Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Noi vești BUNE pentru români! Se dau BANI de la Guvern pentru toți cei care desfășoară această activitate

Publicat

in

Semnal de alarmă pentru generația Z: Tineri mai puțin educați, deprimați, fără valori, dependenți de tehnologie

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Boris Johnson a scăpat ieftin după ce a petrecut în pandemie: anunț făcut de Poliția britanică

Publicat

in

De

Poliţia britanică a anunţat joi că a finalizat ancheta în ce priveşte petrecerile desfăşurate la reşedinţa oficială din Downing Street a prim-ministrului Boris Johnson în perioada lockdown-urilor din timpul pandemiei, fiind emise în total 126 de amenzi, transmite Reuters.

Premierul şi ministrul său de finanţe Rishi Sunak au fost amândoi amendaţi luna trecută pentru participarea la petrecerea aniversară surpriză organizată pentru cei 56 ani împliniţi de Johnson pe 19 iunie 2020, când toate reuniunile erau interzise în spaţii închise.

Anunţul a fost urmat de numeroase apeluri de demisie a lui Boris Johnson din partea opoziţiei şi chiar a conservatorilor.

‘Ancheta noastră a fost temeinică şi imparţială şi a fost finalizată cât de rapid am putut, dată fiind cantitatea de informaţii care a trebuit analizată şi importanţa de a ne asigura că deţinem probe puternice pentru fiecare amendă emisă’, a declarat Helen Ball, comisar adjunct interimar al poliţiei londoneze.

Conform poliţiei, amenzile se referă la opt date la care au avut loc petreceri în Downing Street şi în alte birouri guvernamentale între lunile mai 2020 şi aprilie 2021, când erau în vigoare măsuri de lockdown.

Dintre cei amendaţi, 53 sunt bărbaţi şi 73 femei, unele persoane fiind sancţionate de mai multe ori.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

La Festivalul de Film de la Cannes, personalităţi ucrainene cer excluderea totală a ‘tot ce este rusesc’

Publicat

in

De

Reprezentanţii cinematografiei ucrainene au cerut joi la Festivalul de Film de la Cannes excluderea totală a filmelor ruseşti de pe piaţa internaţională, inclusiv a celor ale regizorului rus aflat în exil Kirill Serebrennikov, a doua zi după deschiderea competiţiei de către acesta din urmă, informează AFP.

„Chiar credem că tot ce este rusesc ar trebui să fie şters”, a declarat pentru AFP producătorul ucrainean de film Andrew Fesiak, în timpul unei conferinţe despre „propaganda rusă”, găzduită de pavilionul american la Marche du Film.

„Cineaştii ruşi nu pot pretinde că totul este bine şi că nu au nimic să-şi reproşeze”, a afirmat el, „într-un moment în care cineaştii ucraineni sunt forţaţi să nu mai facă filme pentru că trebuie fie să fugă pentru a-şi salva viaţa, fie să ia armele în mâini”, potrivit Agerpres.ro.

În ceea ce priveşte prezenţa în competiţie a filmului ”Tchaikovsky’s Wife”, el a declarat că regizorul acestuia „Serebrennikov nu este un adversar, deloc”, amintind că „toată cariera sa a fost finanţată din bani de la guvernul rus”.

Festivalul de Film de la Cannes a decis să nu găzduiască nicio reprezentaţie oficială a Rusiei sau ruşi care să apere poziţia Kremlinului cu privire la Ucraina. Însă, pe aceeaşi linie cu celelalte evenimente culturale majore mondiale, delegatul general al festivalului, Thierry Frémaux, a apărat luni în faţa jurnaliştilor ideea de a primi disidenţi ruşi: „sunt artişti ruşi, jurnalişti, care au părăsit Rusia. Kirill Serebrennikov este un om care a considerat că, dacă nu părăsea Rusia devenea complice la acest război”.

Serebrennikov locuieşte în prezent la Berlin. El a declarat pentru AFP la sfârşitul lunii aprilie că a părăsit Rusia natală pentru o chestiune de „conştiinţă”.

Frémaux a precizat luni că ideea unui „boicot total” a fost solicitată „nu de autorităţile ucrainene, ci de ultraşi, oameni foarte radicali”. El a recunoscut că aceasta „este o poziţie pe care o pot înţelege (…) pentru că aceştia sunt oameni care se află sub bombe”.

Andrei Khalpakhchi, directorul Festivalului Internaţional de Film Molodist de la Kiev, a răspuns joi că, în opinia sa, nu există „ruşi buni” în acest moment. Pentru el, Kirill Serebrennikov „ar fi trebuit să ia singur decizia de a nu participa la festivalul de la Cannes”.

Regizorul rus aflat în exil Kirill Serebrennikov a luat poziţie miercuri împotriva războiului din Ucraina după premiera mondială a peliculei sale ”Tchaikovsky’s Wife” la Festivalul de Film de la Cannes. ”Nu războiului!” a spus el în rusă în timp ce primea aplauze la scenă deschisă după proiecţia peliculei ”Tchaikovsky’s Wife”, o dramă cu acţiunea plasată în secolul al XIX-lea, singurul film al unui regizor rus prezent pe Croazetă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend