Conecteaza-te cu noi

Stirea Ta

Noi solutii pentru marimi liniare de la Kubler

Publicat

in

Syscom 18 logo

In întâmpinarea preocupărilor legate de urmărirea si măsurarea unor cote, a unor poziţii care descriu mişcări liniare, firma Kubler din Germania a dezvoltat trei tipuri de soluţii tehnice care vor putea fi de acum implementate si in procesele industriale din Romania prin Syscom 18, distribuitorul autorizat al companiei germane pe plan local.
O primă soluţie este concretizată print-o pereche senzor magnetic în cuadratură, riglă magnetică uniform distribuită. Pe o bandă flexibilă este depus un “pieptene” magnetic, cu o rezoluţie de minim 5µm, perpendicular pe cota liniară desfăşurată. Dacă este asigurată “pensularea”, parcurgerea acestei benzi de catre perechea de “citire” rezultă un asamblu similar cu al encoderului incremental adică două ieşiri electrice în cuadratură.
Perechea Limes LI20/B1 poate atinge rezoluţii de minim 10µm, respectiv perechea Limes LI50/B2 poate atinge rezoluţii de până la 5µm. Distanţa recomandată între senzor şi banda magnetică este de 0.4…1mm, restricţie uşor acceptată pentru maşini unelte.
Incepand cu acest an, similar cu evolutia encoderelor, au aparut si sisteme de masurare absolute. Perechea Limes LA50 / BA5 este capabilă să acopere rezoluţii de până la 10µm, unde banda magnetica asociată poate să acopere maxim 20m. Distanţa recomandată între senzor şi banda magnetică este de 0.1…1.5mm. O facilitate deosebit de utilă este semnalizarea automată la apariţia unui câmp prea mic, facilitate utilă şi în faza de integrare, reglare, punere în funcţiune. O particularitate specială este detecţia “poziţiei” independent de prezenţa tensiunii de alimentare, fiind eliminate procedurile de reiniţializare la căderea accidentală a tensiunii de alimentare.
O altă soluţie constă în asocierea unui encoder cu un mecanism fir/ tobă pentru înfăşurare. Este evident că parametrii geometrici, respectiv perechile de materiale utilizate în realizarea firului/ tobei limitează intr-o oarecare masură variantele constructive dar, pentru cele mai multe situaţii de cote 250mm, 500mm, 1250mm, respectiv 1,2,3, 5,6,8 10,12,15,20,25,30,35,40m sunt soluţii tipizate. Această familie de echipamente acoperă aplicaţii cu rezoluţii de 0.15-0.1%/ FS, la temperaturi de utilizare de –20o…+60oC. Principalul inconvenient este aparenta fragilitate a “firului”, fapt care poate să fie eliminat prin canale de protecţie special destinate.
In fine, o nouă soluţie de evaluare/ urmărire a unei cote liniare este generalizarea soluţiei pinion/cremalieră, prin introducerea unor materiale şi a unor tehnologii inovatoare care să permită realizarea unor pinioane cu o danturare specială, specifică, în asociere cu realizarea unor “panglici” tip cremalieră. In cazul LM2/BLM2, LM3/BLM1 rola sensibilă, prinsă direct, sau prin accesorii intermediare de rezistenţă sporită, la un encoder al unui ansamblu care parcurge mişcarea efectorului – cabina unui ascensor este cel mai bun exemplu-, urmăreşte o bandă danturată (“cremaliera”), fixă, dar ghidată suplimentar cu role “perechi”. In această opţiune banda “cremalieră” este fixă pretensionată şi imprimă rolei sensibile o mişcare de revoluţie corespunzătoare şi corelata cu mişcarea ansamblului encoder. Banda “cremalieră” este supusă unei tensiuni mecanice de întindere controlată generata de accesoriile livrate în ansamblu. In acest mod se pot acoperi distanţe de max. 120m cu rezoluţii de 0.5mm. Se pot realiza cu această pereche bandă-rolă şi ansambluri în care rola-encoder este fixă, iar banda pretensionată are o mişcare sincronă cu efectorul, cazul LM5.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

Stirea Ta

Frig si bataie de joc in spital covid

Publicat

in

De

In Spitalul Municipal Turnu Magurele, Teleorman, spital suport covid nu exista caldura. Aceasta va fi pornita incepand cu 1 noiembrie. Pana atunci liber la decese.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

Stirea Ta

barbat mort gasit italia cu o biblie

Publicat

in

De

pexels-photo-923681.jpeg

www.stiridiaspora.ro/italia-cadavrul-unui-roman-tinut-de-trei-ani-in-congelator-la-morga-avea-langa-el-o-biblie-in-limba-romana-nimeni-nu-stie-cine-este_474998.html barbat mort gasit italia cu o biblie – numele lui este IONUT are 45 ani cind a murit si este din Calarasi are o sotie si copii . mesaj urgent pentru familia lui de la un medium anonim

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend