Conecteaza-te cu noi

Campulung

Noua administraţie de la Câmpulung si-a intrat în drepturi! Primarul Liviu Țâroiu are un nou vice: Mărgărit Blidaru de la PSD

Avatar

Publicat

in

Vineri, 24 iunie, a fost constituit Consiliul Local al municipiului Câmpulung pentru mandatul 2016 – 2020. Cei 19 consilieri locali câmpulungeni au depus jurământul în prezența șefilor de la județ, vicepreședinții Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă și Simona Brătulescu, și a reprezentanților Guvernului în teritoiu prefectul Cristoan Soare și subprefectul Emilian Dragnea.
După validarea Consiliului Local Liviu Țâroiu a preluat oficial funcția de primar, totodată fiind ales și viceprimarul Câmpulungului. Dintre cele două propuneri, una din partea PSD – Mărgărin Blidaru, și alta din partea PNL – Ionel State, noul viceprimar al municipiului Câmpulung a fost ales cu 12 din 19 voturi social – democratul Mărgărin Blidaru.
Consilierii locali câmpulungeni nu au mai dat citire integrală jurământului, ci doar s-au rezumat la a spune, cu mâna pe Biblie, doar „Jur”.
Noua adminisitratie CAMPULUNnG 2Se speră ca cei ce fac parte din actualul Consiliu municipal să aibă dorinţa de a face ceva bun pentru comunitate. Asta după ce s-a consumat un mandat, 2012 – 2016, în care şedinţele Consiliului Local Câmpulung au fost de faţadă şi mai spre final un teatru ieftin ce n-a prea inclus şi rezolvarea problemelor „pentru binele locuitorilor municipiului”.

Iată componenţa noului Consiliu Local Câmpulung pentru mandatul 2016 – 2020

Partidul Social Democrat – PSD

1.Nicolae Dumitru Dumitrescu, 62 ani, inginer, inspector control trafic

2.Estera Ambruş, 42 ani, asistent medical, preşedinte OAMGMAMR

3.Cornel Băjan, 60 ani, lăcătuş mecanic, şef cabinet

4.Andreea Nora Fărcăşanu, 37 ani, economist, manager calitate

5.Constantin Ivan, 58 ani, inginer, şef serviciu Hidroelectrica

6.Victor Bână, 53 ani, mecanic auto, administrator

7.Mărgărin Şerban Blidaru, 47 ani, profesor, director – ales viceprimar al municipiului Câmpulung

8.Marin Stanciu, 60 ani, specialist criminalist, pensionar

9.Florin Pană, 43 ani, asistent medical, director

10.Ion Iliescu, 56 ani, maistru minier, pensionar

Partidul Naţional Liberal – PNL

11.Bogdan Angelin David, 38 ani, de profesie inginer, în prezent viceprimar

12.Constantin Cristinel Creţu, 46 ani, profesor

13.Ionel State, 44 ani, tehnolog energetician, şef formaţie

14.Anca Florentina Dumitrescu, 58 ani, medic, şef secţie Spitalul TBC

15.Emilian Silviu Mănescu, 53 ani, medic primar neurolog

16.Lucian Mihai Ionescu, 34 ani, informatician, manager tehnic

Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – ALDE

17.Sergiu Valeriu Cicu, 59 ani, de profesie jurist, în prezent director

18.Manuel Zenovie, 49 ani, inginer, director

Partidul pentru Argeş şi Muscel – PAM

19.Constantin Staicu, 68 ani, profesor, pensionar.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Astăzi este Ziua Armatei Române. Cum va fi sărbătorită în Argeș

Avatar

Publicat

in

De

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită, duminică, în județul Argeș prin ceremonii militare mai restrânse, având în vedere actualul context generat de starea de alertă. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că astăzi, 25 octombrie, Ziua Armatei Române va fi marcată printr-o serie de manifestări organizate în format restrâns, fără public. Potrivit unui comunicat al MApN, Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns, în principalele garnizoane din ţară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români. „Din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activităţile vor avea loc fără public”, a transmis MApN.

In Argeș, o ceremonie mai aparte va avea loc la Lerești. Astfel, cu ocazia Zilei Armatei Române începând cu orele 10.00, Primăria și Consiliul Local Lerești în colaborare cu Asociația Cultul Eroilor subfiliala Lerești, organizează festivitatea de depunere de coroane la cele șase monumente ale eroilor din comuna Lerești.

Ziua Armatei Române este ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.

În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Școlile, liceele și grădinițele din județ pot obține calculatoare accesând programul Dăm Click pe România 2020

Avatar

Publicat

in

De

Numărul instituțiilor de învățământ care intră sau sunt la un pas de a intra în scenariul roșu este în creștere, astfel că participarea zilnică la ore se realizează exclusiv online, implicit crescând și necesarul de echipamente IT pentru elevi și cadre didactice. Într-o perioadă extrem de dificilă pentru educaţie, în special pentru învăţământul rural, Ateliere Fără Frontiere vine în sprijinul școlilor, liceelor, grădinițelor și altor organizații care au nevoie de calculatoare, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la orele de curs.

Asociația pune la dispoziție 2.000 de calculatoare în cadrul programului Dăm Click pe România pentru a sprijini implementarea proiectelor dedicate copiilor și tinerilor, derulate în beneficiul comunităților defavorizate.

Unitățile de învățământ mai au la dispoziție puțin peste o săptămâna pentru a aplica pentru o donație de calculatoare. Apelul de candidaturi este deschis până pe 1 noiembrie, iar înscrierea se face prin completarea formularului de aplicare de pe educlick.ro, platforma națională de donații de calculatoare a Ateliere Fără Frontiere. Apelul este deschis și organizațiilor non-profit și instituțiilor sociale care pot propune soluții remediale pentru tinerii și copiii din comunități defavorizate, cu ajutorul calculatoarelor.

Procesul de înscriere este simplu, prin completarea unui formular prin care unitățile de învățământ de stat și restul inițiatorilor de proiecte remediale căruia acest program li se adresează se pot înscrie. În acesta sunt cerute datele de contact ale persoanelor care se vor ocupa de implementarea proiectului și administrarea calculatoarelor solicitate dar și câteva informații despre tipul proiectului derulat, beneficiari și cum vor fi folosite computerele. Pe platforma educlick.ro sunt disponibile informații suplimentare, cât și regulamentul acestei ediții.

În plus, chiar dacă proiectul nu va primi destule puncte la jurizarea din această rundă pentru a primi o donație constând în calculatoare, el are șansa de a fi selectat pentru alte programe de donații derulate de Ateliere Fără Frontiere.

După 1 noiembrie (ora 23:59), formularul de aplicare va deveni inactiv iar toate proiectele înscrise vor intra în faza de jurizare, urmând ca pe 5 noiembrie să fie anunțați laureații programului – proiectele remediale care vor beneficia de cele 2.000 de calculatoare.  

Aflat la a cincea ediție, programul Dăm Click pe România, implementat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom, continuă să contribuie la dotarea tehnică a instituțiilor de învățământ și a organizațiilor ce activează în comunități dezavantajate, demersul alăturându-se celor peste 17.000 de calculatoare donate deja prin platforma de donații pentru educație EduClick.

Calculatoare donate în acest program fac parte din echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații și care sunt recondiționate de persoanele vulnerabile și dezavantajate care lucrează într-unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend