Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Noua forță, atac năucitor: Toate partidele politice sunt complice cu acest terorist

Avatar

Publicat

in

Criza politică actuală, generată de blaturile și jocurile politice ale partidelor parlamentare, face ca anul 2020 să fie unul pierzător pentru România. Aceasta este concluzia Alianței pentru Unirea Românilor (A.U.R.), care prin vocea copreședintelui George Simion, a devoalat înțelegerile ascunse dintre principalele partide, reflectate în subiectul tăierilor ilegale de păduri, al alegerilor anticipate și al Legii Educației.

Suntem împotriva tăierii ilegale de păduri și al exportului de lemn brut din România. Pădurea este un bun de care trebuie să beneficieze în primul rând românii, la fel ca de celelalte resurse naturale ale României. Aurul nostru, gazele noastre, petrolul nostru, lemnul nostru sunt resursele noastre naționale și românii trebuie să fie principalii beneficiari ai acestor resurse. A venit din partea Comisiei Europene o avertizare: dacă în timp de o lună nu luăm măsuri pentru a stopa tăierea ilegală de păduri, vom intra în procedură de infrigement. E o amenințare care trebuie luată în serios de conducătorii noștri. Din păcate, am văzut o conferință de presă susținută de ministrul Mediului Costel Alexe, care s-a pronunțat pe marginea acestei teme și mi s-a părut că în fața camerelor e un biet ONG-ist care nu are instrumente să acționeze. Domnul ministru al Mediului – fost, actual, interimar, demis – putea în cele trei luni să facă mult mai multe pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri, așa cum a cerut AUR, cum au cerut oameni din societatea civilă. Se plânge, de parcă nu ar fi domeniul dânsului”, a declarat George Simion, copreședinte A.U.R.

DE INTERES

În același context, George Simion a combătut o idee vehiculată în spațiul public, potrivit căreia, pentru a opri tăierea ilegală de păduri, ar trebui oferit lemn gratuit persoanelor cu venituri reduse „Gazificarea completă a României din fonduri naționale și europene este propunerea noastră și folosirea gazelor din Marea Neagră, care aparțin de drept românilor. Nicio casă fără gaze! Astfel, vom rezolva și problema supraaglomerării orașelor, oferind condiții de trai normale tuturor românilor care nu vor să stea neapărat în orașe sau care vin la oraș după un loc de muncă”, a punctat copreședintele formațiunii A.U.R.

Totodată, George Simion a catalogat drept inadmisibilă și actuala criză politică, avantajoasă pentru partidele parlamentare, dar dezastruoasă pentru români. „În această criză suntem ținuți de poftele politice ale actorilor principali: președintele Iohannis, PNL, PSD și UDMR. În anul 2020, România nu va evolua în niciun fel, iar alegerile anticipate susținute și de către USR nu fac decât să declare oficial, cu subiect și predicat, anul 2020 – un an pierdut pentru România și pentru români. Viitorul Parlament o să intre în funcție de-abia în septembrie, dacă au loc anticipatele, iar până în septembrie, rămânem într-o criză la nivel de țară. Am văzut că ordonanțele date de Guvernul Orban nu sunt tocmai constituționale, am văzut că nimic nu se mai mișcă, avem miniștri interimari, fără putere. Sunt incapabili să livreze românilor ce au promis. Anul 2020 cine ni-l dă înapoi și anii ăștia 30 cine îi dă românilor înapoi?”, a argumentat copreședintele formațiunii A.U.R.

În ceea ce privește noua Lege a Educației, George Simion a subliniat caracterul ei antinațional: „Este inadmisibil ce formă de lege a trecut prin Camera Deputaților și Senat, prin votul tuturor partidelor parlamentare. Este de datoria președintelui Iohannnis să nu o promulge pentru că Iohannis ne-a promis un proiect de țară, o Românie educată și nu am văzut niciun rezultat. Rectorii nu mai au mandate limitate, sunt aleși pe viață, astfel că vom avea mici dictatori la nivelul universităților din țară. Susținem limitarea mandatelor rectorilor, așa cum era până acum. 30 de amendamente au fost formulate de UDMR pentru modificarea Legii Educației! Ce mai vrea UDMR? Ca orice etnic aparținând minorităților naționale să susțină admiterea la facultate, masterat sau doctorat în limba maternă, chiar dacă acele universități nu au secții de limbă maternă și chiar dacă oricum vor învăța apoi în limba română. O altă prevedere susține că trebuie consultat UDMR la schimbarea claselor de limbă maghiară și să își dea acordul. Nu se mai poate închide, nu se mai poate reorganiza o universitatea dacă nu își dă acordul UDMR. Și-au dat lege pentru ei, așa cum au făcut și cu pragul în alegeri. Atât de important a ajuns UDMR în țara noastră, să își facă legi pentru ei, așa cum și-au creat propriul prag electoral”. „Toate partidele politice sunt complice cu acest terorist etnic – UDMR, din păcate”, a conchis copreședintele A.U.R.

Nu în ultimul rând, George Simion a vorbit despre „oamenii noi” din politică, străini de interesele românilor și apropiați de viziunile internaționaliste. „Este vorba despre situația de la Sectorul 4. Nu există democrație internă în aceste partide, totul vine dictat de la conducerea partidelor, nu oferă oamenilor buni din sectoare sau din județe șansa de a candida. Ne gândim că domnul Barna și cu domnul Cioloș sunt părtași la mafia politică existentă și de-asta au schimbat candidatul pe Sectorul 4 care avea șanse reale. Oferim A.U.R. tuturor românilor din afara mafiei politice actuale pentru a candida. Treceți o comisie de integritate, vă depuneți candidaturile pe site-ul www.partidulaur.ro și împreună vom schimba România”, a precizat acesta.

Vezi și

Cine ar fi îngenuncheat-o pe Ana Birchall – De ce nu ar fi ajuns ministru în Guvernul Orban

EXCLUSIV Şmen făcut de Guvernul Orban! Condiția care le anulează acest drept polițiștilor și militarilor

E oficial! Se vor da amenzi de până la 6.000 de lei

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Patriarhul Daniel, la împlinirea celor 13 ani de la întronizare: ‘Să mulţumim permanent lui Dumnezeu, pentru că trăim permanent din milostivirea Lui’

Avatar

Publicat

in

De

La împlinirea celor 13 ani de la întronizare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a îndemnat la mulţumire permanentă lui Dumnezeu, pentru că „trăim permanent din ajutorul, milostivirea Lui şi simţim binecuvântarea Sa”.

Patriarhul a mărturisit că în această perioadă de misiune patriarhală a simţit „binecuvântarea lui Dumnezeu”, mai ales prin „lucrarea în comuniune”: „ceea ce am făcut împreună cu membrii Sfântului Sinod, ajutaţi fiind de cler şi de credincioşi, dar şi de autorităţile centrale şi locale de stat, spre binele poporului român”, potrivit basilica.ro.

DE INTERES

Citește și: Jandarmeria București s-a SUCIT: S-a INTRAT în sala de depozitare a voturilor de la Sectorul 1, dar NU era treaba jandarmilor să păzească

„Aceşti ani de slujire ne-au arătat că atunci când ne ascultăm reciproc şi ascultăm împreună de Hristos Domnul, rezultatul acestor ascultări smerite se transformă în lucrări vizibile şi trainice. De aceea, am constatat că lucrarea Sinodului împreună a fost şi rămâne cea mai mare binecuvântare de la Dumnezeu”, a apreciat Preafericirea Sa.

În cuvântul rostit miercuri în Catedrala Patriarhală, după Sfânta Liturghie şi slujba de Te Deum, Părintele Patriarh a prezentat efectele ridicării la rang de arhiepiscopie în anul 2009 a mai multor episcopii. „Au intensificat activitatea pastorală, misionară, edilitară, încât orice treaptă nouă ridicată în viaţă, cum spunea Nicolae Iorga, este un nou altar de jertfă”.

El a vorbit şi despre schimbările aduse de înfiinţarea, în timpul mandatului său patriarhal, de noi eparhii în străinătate.

Au arătat că Biserica trebuie să se ocupe nu numai de credincioşii care rămân în ţară, dar şi de cei care au plecat în străinătate. „Cei care sunt mai departe spaţial de noi trebuie să simtă mai multă dragoste părintească şi frăţească din partea Bisericii mame”, a afirmat Patriarhul, care a explicat că acest rol revine „ierarhilor şi clerului din afara graniţelor ţării şi celor din diaspora occidentală”.

Lucrarea desfăşurată în şcolile teologice şi cu profesorii de religie a fost descrisă ca fiind „o bucurie şi o mare binecuvântare”.

„Profesorii au fost întotdeauna dornici să transmită credinţa noii generaţii, dar în acelaşi timp şi să formeze caractere, să-i înveţe pe copii să preţuiască iubirea faţă de Dumnezeu, faţă de părinţi, învăţători şi profesori, dar şi faţă de semenii lor”.

Factbox: Ce semnifică întronizarea ierarhului?

Patriarhul a făcut referire şi la criza de sănătate cauzată de noul coronavirus şi a precizat ce putem învăţa din această experienţă.

„În mod special, s-a văzut binecuvântarea lui Dumnezeu în încercarea prin care am trecut în timpul stării de urgenţă. S-a văzut necesitatea unei pastoraţii inedite şi anume, dacă până la starea de urgenţă credincioşii veneau la biserică şi se întâlneau cu preoţii, acum preoţii au mers la casele credincioşilor mireni. Le-au dus sfintele paşti, lumina de Înviere şi ajutoare umanitare”.

„Această încercare a făcut ca preoţii să preţuiască şi mai mult prezenţa credincioşilor la biserică după ce a a trecut starea de urgenţă şi s-a permis venirea credincioşilor să participe la slujbele bisericii”, dar a condus şi la „apreciere din partea credincioşilor mireni”.

„Prin această experienţă, constatăm că adesea prin cruce vine bucuria. După ce am trecut prin încercări şi am arătat fidelitate faţă de Hristos şi Biserica Sa, simţim şi bucuria regăsirii, reîntâlnirii şi a unei cooperări mai profunde”, a subliniat Patriarhul României.

Patriarhul a concluzionat: „Numai împreuna-lucrare sinceră, cu credinţă, însoţită de smerita dărnicie, spirituală şi materială, ne ajută să simţim binecuvântarea lui Dumnezeu şi bucuria lucrării cu harul Preasfântului Duh”.

„De aceea, mulţumim lui Dumnezeu şi tuturor celor care rămân în comuniune, lucrează în comuniune pentru Biserică şi popor şi vor dobândi mântuirea în comuniune cu Preasfânta Treime şi cu sfinţii lui Dumnezeu, spre bucuria noastră, a tuturor”.

Despre realizările Bisericii sub coordonarea Patriarhului Daniel și impactul lor asupra societății a vorbit, în numele membrilor Sfântului Sinod, Episcopul Visarion al Tulcii.

„Au trecut 13 ani de bucurii duhovniceşti, de împliniri, dar şi de încercări, ani în care viaţa Bisericii noastre străbune s-a schimbat în chip desăvârşit. 13 ani au trecut ca 13 zile, pentru că au fost ani plini de muncă, plini de devotament şi de dăruire pentru binele Sfintei noastre Biserici şi a poporului român celui dreptcredincios”.

Preasfinţitul Părinte Visarion a reiterat importanţa şi rolul componentelor Centrului de Presă Basilica, înfiinţat la mai puţin de o lună după întronizarea Patriarhului Daniel, pe care le-a numit „operă de apostolat în sânul Bisericii noastre străbune”.

Despre Catedrala Naţională, unul dintre proiectele de referinţă ale Patriarhului Daniel, Episcopul Tulcii a spus că aceasta „va vorbi peste veacuri despre trăinicia credinţei ortodoxe pe aceste meleaguri şi de dragostea şi jertfelnicia” actualului Patriarh al României.

Episcopul Visarion a asemănat crucea care va fi aşezată pe Turla Pantocrator a Catedralei Naţionale cu crucea de pe Muntele Caraiman.

„Aţi mutat Munţii Carpaţi în mijlocul cetăţii lui Bucur prin această măreaţă catedrală care este un semn al perenităţii, al credinţei şi al neamului nostru românesc”.

El a notat: „Gândul marelui patriarh unificator de ţară Miron Cristea s-a întruchipat în realizarea de excepţie a Preafericirii Voastre”.

Între realizările din cei 13 ani, PS Visarion a amintit grija faţă de mănăstiri, lăcaşurile de închinare, faţă de cler şi credincioşi. „Nu i-aţi uitat nici pe românii din străinătate, pentru că îndată după venirea Preafericirii Voastre aţi înmulţit numărul parohiilor şi eparhiilor din ţară, dar şi din străinătate, trimiţând acolo ierarhi dinamici şi tineri care au făcut muncă de apostolat şi jertfă”.

Ierarhul a adăugat că Patriarhul Daniel a arătat o grijă deosebită faţă de tineret, faţă de elevi şi faţă de şcolari, „impulsionându-ne şi pe noi membrii Sfântului Sinod şi pe preoţi şi credincioşi să participăm cu toţii la temeluirea relaţiei frăţeşti, aşa cum a fost dintotdeauna, dintre Biserică, Şcoală, Societate şi Familie”.

„Cu zelul duhovnicesc care vă caracterizează”, a mai spus Părintele Episcop, „aţi îndemnat şi îndemnaţi mereu să fim în sprijinul celor care se află în încercări, necazuri şi suferinţe”.

De 13 ani Patriarh, de 33 Părinte rodnic al Bisericii

Conform Episcopului Visarion, Patriarhul României a primit puterea pentru împlinirea lucrării încredinţate din „rugăciunea smerită” şi „credinţa puternică” primită de la părinţii Preafericirii Sale, familia învățătorului Alexie și Stela Ciobotea. „Credinţă pe care aţi fructificat-o şi iată şi prin cuvânt şi prin faptă o arătaţi ca un adevărat părinte al tuturor creştinilor ortodocşi români”.

„Mulţumindu-i smerit lui Dumnezeu şi lui Hristos Domnul pentru darurile revărsate vreme de 13 ani asupra sfintei noastre Biserici, asupra Preafericirii Voastre şi asupra poporului român dreptcredincios, se cuvine acum cu toţii – ierarhi, preoţi şi credincioşi – să dăm slavă lui Dumnezeu şi să ne rugăm ca şi de astăzi înainte să vă întărească cu putere în aşa fel încât prin cuvânt şi cu putere multă şi prin faptă a iubirii jertfelnice să fie preamărit numele Tatălui nostru cel din Ceruri, iar noi să spunem smerit rugăciunea: Întâi pomeneşte, Doamne, pe Preafericitul Părintele nostru Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe care îl dăruieşte sfintelor Tale biserici în pace, întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, drept învăţând cuvântul adevărului”, şi-a încheiat cuvântul Episcopul Tulcii.

În 12 septembrie 2007, Preafericirea Sa a fost ales în demnitatea de Arhiepiscop al Bucureştilor, Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei şi Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, şi a fost întronizat în 30 septembrie 2007 în Catedrala patriarhală din Bucureşti.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

NATIONAL

Guvernul Boris Johnson încearcă să ofere argumente în criza cu UE privind aplicarea Acordului Brexit

Avatar

Publicat

in

De

Guvernul Boris Johnson a încercat să justifice, joi, planul de modificare a Acordului privind retragerea din Uniunea Europeană, în contextul în care Bruxellesul a lansat o procedură de sancţionare a Marii Britanii, criza riscând să conducă la încheierea fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit, anunță MEDIAFAX.

Uniunea Europeană a anunţat joi dimineaţă că a iniţiat o procedură formală împotriva Marii Britanii, din cauza iniţiativei Guvernului Boris Johnson de modificare a unor clauze ale Acordului Brexit, semnat deja cu UE. Cazul ar putea ajunge la Curtea Europeană de Justiţie, în contextul în care Marea Britanie este încă în tranziţia post-Brexit.

DE INTERES

“I-am invitat pe colegii britanici să înlăture până la sfârşitul lunii septembrie aspectele problematice ale Proiectului privind Piaţa Internă. Termenul-limită a expirat ieri. Noi ne respectăm angajamentele”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, conform agenţiei de presă Reuters.

Citește și: E-mail-uri secrete între Victor Ponta și Sebastian Ghiță! Fostul premier cerea execuțiile lui Rareș Bogdan și a Elenei Udrea! ‘Vreau să tăvăliți această javră!’

Iniţiativa Bruxellesului intervine în contextul în care negocierile cu Marea Britanie privind relaţiile post-Brexit sunt în impas.

Marea Britanie are acum termenul legal de o lună pentru a răspunde solicitărilor UE.

“Marea Britanie a explicat destul de clar motivele iniţiativei” de modificare a Acordului Brexit, a reacţionat Guvernul de la Londra. “Vom răspunde notificării în termenul legal”, a subliniat oficialul citat, argumentând că iniţiativa legală are rolul uniformizării reglementărilor comerciale în toate regiunile Marii Britanii, inclusiv în Irlanda de Nord, care are un statut special în Acordul Brexit.

Camera Comunelor a aprobat deja controversatul proiect de lege, dar este necesar şi acordul Camerei Lorzilor.

Negociatorul UE pe tema Brexit, Michel Barnier, a atras atenţia că Acordul retragerii Marii Britanii din UE “este rezultatul unor lungi negocieri şi este singurul mod de protejare a Acordului de pace din Vinerea Mare, de garantare a păcii şi stabilităţii pe Insula Irlanda”.

Pe fondul amplificării tensiunilor, valoarea lirei sterline a scăzut cu 0,6% în raport cu euro şi dolarul. “Pare mai probabil scenariul încheierii tranziţiei post-Brexit fără niciun acord”, afirmă Neil Jones, analist la grupul financiar Mizuho.

Charles Michel a criticat dur Brexit: Marea Britanie face parte din “arcul de instabilitate” din jurul UE

Decizia Marii Britanii de retragere din Uniunea Europeană se înscrie în “arcul de instabilitate din jurul Blocului comunitar, a acuzat, luni, Charles Michel, preşedintele Consiliului European, afirmând că britanicii au o dilemă privind modelul social. “În jurul nostru s-a dezvoltat un arc de instabilitate”, a declarat Charles Michel într-un discurs rostit prin videoconferinţă la Institutul Bruegel (Laboratorul Economic European şi Global de la Bruxelles). “La vest s-a produs Brexit. Rezultatul a zdruncinat Uniunea Europeană. Această opţiune în materie de suveranitate naţională a fost simţită ca un eşec al construcţiei europene. Însă adevărul este că britanicii se confruntă cu o dilemă. Ce model de societate vor?”, a subliniat Charles Michel, potrivit agenţiei Reuters.

Germania şi Franţa au criticat dur atitudinea Marii Britanii, îndemnând Guvernul Boris Johnson să înceteze “jocurile” în negocierile privind viitoarele relaţii şi avertizând că nu vor ceda “intimidărilor”. Uniunea Europeană şi Marea Britanie trebuie să accelereze negocierile pe tema viitoarelor relaţii bilaterale, dar încheierea tranziţiei post-Brexit fără niciun acord nu este exclusă, a avertizat, la rândul său, Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj dur: ‘Interzicem tuturor organizaţiilor locale să facă vreo înţelegere sau vreo alianţă cu PSD’

Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană pe 1 februarie. În perioada de tranziţie post-Brexit, care durează până pe 31 decembrie 2020, Marea Britanie va continua să aplice reglementările Uniunii Europene. Premierul Boris Johnson speră că va finaliza până pe 31 decembrie 2020 negocierile privind viitoarele relaţii bilaterale. Liderii UE i-au transmis în mod repetat că timpul este foarte scurt. Bruxellesul a avertizat Guvernul de la Londra că va trebui să respecte standardele sociale, de muncă şi de protecţie a mediului pentru a obţine un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană. Downing Street susţine că vrea condiţii similare cu cele acordate de Uniunea Europeană Canadei, Coreei de Sud şi Japoniei, dar oficiali UE au atras atenţia că situaţia este diferită la nivelul standardelor, în contextul proximităţii geografice dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Recent, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru scenariul încheierii fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit.

Tensiunile s-au amplificat în contextul în care Guvernul Boris Johnson vrea să modifice unele clauze ale Acordului Brexit, un plan considerat a fi o încălcare a reglementărilor internaţionale. Tratatul conferă un statut special provinciei britanice Irlanda de Nord, pentru a evita apariţia controalelor la frontieră şi a menţine Acordul de pace din Vinerea Mare. Însă Guvernul Boris Johnson contestă menţinerea reglementărilor UE în provincia britanică Irlanda de Nord.

Comenteaza cu profilul de FB
DE INTERES
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend