Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

NIMĂNUI NU ÎI PASĂ ? Atenţie, cad lămpile de iluminat public la Curtea de Arges !

Publicat

in

Câţiva cititori ne-au sesizat ne+au sesizat faptul că, ăn ciuda faptului că oraşul regal e slab ilumint, acolo unde mai sunt lămpi, acestea fie nu functioneaza, fie au inceput să cadă la cea mai mică adiere de vant. Un exepmlu concret este intalnit pe strada Episcop Nichita, acolo unde cateva lampi stau căzute pe trotuar iar altele abia mai atarna de stalpi dar… nimanui nu ii pasa, mai ales primariei, cea care ne tot ameninta de ani buni cu un iluminat public modern.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Se dau amenzi uriașe! Vești pentru toți cei care locuiesc la bloc

Publicat

in

De

Legea nr. 196/2018 prevede în art. 102 literele c și e următoarele sancțiuni:

• neluarea de către președinte a tuturor măsurilor necesare pentru repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță și funcționare a condominiului și a instalațiilor comune aferente pe toată durata existenței acestora: amendă de la 200 lei la 1.000 lei; (art. 102 lit. c din lege)

• nerespectarea statutului, a acordului de asociere și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte: amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei; (art. 102 lit. e din lege)

• neconvocarea adunării generale, amendă de la 200-1.000 lei; (art. 102 (1) lit. a)

• utilizarea cu altă destinație a fondului de rulment sau a fondului de reparații, altfel decât este prevăzut în lege; amendă de la 4.000 lei la 9.000 lei.

Răspunderea președinteluiasociaţiei de proprietari este personală ori solidară, în funcție de situație, cu alți deținători de funcții în cadrul asociației de proprietari, atunci când se face dovada încălcării cu intenție sau din culpă a legii, a hotărârilor și deciziilor.

Președintele își desfășoară activitatea pe baza unui contract de mandat ce conferă o garanție, alături de obligații care îi revin prin lege și reglementările interne pentru exercitarea atribuțiilor ce-i revin.

Legea nu prevede garanții materiale pentru președinte. El își exercită autoritatea prin dispozițiile date, în scris sau verbal. Cât despre dispoziții, în lege nu există o referire expresă cu privire la această formă de exercitare a autorității, dar, în realitate, constituie o practică destul de des întâlnită.

Remunerația președintelui – Conform art. 58 (1) din lege, acesta poate primi o remunerație în baza contractului de mandat, în condițiile hotărâte de adunarea generală a proprietarilor și consemnată în procesul-verbal. Remunerarea sa, sub aspectul modului de calcul, se încadrează în cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ultimă oră! Crește numărul deceselor cauzate de coronavirus

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, duminică, noi decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus.

Deces 1263

Femeie, 72 ani, județ Iași.

Dată confirmare: 15.05.2020.

Dată deces: 31.05.2020.

Comorbidități: HTA, DZ tip II, cardiomiopatie dilatativa, cardiopatie ischemica cu BRS major.

Deces 1264

Bărbat, 74 ani, județ Suceava.

Dată confirmare: 12.05.2020.

Dată deces: 30.05.2020.

Comorbidități: DZ tip II, neoplasm urotelial, metastaze pulmonare, hematurie

Deces 1265

Femeie, 84 ani, județ Suceava.

Dată confirmare: 17.05.2020.

Dată deces: 30.05.2020.

Comorbidități: AVC, HTA, obezitate.

Deces 1266

Bărbat, 69 ani, județ Suceava.

Dată confirmare: 01.05.2020.

Dată deces: 30.05.2020.

Persoana asistata la Centrul social

Comorbidități: nu au fost precizate

Vezi și:Scandal uriaș în Guvern! Ludovic Orban ar fi țipat la unul dintre miniștrii aflați pe ‘lista neagră’: ‘Iar te răzgândești?!’

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend