobiliza pentru a deschide unitatea medicală la 1 septembrie.

El a mulţumit tuturor celor care au sprijinit finalizarea şi deschiderea noului spital din Fălticeni, în special managerului unităţii medicale, Vlad Alexandru Morariu.

“Ne-am fi dorit să fie mai repede, dar vreau să îi asigur pe fălticenenii mei dragi că am făcut, împreună cu managerul, tot ceea ce a fost omeneşte posibil pentru realizarea acestui obiectiv. Mulţi au crezut, mulţi nu, mulţi au sperat, dar v-am simţit pe toţi alături, ceea ce ne-a mobilizat, ne-a responsabilizat, ne-a dat putere şi energie să mergem înainte, să nu renunţăm atunci când totul părea imposibil”, a arătat Coman.

Spitalul va deservi populaţia municipiului Fălticeni şi alte câteva zeci de localităţi din zonă, ceea ce reprezintă aproximativ 150.000 de oameni.

Construcţia noului spital din Fălticeni a demarat în 1991 şi a fost sistată de mai multe ori din lipsa finanţării.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Ungaria ‘o duce rău de tot cu dictatorul’ Viktor Orban: A început producţia de masă a automobilelor electrice Mercedes

Publicat

in

De

Industria auto din Ungaria a atins un nou punct de cotitură prin debutul producţiei de masă a primului automobil electric din această ţară, a declarat vineri ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, transmite MTI.

Cu prilejul unui eveniment care a marcat debutul producţiei de serie a modelului electric Mercedes EQB SUV la fabrica de la Kecskemet, Szijjarto a subliniat că investiţia de 50 de miliarde de forinţi (1,4 miliarde de euro), susţinută de un grant guvernamental de 15 miliarde de forinţi, reprezintă primul pas dintr-un şir de “reforme revoluţionare” în sectorul producţiei de automobile din Ungaria. Potrivit oficialului citat, graţie acestei investiţii uzina de la Kecskemet va putea păstra 4.400 de locuri de muncă şi va crea alte câteva sute de noi locuri de muncă.

“Ţările care câştigă competiţia pentru investiţii în electromobilitate vor câştiga viitorul”, a spus Peter Szijjarto, scrie agerpres.ro.

Automobilele Mercedes EQB SUV produse la fabrica de la Kecskemet vor fi exportate spre pieţe din întreaga lume, inclusiv China, a informat la rândul său grupul auto german Daimler. Odată cu lansarea în producţie a modelului EQB SUV, fabrica de la Kecskemet va produce toate tipurile de motoare. Producţia va deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în 2022, astfel că pe termen lung această uzină va deveni un pilon important în reţeaua de producţie a Mercedes.

Uzina Daimler de la Kecskemet, 100 de kilometri sud-est de Budapesta, a început producţia comercială a modelului B class în luna martie 2012. În 2013, această uzină a început să producă şi modelul CLA coupe iar din 2015 şi modelul CLA Shooting Brake. Divizia din Ungaria a Mercedes-Benz asigură aproximativ 4.000 de locuri de muncă şi se bazează pe 32 de furnizori locali.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Incidentul în care a fost implicat Alec Baldwin: Asistentul regizorului a strigat “pistol rece” înainte de a-i înmâna actorului o armă de foc cu încărcătură reală

Publicat

in

De

Asistentul regizorului a strigat „pistol rece” înainte de a-i înmâna actorului o armă de foc cu încărcătură reală, arată documentele instanței, citate de presa americană. Asistentul directorului nu știa că arma era încărcată cu cartușe reale când i-a înmânat-o lui Alec Baldwin și a descris-o ca fiind sigură, potrivit înregistrărilor instanței. La scurt timp după incident, soțul Halynei Hutchins a vorbit cu Alec Baldwin după ce actorul a ucis-o accidental, Baldwin oferindu-și întreg sprijinul pentru familia îndoliată. În cinematografie ”cold gun” semnifică o armă de recuzită inofensivă, spre deosebire de ”hot gun”, denumirea pentru arme reale.

Reamintim că în timp ce filma pentru un western (”Rust”), Baldwin a tras cu un pistol pe care îl credea de recuzită, glonțul lovind-o în piept pe regizorul de imagine Halyna Hutchins şi pe regizorul Joel Souza, care stătea în spatele ei, în umăr.

Arma cu care s-a tras a fost luată de anchetatori ca probă, la fel ca și costumul pătat de sânge al lui Baldwin

Potrivit Showbiz 411, Baldwin, care a jucat în peste 100 de filme, a fost auzit strigând pe platou „De ce mi s-a dat o armă reală?” imediat după ce a avut loc incidentul. „În toți anii de când joc în filme nu mi s-a dat vreodată o armă greșită!”, ar fi spus Baldwin (63 de ani) imediat după incident, când încă nu știa cât de grav rănite sunt cele două victime.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend