Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Noi tensiuni în Asia – Taiwanul va lupta până la capăt în cazul unei invazii chineze

Avatar

Publicat

in

China a trimis din nou, miercuri, avioane în spaţiul de apărare aeriană al Taiwanului, într-o intensificare a demonstraţiilor de forţă în jurul insulei despre care afirmă că îi aparţien, iar ministrul taiwanez de Externe, Joseph Wu, a afirmat că, în cazul unui atac, ţara sa va lupta până la capăt, transmite Reuters potrivit news.ro.

Insula autoguvernată democrată s-a plâns de activităţi militare repetate efectuate de Beijing în ultimele luni, forţele aeriene chineze făcând incursiuni aproape zilnice în zona de identificare a apărării aeriene din Taiwan.

Luni, China a declarat că un grup de portavioane efectuează exerciţii în apropierea insulei.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că 15 avioane chineze, inclusiv 12 avioane de luptă, au intrat în zona de identificare a apărării aeriene, inclusiv o aeronavă antisubmarină care a zburat spre sud prin Canalul Bashi între Taiwan şi Filipine.

Forţele aeriene din Taiwan au trimis aeronave pentru a intercepta şi avertiza chinezii, a adăugat ministerul.

Miercuri, ministrul de Externe din Taiwan, Joseph Wu, a declarat că Statele Unite sunt îngrijorate de riscul unui conflict.

“Din înţelegerea mea limitată a factorilor de decizie americani care urmăresc evoluţiile din această regiune, ei văd clar pericolul posibilităţii ca China să lanseze un atac împotriva Taiwanului”, a declarat el reporterilor.

”Fără îndoială că suntem dispuşi să ne apărăm şi vom lupta în război dacă va fi nevoie. Şi dacă trebuie să ne apărăm până în ultima zi, ne vom apăra până în ultima zi”, a spus ministrul.

Biroul pentru afacerile Taiwanului din China şi Departamentul de Stat al SUA nu au răspuns la cererile de comentarii asupra remarcilor lui Wu.

China a declarat că activităţile sale din jurul Taiwanului vizează protejarea suveranităţii Chinei.

Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la mişcările Chinei şi au declarat că angajamentul lor faţă de Taiwan este ”solid”.

În plus faţă de acţiunea militară intensificată în apropierea Taiwanului, marina americană a declarat că distrugătorul de rachete ghidate USS John S. McCain a efectuat miercuri un tranzit ”de rutină” al strâmtorii Taiwanului.

Nici Taiwanul, nici China nu au spus cu precizie unde se află grupul de portavioane chineze sau dacă se îndreaptă spre zona disputată a Mării Chinei de Sud, unde activează în prezent un grup de  portavioane din SUA.

Vorbind în Parlament, ministrul adjunct al Apărării din Taiwan, Chang Che-ping, a declarat că mişcările portavionului chinez sunt urmărite îndeaproape şi a descris exerciţiile acestuia ca fiind de rutină.

O persoană familiarizată cu planificarea securităţii din Taiwan a declarat pentru Reuters că grupul de portavioane se află încă ”lângă insulele japoneze”, deşi a refuzat să dezvăluie locaţia exactă.

Japonia a spus duminică că grupul de portavioane chineze a intrat în Pacific după ce a navigat prin strâmtoarea Miyako, prin lanţul insulei japoneze Ryukyu din sud-estul Taiwanului.

Washingtonul, cel mai important sprijin internaţional şi furnizor de arme al Taiwanului, a împins Taipei să-şi modernizeze armata, astfel încât să poată deveni un ”arici”, greu de atacat de către China.

Wu a declarat că Taiwanul este hotărât să-şi îmbunătăţească capacităţile militare şi să cheltuie mai mult pentru apărare.

”Apărarea Taiwanului este responsabilitatea noastră. Vom încerca tot posibilul pentru a ne îmbunătăţi capacitatea de apărare”, a spus acesta.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că va desfăşura luna aceasta opt zile de exerciţii de război asistate de computer, simulând un atac chinez. O a doua fază a exerciţiilor, incluzând exerciţii cu muniţie reală şi exerciţii anti-aterizare, va avea loc în iulie, când spitalele vor practica, de asemenea, exerciţii de tratare a victimelor în masă.

“Exerciţiile sunt concepute pe baza celor mai dure ameninţări ale inamicului, simulând toate scenariile posibile ale unei invazii inamice în Taiwan”, a declarat reporterilor generalul-maior Liu Yu-Ping.

Întrebat dacă ambasada de facto a Washingtonului, Institutul American din Taiwan, va trimite reprezentanţi la exerciţii, Liu a spus că un astfel de plan ”a fost discutat”, dar ”nu va fi implementat”, citând sensibilitatea militară.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

President Klaus Iohannis, PM Citu to visit vaccination center of Military Emergency Hospital in Constanta on Thursday

Avatar

Publicat

in

De

President Klaus Iohannis will visit the vaccination center at the “Dr. Alexandru Gafencu” Military Emergency Hospital in Constanta on Thursday.

According to the Presidential Administration, the President’s visit will take place at 12.00.

The Government announced that Prime Minister Florin Citu will also participate in this visit, agerpres.ro confirms.

On Thursday morning, the prime minister will have a meeting with the representatives of the HORECA sector, at the headquarters of the Constanta Prefecture. Press statements are scheduled at the end of the meeting.

The vaccination centers of the military hospitals in Brasov, Bucharest, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi and Timisoara were opened on Tuesday for the general population who want to be immunized against COVID, and the members of the public can be present at any time, without prior appointment.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

La doar trei săptămâni de la redeschiderea teraselor, britanicii epuizează stocurile de bere

Avatar

Publicat

in

De

Pe 12 aprilie, barurile și puburile din Anglia au primit permisiunea de a servi clienții pe terase, după luni de închidere. Scoția și Țara Galilor au făcut același lucru săptămâna trecută. O adevărată bucurie pentru managerii de baruri. Până când s-au trezit aproape pe uscat.

În trei săptămâni, puținele rezerve rămase după izolare au fost aproape complet epuizate, potrivit cotidianului britanic The Financial Times, specializat în știri economice.

Vremea bună este „de vină”

Potrivit proprietarilor de puburi din Marea Britanie, condițiile meteorologice bune au jucat un rol major. Vremea rece, dar însorită, i-a determinat pe clienți să revină pe terase, scrie smartradio.ro.

„Previziunile noastre au fost depășite […], iar furnizorii nu sunt capabili să reacționeze suficient de repede pentru a ține pasul”, explică Phil Urban, CEO al Mitchells & Butlers, cel mai mare lanț de pub-uri din țară.

Jean-David Thumelaire, director de vânzări la Budweiser Brewing Group Marea Britanie și Irlanda, este de acord: „Vânzările au fost de trei ori mai mari decât așteptările noastre. Acum există un moment de euforie și credem că ar putea dura până când restricțiile vor fi complet ridicate”.

Barurile se descurcă mai bine decât înainte de pandemie

În puburile din Marea Britanie observăm chiar o creștere a prezenței, comparativ cu 2019, înainte de începerea pandemiei.

Potrivit firmei de cercetare a pieței Oxford Market Watch, în prima săptămână de redeschidere vânzările în puburi au fost cu aproape 12% peste nivelurile din 2019. Chiar dacă în 2019 puburile profitau de spațiile interioare și chiar dacă perioada a inclus atunci vacanța de Paște.

O problemă este că doar 40% din cele 37.500 de pub-uri din Marea Britanie au terasă. Prin urmare, multe baruri rămân închise pentru moment. În consecință, terasele deschise sunt aglomerate și epuizează rapid stocul.

Profesioniștii trebuie să se adapteze. Gigantul Heineken, după subestimarea cererii, a trebuit să restricționeze livrarea de butoaie pentru mărcile sale Amstel și Birra Moretti, limitându-le la 3 pentru un pub.

Deocamdată, berarii și proprietarii de baruri se organizează astfel încât să le satisfacă dorințele britanicilor. „Lucrăm din greu pentru a găsi o soluție care să răspundă cererii”, a declarat grupul Heineken. Toate fabricile noastre lucrează din plin pentru a produce bere și suntem în legătură cu filialele din alte țări europene pentru a importa bere suplimentară în Marea Britanie”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend