Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Noul an școlar și pandemia de incompetență a Primăriei Pitești (P.E.)

Avatar

Publicat

in

Două treimi dintre părinții din România, care provin în special din Transilvania și Banat, zone cu infrastructură școlară mai bună și unde se învată într-un singur schimb, vor ca școala să înceapă în format clasic, chiar dacă lupta împotriva pandemiei nu s-a încheiat, arată datele unui sondaj de opinie realizat de IRES, în parteneriat cu Edupedu.ro. De partea cealaltă, majoritatea părinților care ar alege un sistem hibrid sau online provin din sudul țării. Asta este realitatea de la care plecăm!


„Covid-19 s-a suprapus, la Pitești, peste pandemia de incompetență a Primăriei Pitești. Problemele nerezolvate în ultimii 30 de ani sunt singurele care complică lucrurile cu adevărat! La ora actuală sunt școli care nu au apă caldă la robinet, într-un municipiu reședință de județ, în anul 2020! Am semnalat acest lucru în nenumărate rânduri! Administrația locală nu s-a deranjat nici măcar să achiziționeze un… boiler! Lipsa aceasta de reacție, de interes, este absolut revoltătoare!” a declarat Ana Stan, candidat în Echipa PNL la Primăria Pitești.

Iată cum vede lucrurile omul de afaceri Ana Stan care, în mod constant, a fost alături de școală ori de câte ori i s-a solicitat sprijinul:
►Trebuie să asigurăm distanțarea în clase, dar nu avem suficiente clase! De ce? Pentru că în ultimii 30 de ani s-a făcut prea puțin din acest punct de vedere. Avem clase la creșe, grădinițe și școli cu 35 de copiii! O astfel de realitate nu este normală nici în vremuri fără criză sanitară. Un dascăl nu poate face cu adevărat educație în astfel de circumstanțe, nu poate asigura fiecăruia în parte atenția de care are nevoie. Ce trebuia făcut în 30 de ani?
►mansardarea creșelor, grădinițelor și școlilor acolo unde structura de rezistență permite;
►construirea de creșe, grădinițe și școli care să acopere cererea de pe piață;
►achiziționarea de mobilier modular, modern; și acum sunt școli care, din punctul acesta de vedere, au clase care arată ca rupte din anii de tranziție 1990!
►Ce se putea face pe ultima sută de metri dacă în ultimii 30 de ani ai dormit pe tine? Achiziționarea de module pe structură ușoară, dotate și echipate cu tot strictul necesar pentru desfășurarea orelor. Alte administrații au făcut-o deja, nu au stat mai bine de jumătate de an cu mâinile în sân!
►Trebuie să asigurăm substanțe dezinfectante, apă și săpun, dar noi nu avem nici acum apă caldă în toate școlile! Săpunul și hârtia igienică sunt lipsuri constante, de ani de zile! Asociațiile de părinți și profesorii au susținut prea mult timp toate aceste lipsuri!
►Digitalizarea procesului educațional prin intermediul parteneriatelor cu marii operatori de telefonie se face de ani buni în orașele smart ale României. Catalogul electronic, tabletele pentru fiecare cadru didactic în parte, la pachet cu instruirea acestuia, tablele interactive sunt deja rutină în alte părți.
►Primarul Cornel Ionică aproape că a fost implorat să acorde fonduri pentru achiziționarea de tablete măcar pentru cei aproape 400 de copii cu o situație socială mai modestă. A refuzat fără nici cea mai mică remușcare!
►Nu Guvernul trebuie să-ți pună ție, administrație locală, săpun și hârtie igienică în fiecare școală!
►Nu Guvernul trebuie să îți monteze centrală sau un boiler, în regim de urgență, ca să ai apă caldă la robinet!
►Nu Guvernul trebuie să știe că tu, în curtea ta, nu ai creșe suficiente pentru copii!
►Nu Guvernul trebuie să cumpere mobilier nou în școli!
►Cu sau fără criză sanitară, pandemia de incompetență este cea cu care ne-am confruntat în toată această perioadă și care, iată, ne costă scump!
Departamentul de Comunicare al PNL Pitești

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

Avatar

Publicat

in

De

Secretarul general al PSD, senatorul Paul Stănescu, a declarat  că PSD are ca priorități sănătatea, educația și creșterea nivelului de trai al populației și partidul a demonstrat în perioada în care a fost la guvernare că știe cum să gestioneze țara.

„Felul în care puterea gestionează astăzi economia României merge într-un sens total greşit. Au împrumutat peste 10 miliarde de euro, nu ştim ce au făcut cu ele, am cerut de fiecare dată să ne spună aceste lucruri, nu ne-au spus nimic. PSD are trei direcţii clare: unu – sănătatea, doi – educaţia şi trei, şi poate fi pe acelaşi palier cu cele două – nivelul de trai al tuturor locuitorilor, indiferent de categoria socio-profesională din care fac parte.

PSD a demonstrat de fiecare dată că ştie să gestioneze ţara, am fost în top trei la nivelul Europei privind creşterea economică, puterea de cumpărare a crescut cu peste 25% în perioada 2017 – 2019, PIB-ul României – cu 40%, de câte ori a guvernat dreapta, dacă vă amintiţi, ne spuneau de luminiţa de la capătul tunelului, să strângem cureaua şi, în ultimă instanţă, prin 2010, un preşedinte a reuşit să taie şi salariile şi indemnizaţiile şi dacă nu era Curtea Constituţională tăia şi pensiile”, a spus Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD a susţinut că preşedintele Klaus Iohannis „nu iese din logica electorală” şi vrea alegeri pe 6 decembrie deoarece „în toate sondajele de opinie PNL de prăbuşeşte”.

„Astăzi, pentru că suntem în preajma alegerilor generale, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, ne-a spus şi aseară că vrea alegeri pe 6 decembrie. Sigur, nu cred că se gândeşte la sănătatea românilor, are un singur ţel, alegeri generale pe 6 decembrie. Şi eu le spun colegilor mei, mai în glumă, mai în serios, chiar dacă murim jumătate din această ţară, preşedintele vrea alegeri.

Pentru că nu iese deloc din logica electorală pe care o are, pentru că a văzut clar că în toate sondajele de opinie PNL se prăbuşeşte şi vrea cât mai repede alegeri fără să ţină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor, nu mai vorbesc de partea economică. Românii sunt convins că vor vedea ceea ce se întâmplă şi la alegerile generale eu am convingerea că PSD va câştiga alegerile şi prioritatea PSD sunt oamenii şi numai oamenii”, a adăugat Stănescu, informează agerpres.ro.

Senatorul Paul Stănescu deschide lista de candidaţi a PSD pentru Senat în judeţul Olt.

Citește și:

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Un fost șef al Serviciului de Informații Externe ‘atacă’ alegerile parlamentare! Va candida pe listele partidului lui Victor Ponta

Avatar

Publicat

in

De

Fostul șef al Serviciului de Informații Externe, generalul (r) Silviu Predoiu, ar urma să candideze la alegerile parlamentare, pe listele Pro România, informează Știripesurse.ro.

Generalul în rezervă Silviu Predoiu, fost șef operativ al SIE și de cinci ori director interimar al serviciului, candidează pentru un mandat de deputat de București, pe listele Pro România, au spus surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Lista candidaților Pro România la Senat va fi deschisă de:

Călin Popescu Tăriceanu
Mihai Precup (lider Pro Romania sector 1)
Otilia Sava (lider Pro Romania sector 2)

Lista candidaților Pro România la Camera Deputaților va fi deschisă de:

Victor Ponta
Gabriela Podașcă (vicepreședinte Pro România)
Silviu Predoiu

Vezi și

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend