Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

NOI PROBLEME: NICI la Cluj NU mai există locuri libere la vaccinare – Voiculescu anunță că România NU are suficient vaccin

Avatar

Publicat

in

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, sâmbătă dimineaţă, că nici la Cluj şi nici la Bucureşti nu mai sunt locuri pentru cea de a doua etapă a vaccinării anti-COVID. El a mai spus că soluţia va fi realocarea de doze, atunci când vor fi disponibile, conform News.ro.

“La Cluj şi la Bucureşti nu mai sunt locuri, lucru îmbucurător. Acum problema este nu avem destul vaccin. Toată organizarea logistică este la MApN, soluţia va fi realocarea de doze când vor ajunge altele. Problema este că sunt mult mai mulţi oameni care vor să se vaccineze, faţă de numărul de doze existent”, a declarat Voiculescu la Pro TV.

Citește și: Scandalos! Iulian Bulai a luat-o razna! Se folosește de imaginea marelui poet Mihai Eminescu

El a mai spus că platforma de înscriere pentru vaccinare sigur va fi îmbunătăţită. “Săptămâna viitoare vor fi incluşi oamenii fără adăpost, copiii cu handicap şi aparţinătorii lor. Medicii de familie joacă un rol important şi este regretabil că platforma nu a funcţionat mai bine şi au avut probleme, dar suntem abia la început. Nu-mi fac atâtea probleme pentru cei care nu vor să se vaccineze, poate sunt sănătoşi, poate mai au întrebări, grija mea merge către cei bătrâni şi bolnavi, care nu au reuşit să se înscrie şi sper să fie ajutaţi să reuşească acest lucru”, a adăugat ministrul.

Cea de a doua etapă a vaccinării anti-COVID, pentru persoanele de peste 65 de ani, pentru cele cu boli cronice şi pentru cele care lucrează în domenii esenţiale a fost lansată vineri, preşedintele Klaus Iohannis fiind primul care s-a vaccinat.

Platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID a fost, vineri, după ora 15.00, în curs de actualizare şi nu s-a blocat din cauza numărului mare de utilizatori, ci pentru că se făcea transferul serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa l pe varianta actualizată pentru etapa a ll-a, a transmis Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Ulterior, STS a precizat că procedura s-a încheiat, iar platforma poate fi accesată la nivel naţional. “Aplicaţia are o interfaţă îmbunătăţită, care să vină în sprijinul populaţiei vulnerabile, a medicilor de familie, a angajatorilor şi tuturor celor care doresc să se vaccineze”, a arătat STS.

Cu toate acestea, foarte mulţi dintre cei care au încercat să se înscrie nu au reuşit sau nu au mai găsit locuri libere, de fapt fiind active mai puţine centre de vaccinare decât cele afişate.

Deja vineri seară, în Bucureşti, nu mai erau locuri pentru programare, în perioada următoare, pentru cei care vor să se vaccineze împotriva COVID-19 şi care corespund criteriilor prevăzute pentru etapa a doua de vaccinare. Informaţia a fost dată vineri seară, în direct, la Digi 24, de către un operator de la call center-ul organizat de către autorităţi şi a fost confirmată de către coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă. Acesta a precizat că se ia în calcul dezvoltarea aplicaţiei informatice în aşa fel încât să existe o “listă de aşteptare”, iar în caz că cineva nu se prezintă la vaccinare să fie “notificaţi” cei de pe listă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Românii vor evenimente fiind cei mai dispuși să respecte regulile

Avatar

Publicat

in

La exact un an de la debutul pandemiei de Coronavirus, Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) dă publicității rezultatele unui studiu făcut pe un eșantion reprezentativ de români care reprezintă publicul participant la evenimente. Sondajul de opinie privind participarea la evenimente în 2020 și 2021 a avut un număr de 13.568 de respondenți (persoane care au participat activ la evenimente în 2019, indiferent de vârstă sau sex, de pe teritoriul României) și s-a desfășurat în perioada 3 – 12 februarie 2021.

În ceea ce privește participarea internațională, 80% ar participa la un asemenea eveniment dacă ar ști că se permite testarea publicului, iar aproape 60% se simt confortabil cu orice capacitate de persoane admise la eveniment. Mutarea în mediul online nu este considerată o soluție bună de aproape 90%, iar 82% ar purta mască dacă organizatorii le cer asta. Chestionarul are o marjă de eroare de 1%.

Semnalul dat de publicul român este clar: toată lumea vrea să revină la evenimente. Depunem eforturi uriașe pentru a convinge autoritățile să se așeze la aceeași masă cu noi și împreună să găsim soluții pentru redeschiderea sectorului cultural. Din păcate, până acum nu avem nicio concluzie, însă suntem dispuși să muncim zi și noapte pentru a veni cu un plan de redeschidere care să ia în calcul toate variantele”, afirmă Guido Janssens, președinte AROC.

„Suntem cel mai afectat sector și, la exact un an de la închidere, nu a existat vreun moment un grup de lucru la nivel guvernamental care să ofere predictibilitate organizatorilor, să înțeleagă problemele și să găsească soluții. Doar la Ministerul Culturii am găsit înțelegere, însă și ei se lovesc de aceeași indiferență din partea Guvernului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIG a înregistrat un profit de 14,2 milioane de euro în 2020

Avatar

Publicat

in

De

Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG) a înregistrat anul trecut în România un profit înainte de impozitare de 14,2 milioane de euro, faţă de o pierdere de 101,8 milioane de euro în 2019, potrivit rezultatelor preliminare publicate marţi.

În 2020, compania a realizat în România prime brute subscrise în valoare de 493,8 milioane de euro, în creştere cu 5,5% faţă de 2019, iar rata netă combinată a fost anul trecut de 99%, în scădere cu 1,9 puncte procentuale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu s-a dezlănțuit la adresa lui Radu Tudor: ‘Oligofrenul emitent’

“Primele subscrise au crescut la 10,43 miliarde de euro. Cu un profit înainte de impozitare de 346 de milioane de euro, am reuşit să atingem limita superioară a intervalului de profit anunţat anterior pentru 2020, de 300 – 350 de milioane de euro. Această cifră include, de asemenea, deprecierea fondului comercial cu aproximativ 120 de milioane de euro. Rata combinată a continuat să se îmbunătăţească, până la 95%, ceea ce înseamnă că obiectivul nostru de a reduce rata combinată către 95% a fost atins. Vom continua să ne concentrăm pe optimizarea structurii de costuri. În pofida unei perioade de turbulenţe, am obţinut rezultate solide şi o performanţă operaţională stabilă. Pandemia în curs face dificilă o prognoză asupra dezvoltării viitoare”, a declarat, într-un comunicat de presă, Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Ea a precizat că primele subscrise au crescut la 10,43 miliarde de euro. Cu un profit înainte de impozitare de 346 de milioane de euro, compania a reuşit să atingă limita superioară a intervalului de profit anunţat anterior pentru 2020, de 300 – 350 de milioane de euro.

“Pentru 2021 ne propunem un profit înainte de impozitare în intervalul 450 – 500 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o revenire la nivelul pre-criză. Propunem un dividend de 75 de eurocenţi pe acţiune. Acest nivel corespunde unei rate de distribuire a dividendelor de 41,5%, în linie cu politica noastră de dividende”, a afimat Elisabeth Stadler.

Dezvoltarea afacerilor Grupului a fost afectată de pandemie, de diverse măsuri de carantină şi de reglementări excepţionale. Creşterea realizată în primele două luni din 2020 a compensat însă scăderea afacerilor din perioada iniţială de carantină strictă. Situaţia a revenit aproape la normal odată cu relaxarea restricţiilor, iar până la jumătatea anului a revenit la nivelul de dinaintea perioadei COVID19 în multe dintre pieţele VIG. Situaţia s-a înrăutăţit din nou în toamnă, în special pe pieţele din Europa

Centrală şi de Est, din cauza creşterii semnificative a numărului de infectări. Cu toate acestea, în sectorul asigurărilor auto volumul primelor a rămas la nivelul anului anterior, de 1,507 miliarde de euro pe segmentul poliţelor de răspundere civilă, şi chiar a crescut uşor, până la 1,289 miliarde de euro, pe segmentul asigurărilor Casco.

Performanţe bune au fost înregistrate şi pe segmentul asigurărilor de proprietăţi şi răspunderi, unde primele au crescut cu aproape 5%, până la 4,879 miliarde de euro. Acest lucru s-a datorat parţial performanţei obţinute pe segmentul corporate, deoarece Grupul este mai activ în industriile mari decât în sectoarele comerţului, turismului şi gastronomiei, care au fost afectate cu precădere de pandemie.

În comunicat se menţionează că a existat un interes mai scăzut pentru asigurările de viaţă. Priorităţile oamenilor s-au schimbat din cauza pandemiei, astfel că au fost vândute mai puţine poliţe noi. Asigurările de viaţă cu prime regulate au scăzut uşor cu 1,5%, până la 2,609 miliarde de euro, în timp ce, în conformitate cu strategia Grupului, asigurările de viaţă cu prime unice au scăzut cu aproximativ 12%, până la 884 de milioane de euro.

Primele din asigurări de sănătate au continuat să crească cu 1,4%, până la 703 milioane de euro. COVID-19 a dus în general la o creştere a gradului de conştientizare privind sănătatea, la care Grupul VIG a răspuns rapid cu o gamă extinsă de servicii.

Daunele au fost, de asemenea, influenţate de situaţia COVID-19. În perioada iniţială de carantină, au fost înregistrate scăderi în special pe segmentul asigurărilor auto, în timp ce numărul de accidente domestice a crescut. Daunele s-au normalizat la nivelul perioadei de dinaintea COVID-19 după ce au fost relaxate măsurile de restricţie. Grupul a înregistrat o scădere globală de 3,2% a cheltuielilor cu daunele şi indemnizaţiile de asigurare, până la puţin peste 7 miliarde de euro.

Profitul înainte de impozitare de 346 de milioane de euro s-a situat la limita superioară a intervalului estimat, de 300 – 350 de milioane de euro, fiind cu aproximativ o treime mai mic faţă de rezultatul obţinut în anul anterior. Rezultatul include, de asemenea, deprecierea fondului comercial aferent pieţelor din Bulgaria, Croaţia şi Georgia cu aproximativ 120 de milioane de euro la sfârşitul primului semestru din 2020, ca rezultat al testului de depreciere efectuat la 30 iunie 2020 în legătură cu situaţia COVID-19. Rezultatul net s-a ridicat la 231,5 milioane de euro, în scădere cu 30% faţă de anul precedent, în principal din cauza COVID-19 şi a deprecierilor rezultate, precum şi a reducerii aferente a veniturilor curente din investiţii.

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) este principalul expert pe piaţa asigurărilor în Austria precum şi în Europa Centrală şi de Est.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend