Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Noua ordine erotică a lui Diego Fusaro

Publicat

in

O carte extrem de interesantă a apărut zilele acestea la „Alexandria Publishing House”. Este semnată de filosoful italian Diego Fusaro. Volumul „Noua ordine erotică. Elogiul iubirii şi al familiei” este provocator în contextul globalizării, cu atât mai mult că este o pledoarie pentru familia normală, venită din partea unui intelectual de stânga. Fusaro respinge felul cum sunt privite sexul, erotismul şi familia în prezent, fiind pentru o abordare tradiţională. Afirmă: „Re-eticizarea” societății, pradă „ateismului lumii morale” evocate de Hegel, nu poate să se realizeze decât prin valorizarea rămășițelor ce au supraviețuit din vechea lume etică, purtând pecetea solidității și solidarității comunitare, începând cu familia și terminând cu Statul. Cu alte cuvinte, trebuie să se acționeze în orice mod pentru a favoriza reîntoarcerea tatălui în Itaca. Pentru aceasta, vechile valori ale lumii etice burgheze, care, în cadrul capitalismului dialectic, puteau părea parțial conservatoare, se dovedesc azi a fi revoluționare și extrem de contestatare față de noua ordine antiburgheză și antiproletară.”

Scris plăcut, fluent, necontaminat de „păsăreasca” altor gânditori, textul italianului curge firesc. Notele polemice sunt menţinute, elegant, în cadrul civilităţii.

„Noua ordine erotică. Elogiul iubirii şi al familiei” este genul de apariţie editorială care vrea să aducă claritatea şi luciditatea în turbionul dement al prezentului.

Diego Fusaro, născut la Torino în 1983, predă istoria filosofiei la Institutul de Înalte Studii Strategice și Politice, fiind și director științific. A terminat studiile în istoria filosofiei la Torino și a urmat doctoratul la Universitatea Vita e Salute San Raffaele din Milano. Elev al lui Constanzo Preve si al lui Gianni Vattimo în Torino, este un cercetător atent al „filosofiei istoriei” și structurilor temporalității istoriei, cu aplecare specială asupra gândirii lui Fichte, Hegel, Marx, Gentile și Gramsci și asupra „istoriei conceptelor” germane. La editura „Alexandria Publishing House” i-a mai apărut volumul „Europa şi capitalismul”.

content-image

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Surse: Ciucu ar urma să câștige la diferență de cel puțin 200 de voturi

Publicat

in

De

Potrivit unor surse din PNL, Ciprian Ciucu ar urma să câștige la o diferență lejeră, de cel cel puțin  200- 300 de voturi, după calculele făcute în tabăra Cîțu. Tabăra Orban este conștientă că Violeta Alexandru nu are șanse să câștige și acesta este motivul pentru care au lansat acuzații de frauda la adresa lui taberei lui Cîțu:

Ciucu şi-a anunţat candidatura în 16 iulie, însoțit de Florin Cîțu:

”Mi-am depus candidatura pentru preşedinţia PNL Bucureşti împreună cu colegii care mă susţin şi cu care voi face echipă în următorii patru ani. Mesajul meu către colegii mei din Bucureşti este despre unitate. Îi aştept pe toţi liberalii din Bucureşti alături de mine. Avem mult de muncă, în special în administraţia locală. Guvernul va fi receptiv la nevoile noastre, iar pe mine ma interesează în special componenta de reglementare şi ca sectoarele sa fie eligibile, alături de Primăria Capitalei pe fonduri europene, în special PNRR”, scria atunci pe Facebook, Ciprian Ciucu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Simona Halep S-A MĂRITAT în secret: Când a avut loc evenimentul și unde s-a desfășurat petrecerea

Publicat

in

De

Simona Halep s-a căsătorit vineri în cea mai mare discreţie cu iubitul său, Toni Iuruc, cei doi primindu-şi oaspeţii în casa lor de la Izvorani, anunță România Tv.

Cununia civilă a fost organizată exact în ziua în care a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, la care Simona Halep a anunțat că nu poate participa din cauza accidentării suferite la gamba stângă în timpul turnelui de la Roma, accidentare din cauza căreia s-a retras şi la ultimele două turnee de Grand Slam, de la Roland Garros și Wimbledon.

Simona Halep şi Toni Iuruc au dat ca punct de întâlnire pentru invitați restaurantul Studio 80, din Băneasa. Acolo, norocoșii aleși să fie prezenți la nunta anului au fost așteptați de mire, potrivit CanCan.ro. O parte a invitaților au venit cu mașinile personale, iar restul au folosit mai multe van-uri puse la dispoziție de miri.

După ce a venit toată lumea, Toni a plecat cu alaiul spre casa cuplului din Izvorani, amplasată chiar lângă Comitetul Olimpic. Odată ajunși la casa lui Halep și Iuruc, invitații au fost primiți chiar de Simona, iar petrecerea a început în jurul orei 19:30.

Pe 11 iunie, Simona Halep a confirmat că s-a logodit cu Toni Iuruc, partenerul ei de viață din ultimii doi ani. Halep a fost întrebată despre inelul de logodnă în cadrul unei conferințe de presă, iar jucătoarea de tenis nu și-a putut ascunde entuziasmul. „E foarte frumos, îl port cu mândrie și cu plăcere. A fost un moment deosebit, în trecut ziceam că va fi un moment banal, dar nu, impactul a fost mare. Am fost emoționată, mă bucur tare mult să îl am pe Toni alături de mine”, spunea Halep, la vremea respectivă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend