Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Noi ocupații au fost introduse în COR, printre care registratorii de la ONRC și organizatorii de evenimente

Publicat

in

Unsprezece ocupații noi au fost introduse în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR), printre care și cea de registrator din cadrul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC) și cea de organizator de evenimente, în timp ce patru alte profesii au fost mutate în alte grupe. Aceasta esta cea de-a cincea modificare a COR din acest an.

Ordinul comun al Ministerului Muncii și al Institutului Național de Statistică nr. 1.988/1.527/2022 vizează introducerea următoarelor profesii în COR:

 • coordonator programe de sport (242235);
 • creator de conținut online (343526);
 • logistician responsabil comenzi (432114);
 • manager comerț electronic (243106);
 • manager logistică și distribuție (132457);
 • ofițer de politici recreaționale (242236);
 • operator în centrale hidroelectrice (313114);
 • operator platformă logistică (818307);
 • organizator evenimente (333201);
 • registrator de registrul comerțului (261925);
 • tehnician în hotelărie (422406).

Registratorii de registrul comerțului sunt cei care, potrivit Legii nr. 265/2022 care a intrat în vigoare din 26 noiembrie, vor înmatricula persoanele juridice și vor înregistra sucursalele acestora, vor înregistra persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale sau familiale, dar și de alte activități alocate, teoretic, judecătorilor delegați.

Totodată, au fost aduse modificări și în cazul a patru profesii deja existente. Mai exact, ocupația de „auditor de sistem de management pentru sănătate și securitate ocupațională” a fost redenumită „auditor de sistem de management al sănătății și securității în muncă” și mutată în grupa de bază 2263 – Specialiști în domeniul mediului și al igienei și sănătății ocupaționale, la codul 226310, din grupa de bază 3257 – Inspectori în domeniul protecției mediului și sănătății ocupaționale.

De asemenea, au fost mutate din grupa de 3257 – Inspectori în domeniul protecției mediului și sănătății ocupaționale ocupațiile „specialist în managementul deșeurilor” (cod COR nou 213310), „auditor de mediu” (cod COR nou 213311) și „manager al sistemelor de management de mediu” (cod COR nou 213312), regăsindu-se în grupa de bază 2133 – Specialiști în domeniul protecției mediului.

Aceasta este cea de-a cincea actualizare a COR din acest an, după cele două din septembrie – (1) și (2), din luna mai și luna februarie.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Francezii vor aplica un plan urias de supraveghere a maselor

Publicat

in

Proiectul se va derula pe perioada Olimpiadei, de anul viitor. Insa asociatiile pentru drepturile omului spun ca noua lege va permanentiza puteri sporite ale autoritatilor in raport cu cetateanul, in sensul demararii unui program urias de supraveghere, pe baza inteligentei artificiale. Este pentru prima data in istoria Frantei sau a Europei cand se recurge la un astfel de sistem de supraveghere colectiva. Noua lege a trecut de Senatul Frantei, iar acum va intra la vot in camera inferioara a legislativului francez. Cum e posibil sa incalce drepturile fundamentale aceasta noua lege citeste aici https://smartfuture.ro/supravegherea-in-perioada-olimpiadei-din-franta-denuntata-de-activistii-pentru-libertati-civile/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Spitalul Militar Central acţionat în instanţă de familia unui fost deputat! Se cer daune de 1 milion de euro

Publicat

in

Soţia şi copiii fostului parlamentar buzoian Nicolae-Sebastian-Valentin Radu (PSD), decedat în luna decembrie a anului 2020, a dat în judecată Spitalul Militar Central din Bucureşti cerând daune morale de 1 milion de euro, dar şi 40.000 de euro cheltuieli cu transferul fostului deputat la o unitate sanitară din Germania, unde pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Soţia şi cei doi copii ai fostului deputat buzoian au decis să acţioneze în instanţă Spitalul Militar Central din Bucureşti.

“După doi ani şi patru luni de la deznodământul tragic, furia simţită la acel moment s-a transformat în dorinţa acută de dreptate. Această situaţie nefastă a prezenţei infecţiilor nosocomiale se cunoaşte şi se muşamalizează, lăsând la voia întâmplării pe toţi cei care suferă o intervenţie chirurgicală în Spitalul Militar Central. Cred în dreptul la informare justă şi sper ca acţiunea mea să genereze o diferenţă pozitivă spre binele tuturor, astfel încât nimeni să nu mai sufere de pe urma pierderii celor dragi. Cred în dreptate şi în justiţie”, a declarant, pentru News.ro, soţia deputatului buzoian Diana Radu.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 în luna septembrie a anului 2022.

La termenul din 29 noiembrie instanţa a încuviinţat proba cu înscrisuri şi a pus în vedere Spitalului Militar Central să depună dosarul complet al pacientului Radu Nicolae-Sebastian-Valentin care să includă neapărat şi o serie de documente care să ateste îndeplinirea obligaţiilor de depistare, identificare şi raportare a infecţiilor asociate asistenţei medicale precum şi dovezi privind implementarea măsurilor de limitare ale acestora.

De asemenea, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale şi s-a admis solicitarea de audiere a trei medici care l-au tratat pe Sebastian Radu, respectiv dr. Dan Corneci, dr. Carciumaru Bogdan si dr. Paduraru Tudor Alexandru.

Sebastian Radu a fost transferat la Spitalul Militar Central din Capitală în data de 14 noiembrie 2020, după ce, fiind depistat pozitiv COVID-19, s-a simţit tot mai rău la Spitalul Judeţean Buzău unde fusese internat iniţial.

La Bucureşti, deşi testele de coronavirus au devenit negative, starea sa de sănătate era tot mai gravă.

În 6 decembrie, la solicitarea soţiei, Sebastian Radu a fost transferat la un spital în Germania, unde a decedat pe data de 9 decembrie. Pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Următorul termen în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 este în data de 2 mai 2023, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend