Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Noul ministru al Muncii, Marius Budăi, precizări privind banii pentru pensii și alocații : ‘Vreau să-i liniștesc pe pensionari, pe bunici, pe părinții cu copii, că nu vor fi probleme’

Publicat

in

Marius Budăi a vorbit despre primele decizii pe care le va lua la conducerea Ministerului Muncii.

„Aşa va fi. Am comunicat de ieri că am avut o discuţie informală cu premierul desemnat, liderii coaliţiei şi ministrul de Finanţe. Aseară s-a postat în transparenţă rectificare.

M-am consultat cu colegii de la economic şi de la instituţiile Ministerului. Nu vor fi sincope în plăţi. Am primit sumele necesare să închidem anul cu bine fără niciun fel de problemă.

Vreau să-i liniştesc pe pensionari, pe bunici, pe părinţi cu copii, că nu vor fi probleme”, a declarat Marius Budăi.

Noul ministru al Muncii a explicat că rectificarea bugetară va avea loc, vineri, în şedinţa de Guvern.

„În şedinţa de Guvern de mâine va avea loc rectificarea. Trebuie să treacă de avizul Comitetului Economic şi Social şi cu siguranţă mâine la amiază vom avea şedinţă de Guvern şi vom aproba această rectificare”, a spus Budăi.

Noul ministru al Muncii a dat explicaţii, în condiţiile în care Raluca Turcan susţinut că a cerut aproape 3 miliarde de lei pentru Ministerul Muncii la rectificarea bugetară.

„A fost o solicitare iniţială către Ministerul de Finanţe. Am văzut şi eu acea adresă de 2,89 de miliarde. Între timp, au venit şi încasările la bugetul asigurărilor sociale pe ultima lună şi aceasta este suma. Mi-au garantat cei de la Economic şi din structurile aparţinătoare, de la Ministerul Muncii, că banii care s-au acordat acum sunt suficienţi să închidem absolut tot ce avem nevoie”, a afirmat Marius Budăi.

De asemenea, social-democratul a explicat că, din informaţiile sale, „un miliard şi ceva (din trei miliarde) ştim că au fost bani daţi către primari” în guvernarea Cîţu.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Finanţelor (MF) se află printre ministerele care vor primi cei mai mulţi bani la a doua rectificare bugetară din acest an. Marius Budăi le garantează românilor că vor avea pensii şi salarii mai mari de la 1 ianuarie.

„A fost lansată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului de Finanţe rectificarea bugetară. În mod informal, pentru că încă nu s-a dat votul şi nu s-a depus jurământul, am luat legătura cu colegii mei din Ministerul Muncii şi din ceea ce am discutat, tot ceea ce s-a postat este suficient să încheiem luna decembrie fără nicio sincopă.

Vreau să-i liniştesc pe parinţii şi bunicii nostri, pe părinţii care au copii. Ceea ce trebuia sa se întâmple în luna decembrie se va întâmpla, iar ceea ce s-a spus şi s-a scris în programul de guvernare îl vom regăsi în viitorul buget al anului 2022.

În maximum 120 de zile vom anunţa un calendar de implementare a legii de salarizare şi a legii pensiilor. În acel moment vom face public şi acele majorări.

PSD a intrat in negocierile pentru formarea actualei coalitii cu o linie roşie, adică să nu trecem şi să nu coborâm mult sub acest pachet social pe care noi l-am propus. Sa nu credem ca este o majorare care ii va îmbogăţi peste noapte pe părinţii şi bunicii noştri, doar vom încerca să creăm un scut în faţa valului de scumpiri. Ne dorim ca in maxim 120 de zile să anunţăm noul calendar de majorări”, a declarat Marius Budăi la România Tv.

Vezi și:

Pensionarii pot răsufla ușurați! Vor primi pensiile în decembrie! Florin Roman: ‘Directorul Poștei Române m-a informat că au intrat banii pentru plata pensiilor’

Mircea Coșea avertizează: ‘O consecință a introducerii acestor pensii la primari ar putea fi creșterea impozitelor și taxelor locale’

Pensiile și alocațiile vor fi plătite la timp! Raluca Turcan: ‘După învestirea Guvernului, în prima ședință, se va realiza rectificarea bugetară și se intră în calendarul de alimentare a bugetului Ministerului Muncii’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Cîțu va fi un ‘ghimpe’ pentru Generalul Nicoale Ciucă? Ion Cristoiu: ‘El nu se va împăca niciodată cu faptul că a pierdut, că nu e el premier și nu e el la Finanțe’

Publicat

in

De

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că liderul PNL, Florin Cîţu îl va boicota pe premierul Nicolae Ciucă, nemulţumit că nu a fost pus tot el la şefia Guvernului, susţinând că liberalii au greşit păstrându-l şeful partidului şi oferindu-i şi funcţia de preşedinte al Senatului.

„Această coaliţie este supusă la foarte multe conflicte, care nu sunt numai PSD-PNL. Un conflict foarte grav, adică principalul responsabil, dacă se va destrăma coaliţia asta, va fi Florin Cîţu. Aici, PNL a greşit, trebuia să-l debarce din scurt. S-a văzut şi azi. În primul rând el nu-l suportă pe Ciucă, foarte important, puţină lume ştie. Între ei e o duşmănie. 2. A acceptat obligat de Klaus Iohannis. I s-a mai dat şi funcţia la Senat, atenţie! Trebuie să fii iresponsabil. I-a dat şi funcţie la Senat, şi preşedinte la PNL. El va boicota nu coaliţia, Guvernul, pe Ciucă, şi atunci va boicota toată coaliţia. Şi astăzi, se întrunea coaliţia, se amâna rectificarea bugetară. Păi el are tot interesul să arate că Ciucă e prost.Pentru că Ciucă a promis, azi are loc rectificarea, nu sunt bani. Se întrunea coaliţia, începea tărăboi, venea presa… Clar, scopul lui a fost să-l blocheze pe Ciucă. Ori pe mine mă miră că cei de la PNL nu-şi dau seama. El e şi la Senat, şi preşedintele partidului”, a afirmat publicistul vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu mai spune că Florin Cîţu se va folosi de presă şi de funcţia de preşedinte al Senatului pentru a boicota Cabinetul Ciucă, alimentând-o cu ştiri din interiorul Guvernului.

„Discutăm despre forţele care lucrează împotriva acestui guvern. Am zis. Pe primul loc este Florin Cîţu care lucrează împotriva lui Ciucă, nu împotriva alianţei. Nu va fi taxat în interiorul PNL pentru că el va încerca, folosindu-se de poziţia lui de la Senat. E mult mai şmecher decât credem noi, pentru că o formulă de a submina o guvernare este să livrezi presei tot felul de ştiri din interiorul Guvernului. Şi sigur el va livra. Îi simt mâna în diferite locuri. El nu se va împăca niciodată cu faptul că a pierdut, că nu e el premier şi nu e el la Finanţe. El nu o face făţiş, în afară de azi când el nu a arătat că e supărat pe Ciucă, adică nu a zis că am de gând să-l boicotez pe Ciucă. A zis domne, trebuie să discutăm. V-am zis care era efectul. Trebuia să se amâne rectificarea bugetară şi lumea spunea, păi cum e cu livratul? Pentru că rectificarea e absolut necesară ca să dea banii de pensii, de salarii”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu subliniază că punctul slab al acestei coaliţii este PNL, nu PSD, şi aceasta din cauza electoratului său dependent de ceea ce scrie presa şi/sau cei de pe reţelele sociale.

„O altă forţă care lucrează este sindromul facebookist al PNL. Din 1990 până acum, PNL a depins de presă, de site-uri, de ce zice tanti Leana pe Facebook şi ce zice nea Gigel pe Instagram, în ultima vreme. Ei sunt foarte sensibili la astea, faţă de PSD care e ciuca bătăii, cărora nu le pasă ce scrie presa. Şi atunci ei sunt foarte sensibili şi probabil că vor fi în continuare declaraţii, Hava, ăla, că nu-i convine, cutare, cutare. Pântecele moale al acestei coaliţii este PNL, nu PSD. Plus că noul Guvern a stârnit nemulţumiri, Raluca Turcan e nemulţumită şi ele toate vor fi împotriva acestei coaliţii.”, a punctat publicistul.

În opinia sa, există însă trei personaje care vor putea să blocheze orice boicot şi să facă ân aşa fel încât actuala coaliţie să funcţioneze: Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu.

„Coaliţia nu poate să se destrame înainte de februarie decât printr-o rupere a coaliţiei, o plecare. În guvernarea PDL-PSD, din 2008, s-a făcut pe 18 decembrie şi a izbucnit criza în ianuarie. Cu Oprea, a fost mai complicat. Cam pe la jumătatea lui ianuarie. Criză, criză, mă rog, până la urmă s-a rezolvat. Sunt trei personaje care pot lucra pentru această coaliţie. Primul e Klaus iohannis. Dacă se destramă coaliţia, el e terminat.Şi el poate să-i ţină şi pe Cîţu, şi pe PNL. Al doilea e Ciucă. Depinde, deocamdată el lucrează cu ai lui mai milităreşte şi, foarte important, Marcel Ciolacu. El e genul de om, aţi văzut şi acum, nu e conflictual, nu are vanităţi. Şi atunci şi el poate fi. Adică dacă zice ceva unul de la PNL despre unul de la PSD, intervine el şi mediază”, informează stiripesurse.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Liviu Dragnea, ieșire în forță: ‘Este foarte rău că sistemul UPU de la spitale a fost dezvoltat de domnul Raed Arafat în detrimentul Ambulanței’

Publicat

in

De

Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară, în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, că nu a avut intenția să-l schimbe pe șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

”Este foarte rau ca sistemul UPU de la spitale a fost dezvoltat de domnul Raed Arafat in detrimentul Ambulantei. Serviciul Roman de Ambulanta este la ora asta serviciul care asigura cea mai mare parte a interventiilor medicale. Ar trebui sa se completeze, insa la domnul Arafat problema pe care am constatat-o este cea legata de dorinta de a avea monopol SMURD-ul. Nu am avut intentia sa il schimb pe Arafat, daca voiam sa il schimb, il schimbam.

Dar asta a fost punctul meu de vedere si e in continuare, poate si Iohannis a avut la fel, dar in continuare dorinta care nu se stinge a domnului Arafat de a gestiona singur tot ceea ce inseamna sistemul de urgenta din Romania nu face bine.

Sunt foarte buni cei de la SMURD, salveaza vieti, isi risca viata, dar oamenii aia sunt fortati neavand pregatire medicala, sa ia un pacient care e intr-o situatie critica si sa il duca pana la spital, neavand o pregatire medicala, ceea ce nu e in regula, plus ca din ceea ce am aflat se pare ca s-a blocat scoaterea de posturi de medici pentru Serviciul Roman de Ambulanta”, a declarat Liviu Dragnea, la Realitatea Plus.

Citește și:

Liviu Dragnea lansează acuze dure. SRI-ul nu l-ar fi lăsat să fie ministru: ‘George Maior mi-a spus să înțeleg că nu se poate, că o să intru și eu la un moment dat, dar nu se poate acum’

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend