Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Noi reglementări privind tichetele de masă pentru angajați! Cu cât va crește valoarea acestora

Publicat

in

Sunt super-vești pentru angajații români! Este oficial: Începând cu semestrul al doilea al lunii octombrie, valoarea tichetelor de masă se majorează.

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul Ministerului Muncii (902/2021) care stabilește valoarea nominală indexată a unui tichet de masă pentru semestrul II al anului 2021.

Ordinul Ministerului Muncii 902/2021 prevede ca pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021,valoarea nominală a unui tichet de masă crește de la 20,01 lei, cât era până acum, la 20,09 lei.

Valoarea nominală a tichetelor de masă se aplică și pentru primele două luni ale semestrului I al anului 2022, respectiv februarie 2022 și martie 2022.

Valoarea tichetelor de masă este reglementată prin Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare.

De reținut! Tichetele de masă sunt bilete de valoare, pe care orice angajator le poate acorda lunar salariaților săi, în baza Legii 165/2018, acestea putând fi utilizate doar pentru achitarea mesei sau achiziționarea de produse alimentare.

Vezi și:

Vești importante! Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor pentru această categorie de români

EXCLUSIV Polițiștii fac acuzații grave: Decesele cauzate de Covid puteau fi evitate! Și vaccinații, și nevaccinații trebuiau testați la frontieră

EXCLUSIV Vasile Dîncu, pentru Bugetul.ro: ‘Nu am spus niciodată să mergem la guvernare acum. Sunt unii care bagă bățul prin gard’

Vești bune pentru românii din diaspora! Plata acestei taxe ar putea fi eliminată în anumite situații

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

ACTUAL

Vești bune! Marius Budăi: ‘Niciun pensionar nu o să încaseze mai puțin de 1000 de lei’

Publicat

in

De

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, a declarat că a semnat cele două ordonanțe care se referă la majorările de la 1 ianuarie 2022.

„Ieri am semnat cele două ordonanțe de urgență, una împreună cu doamna ministru Firea, care se referă la distribuirea celei de-a 13-a indemnizații pentru persoanele cu dizabilități și majorarea alocațiilor, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2022 și a doua care se referă la majorarea punctului de pensie, de la 1.442, la valoarea de 1.586 de lei și majorarea pensiei minime de la 800 la 1000 lei. Începând de astăzi își urmează cursul în avizarea interministerială să le putem aproba pe ambele în ședință de Guvern, să fie bază pentru construcția bugetului pe anul 2022. Suntem deja la Casa Națională de Pensii pregătiți cu infrastructura, calculele sunt făcute, totul este oficial”, a declarat Marius Budăi la Realitatea PLUS.

„Este un curs firesc, nu se poate construi bugetul dacă nu sunt actele normative aprobate în guvern. La construcția bugetului se ia în calcul acest lucru. Cu siguranță această coaliție și-a asumat în programul de guvernare și aceste lucruri vor fi puse în practică.

Orice persoană care din contribuție îi iese o pensie mai mică de o mie de lei se completează suma până la o mie de lei, astfel încât niciun pensionar să nu încaseze mai puțin de 1000 de lei”, a mai spus ministrul Muncii.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Vaccinarea europenilor – un serial fara sfarsit previzibil: ministrul german al sanatatii spune ca dupa booster urmeaza campania de vaccinare anti-Omicron

Publicat

in

Karl Lauterbach e noul ministru al Sanatatii din Germania, iar prima sa declaratie in calitate de sef la Sanatate, a fost ca vaccinarea e prioritatea absoluta a guvernului. De altfel, Germania se pregateste sa introduca vaccinarea obligatorie in anumite sectoare de activitate. Lauterbach a declarat ca dupa campania de administrare a celei de a treia doze de vaccin, va incepe o noua campanie: cea de administrare a vaccinului impotriva mutatiei Omicron. Pfizer/BioNTech lucreaza deja la adaptarea actualului ser, astfel incat sa fie eficient si impotriva noii variante. Despre Omicron, se stie, deocamdata, ca provoaca forme usoare de imbolnavire, desi mutatia e mai contagioasa. Despre perspectiva vaccinarii inca multa vreme de acum inainte toate detaliile aici https://newsin.ro/noul-ministru-al-sanatatii-din-germania-face-declaratii-socante-dupa-booster-incepe-vaccinarea-anti-omicron/

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend