Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nivelurile de insecuritate alimentară din Siria sunt cele mai mari de la izbucnirea războiului civil, avertizează ONU

Publicat

in

Siria se confruntă cu cel mai grav nivel de insecuritate alimentară de la izbucnirea războiului civil, a transmis vineri ONU, care a atras atenţia că livrările esenţiale de ajutoare vor fi puse în pericol în cazul închiderii graniţei, relatează DPA.

“Per total, nivelurile de insecuritate alimentară din Siria sunt cele mai mari de la începutul conflictului. Astăzi, un număr estimativ de 12,4 milioane de sirieni se confruntă cu insecuritate alimentară, iar asta înseamnă că aproape 60% din populaţie nu ştie ce va mânca mâine”, a transmis Programul Alimentar Mondial (PAM).

“Este vorba de o creştere de 4,5 milioane de persoane în doar un an”, a atras atenţia PAM, care cere o prelungire a acordului de la nivelul ONU de a permite transportul de ajutoare către regiunile siriene care nu sunt controlate de guvern, prin Turcia, scrie Agerpres.ro.

“Sunt în joc milioane de vieţi”, a spus purtătorul de cuvânt al PAM, Tomson Phiri.

Acordul transfrontalier urmează să expire la 10 iulie, dacă nu va fi prelungit. Cu toate acestea, Rusia, unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a spus că susţine închiderea ultimului punct de trecere a frontierei pentru transporturile de ajutor.

Moscova vrea în schimb ca transporturile să fie direcţionate prin Damasc, care este controlat de Bashar al-Assad.

Conform PAM, mulţi oameni au fost strămutaţi în Siria de mai multe ori şi au rămas fără bani de mâncare. Preţurile la alimente sunt tot mai mari şi au crescut cu 247% numai în ultimul an, a adăugat PAM.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Centrul Carter va trimite o misiune de experţi pentru alegerile regionale din Venezuela

Publicat

in

De

Centrul Carter va trimite o mică echipă de experţi în Venezuela, pentru a “evalua” la faţa locului alegerile regionale din noiembrie, după semnarea unui acord cu autorităţile venezuelene, a anunţat miercuri ONG-ul american, informează joi AFP, potrivit Agerpres.

Organizaţia “va desfăşura la Caracas o misiune tehnică de experţi electorali internaţionali, pentru a evalua aspectele-cheie ale procesului electoral” din alegerile regionale, prevăzute pentru 21 noiembrie, anunţă organizaţia pe site-ul său. Patru experţi electorali şi doi reprezentanţi se vor deplasa în capitala venezueleană “la începutul lui noiembrie”.
La câteva zile după scrutin, Centrul Carter va publica un raport preliminar şi, două luni mai târziu, un altul, “mai detaliat”, potrivit comunicatului.

Cea mai recentă misiune electorală în Venezuela a acestei organizaţii nonguvernamentale, fondată de fostul preşedinte american Jimmy Carter, datează din timpul scrutinului prezidenţial din 2013, în timpul cărui actualul preşedinte Nicolas Maduro a înregistrat o victorie strânsă şi i-a succedat lui Hugo Chavez, decedat, al cărui discipol politic era. Organizaţia a avut misiuni de observare în Venezuela în perioada 1998-2013.

Pe 21 noiembrie, Venezuela va alege atât noi guvernatori, cât şi noi consilii municipale.

Uniunea Europeană (UE) a anunţat la sfârşitul lui septembrie că a ajuns la un acord cu regimul de la Caracas pentru observarea acestor alegeri la care ar urma să participe opoziţia, după ce a boicotat prezidenţialele din 2018 şi legislativele din 2020.

Venezuela s-a arătat de multe ori reticentă în a primi observatori electorali pe teritoriul său, iar UE a solicitat în zadar o misiune pentru alegerile legislative din decembrie 2020. Acest scrutin a fost boicotat de opoziţie, iar puterea a înregistrat o victorie zdrobitoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Mutare pe piața medicală din România. MedLife anunţă că a semnat preluarea a 50% din pachetul de acţiuni al centrelor de oncologie Neolife România

Publicat

in

De

Sistemul Medical MedLife anunţă, joi, semnarea contractului de achiziţie a 50% din pachetul de acţiuni al centrelor de oncologie Neolife România, unul dintre cei mai mari jucători medicali pe segmentul de oncologie din România şi un nume de referinţă în estul Europei, conform agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei, tranzacţia urmează să fie analizată de Consiliul Concurenţei.
Neolife Medical Center România, prezent de 7 ani pe piaţa românească, prin patru centre medicale, este o companie membră a grupului Bozlu din Turcia, care deţine la nivel internaţional 21 de companii, ce activează în domeniul sănătăţii şi al serviciilor tehnologice de 32 de ani.

Experienţa brandului Neolife în medicină nucleară datează din 1989 când a fost deschisă, în Turcia, prima firmă privată care furniza astfel de servicii în cadrul unui spital. După doar un an, în 1990, s-a înfiinţat primul centru privat de sine stătător. După acest moment, dezvoltarea a fost foarte rapidă, iar acum sunt furnizate servicii medicale de diagnostic şi tratament oncologic în mai mult de 60 de spitale publice şi private din Turcia.

“Neolife este un inovator în medicină, tehnici şi echipamente revoluţionare de diagnostic şi tratament au fost aduse în România prin ei, iar expertiza pe care o au în aplicarea celor mai avansate protocoale europene pentru tratamentul bolilor îi propulsează în top. MedLife adună întotdeauna pe lângă el lideri, business-uri şi oameni care îşi fac treaba extraordinar, iar prin acest parteneriat cu Neolife ne întărim încă o dată angajamentul nostru pe termen lung de a extinde serviciile medicale de excelenţă în beneficiul pacienţilor, în toate regiunile ţării. Mai mult, date fiind expertiza şi excelenţa în radioterapie şi medicină nucleară dezvoltate de către Neolife în ţări vecine precum Bulgaria şi Republica Moldova, ne propunem, pe viitor, să dezvoltăm parteneriate care să depăşească graniţele României. De altfel, am găsit aici o echipă incredibilă de management şi ne dorim să rămână alături de noi pentru a consolida serviciile integrate de diagnostic şi tratament oncologic la nivel de grup”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi director general al MedLife Group.

Brandul Neolife (administrat prin MNT Healthcare Europe), a intrat pe piaţa din România în 2014 când a lansat primul centru medical în Bucureşti cu profil oncologic care furnizează servicii de diagnostic şi tratament.

Neolife Medical Center Bucureşti (Băneasa) este dotat în principal cu două acceleratoare liniare Varian pentru radioterapie şi radiochirurgie extrem de competitive, cu un sistem de brahiterapie, cu un departament solid de medicină nucleară (PET-CT şi scintigrafie) şi cu o secţie performantă de chimioterapie.

În 2016, a fost lansat cel de-al doilea centru, Neolife Medical Center Iaşi, care păstrează acelaşi concept de diagnostic şi tratament, urmând ca trei ani mai târziu să fie deschis al treilea centru, Neolife Medical Center Braşov, primul centru de medicină nucleară (PET-CT) din Braşov. La jumătatea acestui an, compania a inaugurat cel de al 4-lea Centru de diagnostic şi tratament oncologic. În acest centru, localizat tot în Bucureşti (în cadrul Enayati Medical City), pacienţii beneficiază de performanţa diagnosticării prin PET-CT şi scintigrafie şi de tratament oncologic prin radioterapie cu ajutorul celui mai nou şi performant accelerator de la Varian, Halcyon 3.0, al doilea de acest fel din România.

În toţi aceşti ani, în cadrul centrelor Neolife din România s-au efectuat zeci de mii de investigaţii şi s-au tratat peste 170.000 de pacienţi, iar prin Programul Naţional de Oncologie pacienţii au putut accesa tratamente de chimioterapie sau radioterapie decontate prin CNAS.

“Ne concentrăm pe inovaţie în diagnosticarea şi tratamentul oncologic de peste 30 de ani şi avem misiunea de a oferi pacienţilor cu cancer cele mai noi tehnologii şi metode de tratament, cum ar fi teranostic. Centrele de Oncologie Neolife ale MNT oferă cu mândrie diagnosticarea şi tratamentul cancerului de ultimă generaţie pacienţilor români din 2014, numărul celor care au beneficiat de serviciile noastre fiind în creştere constantă. Şi astăzi, suntem onoraţi de acest parteneriat şi fericiţi să facem echipă cu MedLife, liderul în medicina privată din România, care va oferi o bază şi mai puternică pentru modelul Neolife. De la intrarea Neolife pe piaţa locală, ne-am poziţionat ca lider pe segmentul nostru, promovând proiecte inovatoare şi expertiză profesională de ultimă oră în domeniul asistenţei medicale oncologice. Împreună, ca parteneri, vom putea să extindem infrastructura medicală, să creştem accesibilitatea pacienţilor oncologici la servicii de top şi, astfel, să contribuim la calitatea sănătăţii românilor şi să creştem, împreună, prezenţa în Europa Centrală şi de Est. Avem o echipă multidisciplinară excepţională condusă de Country Managerul nostru Fabio Razzetto şi tehnologie de ultimă oră şi, împreună cu MedLife, nu am nicio îndoială că vom deveni lideri pe segmentul de Oncologie şi una dintre clinicile de referinţă din Europa Centrală şi de Est”, a declarat Ismail Dernek, CEO Grupul MNT Healthcare.

Neolife Medical Center România, cu un total de 250 de angajaţi şi colaboratori, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 92 milioane lei, în creştere cu peste 30% faţă de anul 2019.

“MedLife are în derulare încă 2-3 tranzacţii de M&A importante atât pe zona de oncologie, cât şi pentru creşterea reţelei prezente din România. Este important pentru noi să anunţăm că vom continua achiziţiile la un nivel susţinut şi în anii ce urmează şi că avem din ce în ce mai mult apetit de a depăşi graniţele. După ce un operator medical cu capital românesc a dominat piaţa serviciilor medicale private de peste zece ani este momentul să arătăm că putem deveni un operator cu ambiţii balcanice şi regionale. Faptul că românii vor să se trateze cu medici români şi vor produse autohtone inclusiv în domeniul sănătăţii este un mesaj important pentru capitalul autohton în ansamblu, implicit pentru singura firmă din top trei de servicii medicale cu capital românesc. Această tendinţă de consum nu este una protecţionistă ci dimpotrivă, este un echilibru natural ce se poate observa în toate ţările Europene. Este sănătos ca într-o o economie funcţională să existe o îmbinare armonioasă între capitalul autohton şi investiţii străine. Investim masiv în mărirea reţelei din România care este deja substanţial mai mare decât orice altă reţea privată, cu o acoperire net superioară la nivel de judeţ şi în Capitală. Dorim ca abonaţii noştri, persoane fizice sau angajaţi ai companiilor partenere să ştie că există acum o reţea, şi singura de altfel, la care pot ajunge cu maşina într-o ora, indiferent de locul în care s-ar afla, acasă, în concediu sau în delegaţie”, a adăugat Mihai Marcu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend