Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Noi reguli privind combaterea traficului ilegal de deșeuri între statele membre UE: Transferurile au atins cote alarmante

Publicat

in

Liberalul Dan Motreanu a anunțat, pe pagina sa de Facebook, faptul că a avut o intervenție în Plenul Parlamentului European de la Strasbourg privind consolidarea regulilor pentru combaterea traficului ilegal de deșeuri.

”Am susținut, în Plenul Parlamentului European de la Strasbourg, consolidarea regulilor pentru combaterea traficului ilegal de deșeuri. Noua legislație va prevede interzicerea transferurilor între statele membre de deșeuri destinate eliminării.

În cadrul dezbaterii referitoare la revizuirea legislației privind expedierile de deșeuri, la care a participat și Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevičius, am atras atenția că transferurile ilegale de deșeuri au atins cote alarmante în Uniunea Europeană, inclusiv în România, generând astfel consecințe grave și pe termen lung asupra sănătății publice și a mediului înconjurător.

Această situație trebuie corectată numaidecât și mi-am exprimat astfel suportul ferm pentru acordul ambițios la care s-a ajuns în Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European (ENVI) referitor la revizuirea legislației privind expedierile de deșeuri care cuprinde noi reguli, clare și stricte, privind combaterea traficului ilegal de deșeuri.

Am susținut de asemenea, rolul central pe care în va juca Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) în investigațiile transnaționale privind traficul de deșeuri, consolidarea cooperării între statele membre, înăsprirea regimului de sancțiuni pentru a descuraja activitățile infracționale în acest domeniu. Am atras, în final, atenția asupra nevoii urgențe de a crea un Plan UE de acțiune pentru combaterea expedierilor ilegale de deșeuri pentru a ne asigura succesul în lupta împotriva acestui fenomen. Urmează votul în Plen pe acest raport și ulterior, demararea negocierilor între Parlament și Consiliu. Se preconizează un acord care va conține prevederi precum:

– interzicerea transferurilor între statele membre de deșeuri destinate eliminării ( cu o eventuală excepție ca statele membre să încheie în anumite condiții acorduri de a gestiona în comun deșeurile)

– interzicerea importurilor tuturor tipurilor de deșeuri (inclusiv a deșeurilor care pot fi reciclate și valorificate) atunci când există motive să se considere că un stat membru nu gestionează deșeurile în mod corespunzător

– măsuri consolidate privind controalele asupra unităților, întreprinderilor, brokerilor și comercianților de deșeuri, precum și întărirea controalelor la punctul de expediere al deșeurilor, la punctul de destinație, pe durata transportului și la frontierele UE

– stabilirea de sancțiuni cu efect de descurajare, care vor ține seama de gravitatea încălcărilor, de capacitatea financiară a celor implicați (cifra de afaceri), avantajele economice obținute și prejudiciile aduse mediului” a anunțat liberalul Dan Motreanu pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Francezii vor aplica un plan urias de supraveghere a maselor

Publicat

in

Proiectul se va derula pe perioada Olimpiadei, de anul viitor. Insa asociatiile pentru drepturile omului spun ca noua lege va permanentiza puteri sporite ale autoritatilor in raport cu cetateanul, in sensul demararii unui program urias de supraveghere, pe baza inteligentei artificiale. Este pentru prima data in istoria Frantei sau a Europei cand se recurge la un astfel de sistem de supraveghere colectiva. Noua lege a trecut de Senatul Frantei, iar acum va intra la vot in camera inferioara a legislativului francez. Cum e posibil sa incalce drepturile fundamentale aceasta noua lege citeste aici https://smartfuture.ro/supravegherea-in-perioada-olimpiadei-din-franta-denuntata-de-activistii-pentru-libertati-civile/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Spitalul Militar Central acţionat în instanţă de familia unui fost deputat! Se cer daune de 1 milion de euro

Publicat

in

Soţia şi copiii fostului parlamentar buzoian Nicolae-Sebastian-Valentin Radu (PSD), decedat în luna decembrie a anului 2020, a dat în judecată Spitalul Militar Central din Bucureşti cerând daune morale de 1 milion de euro, dar şi 40.000 de euro cheltuieli cu transferul fostului deputat la o unitate sanitară din Germania, unde pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Soţia şi cei doi copii ai fostului deputat buzoian au decis să acţioneze în instanţă Spitalul Militar Central din Bucureşti.

“După doi ani şi patru luni de la deznodământul tragic, furia simţită la acel moment s-a transformat în dorinţa acută de dreptate. Această situaţie nefastă a prezenţei infecţiilor nosocomiale se cunoaşte şi se muşamalizează, lăsând la voia întâmplării pe toţi cei care suferă o intervenţie chirurgicală în Spitalul Militar Central. Cred în dreptul la informare justă şi sper ca acţiunea mea să genereze o diferenţă pozitivă spre binele tuturor, astfel încât nimeni să nu mai sufere de pe urma pierderii celor dragi. Cred în dreptate şi în justiţie”, a declarant, pentru News.ro, soţia deputatului buzoian Diana Radu.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 în luna septembrie a anului 2022.

La termenul din 29 noiembrie instanţa a încuviinţat proba cu înscrisuri şi a pus în vedere Spitalului Militar Central să depună dosarul complet al pacientului Radu Nicolae-Sebastian-Valentin care să includă neapărat şi o serie de documente care să ateste îndeplinirea obligaţiilor de depistare, identificare şi raportare a infecţiilor asociate asistenţei medicale precum şi dovezi privind implementarea măsurilor de limitare ale acestora.

De asemenea, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale şi s-a admis solicitarea de audiere a trei medici care l-au tratat pe Sebastian Radu, respectiv dr. Dan Corneci, dr. Carciumaru Bogdan si dr. Paduraru Tudor Alexandru.

Sebastian Radu a fost transferat la Spitalul Militar Central din Capitală în data de 14 noiembrie 2020, după ce, fiind depistat pozitiv COVID-19, s-a simţit tot mai rău la Spitalul Judeţean Buzău unde fusese internat iniţial.

La Bucureşti, deşi testele de coronavirus au devenit negative, starea sa de sănătate era tot mai gravă.

În 6 decembrie, la solicitarea soţiei, Sebastian Radu a fost transferat la un spital în Germania, unde a decedat pe data de 9 decembrie. Pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Următorul termen în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 este în data de 2 mai 2023, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend