Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nicușor Dan, prezent la congresul partidului pe care l-a înființat: ‘Oamenii, prin structura lor, sunt fiinţe optimiste şi uită repede’

Avatar

Publicat

in

Candidatul susţinut de principalele partide de dreapta pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, le-a transmis membrilor USR şi PLUS că vor avea principalul rol în campania pentru Primăria Capitalei, spunând că, în discuţii cu oamenii, aceştia vor trebui să „demonteze” ceea ce propaganda plătită cu „zeci de milioane de lei” a făcut în patru ani, transmite news.ro.

Invitat sâmbătă după-amiază să ia cuvântul în cadrul Congresului comun în care se votează fuziunea USR şi PLUS, Nicuşor Dan i-a asigurat pe membrii celor două formaţiuni politice că vor găsi întotdeauna în el „un partener”. Dan le-a transmis susţinătorilor săi că vor avea principalul rol în campania pentru Primăria Capitalei.

STIRI FIERBINȚI

„Urmează şase săptămâni în care rolul principal îl aveţi voi, cei care staţi în stradă. Cel puţin în cazul Bucureştiului, e vorba de a demonta în câteva săptămâni ceea ce o propagandă de zeci de milioane de lei a făcut în patru ani de zile şi asta nu se poate decât cu discuţii unu la unu” a afirmat Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte politica la nivel naţional, candidatul susţinut de USR, PLUS şi PNL a amintit despre evenimente care nu trebuie uitate, cum ar fi 10 august 2018 sau Ordonanţa 13 din 2017.

„Miza alegerilor care urmează e foarte mare. Oamenii, prin structura lor, sunt fiinţe optimiste şi uită repede lucrurile, dar trebuie să nu uităm că 10 august a fost acum doi ani, că Ordonanţa 13 a fost acum trei ani şi jumătate. (…) Responsabilitatea pe care o aveţi pentru următoarele rânduri de alegeri şi după aceea pentru activitatea politică pe care aceste funcţii vi le vor da este uriaşă şi eu vă doresc să vă ridicaţi la înălţimea acestor aşteptări” le-a mai transmis Nicuşor Dan celor de la USR şi PLUS.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO -INFOGRAFIC – Războiul dintre Azerbaidjan și Armenia escaladează: orașul Karabakh a fost supus unui bombardament nimicitor! Sunt folosite drone turcești

Avatar

Publicat

in

De

Bombardamentele de artilerie ale orașului Karabakh au început miercuri dimineață din partea armeană în zona conflictului Karabakh, relatează Ministerul Apărării din Azerbaidjan. “Bombardarea orașului a început pe 30 septembrie la opt dimineața. Conform datelor primare, infrastructura civilă a fost deteriorată, există răniți”, se spune în mesaj. Mai devreme, miercuri, secretarul de presă al ministerului armean al apărării, Shushan Stepanyan, a declarat că focul activ de artilerie se desfășoară pe toată lungimea liniei de contact din Karabah. Ea a confirmat că două drone au fost doborâte pe cerul orașului Stepanakert. De asemenea, Procuratura Generală din Azerbaidjan a raportat miercuri că șapte civili au fost răniți ca urmare a bombardamentelor de artilerie din partea armeană a orașului Terter, situat lângă linia de contact.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a raportat miercuri despre continuarea luptelor intense în zona conflictului din Karabah.  „Luptele intense continuă”, spune mesajul. Potrivit Ministerului Apărării, „pentru a recâștiga pozițiile pierdute, partea armeană a concentrat forțe suplimentare în direcția Magadiz și în orele de dimineață din 30 septembrie a încercat să treacă la ofensivă”. „Această activitate a inamicului este suprimată, trupele azere efectuează o operațiune contraofensivă pentru a sparge rezistența inamicului”, se spune în mesaj. „În prezent, operațiunile militare continuă de-a lungul întregii linii a frontului”, a adăugat ministerul apărării.

STIRI FIERBINȚI

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Armenia, Artsrun Hovhannisyan, a declarat miercuri că Azerbaidjanul efectuează atacuri aeriene în nordul liniei de contact cu Republica Nagorno-Karabakh nerecunoscută, folosind drone turcești și luptători F-16 ai Forțelor Aeriene Turce. “Azerbaidjanul provoacă atacuri aeriene în direcția nordică a liniei de contact. Sunt utilizate drone turcești, luptătorii multifuncționali F-16 ai Forțelor Aeriene Turce au fost ridicați în cer. Inamicul operează de departe, fără a intra în zona de acțiune a sistemelor de apărare aeriană. Sunt folosite rachete aer-sol cu ​​rază lungă de acțiune”, a scris Hovhannisyan în Facebook .

Citește și: Dorin Cioabă se revoltă, după ce a primit doar 80 de voturi! Acuzații de sabotaj: ‘Asul de treflă, simbolul nostru, nu a fost trecut’

Armenia și Azerbaidjanul s-au acuzat reciproc pntru schimburile de focuri și au respins sugestiile privind eventuale discuții de pace, în condițiile în care conflictul lor asupra enclavei din Nagorno-Karabakh amenință să se transforme în război complet, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Ambele state au acuzat cealaltă parte că a tras peste granița comună, la vest de regiunea Nagorno-Karabakh, motivul luptelor acerbe care au început duminică între forțele azere și cele armene.

Incidentele au semnalat o nouă escaladare a conflictului, în ciuda apelurilor Rusiei, Statelor Unite și a altor state de a-l opri. Conflictul a reaprins îngrijorările legate de stabilitatea din regiunea Caucazului de Sud, un coridor pentru conductele care transportă petrol și gaze pe piețele mondiale.

Președintele azer Ilham Aliyev, vorbind la televiziunea de stat rusă, a exclus categoric orice posibilitate de negocieri. Prim ministrul armean Nikol Pashinyan a declarat pentru același canal că nu pot avea loc discuții în timp ce luptele continuă.

Nagorno-Karabakh este o regiune separatistă din Azerbaidjan, dar administrată de etnici armeni și susținută de Armenia. S-a desprins de Azerbaidjan în timpul unui război din anii 1990, dar nu este recunoscută de nicio țară ca republică independentă.

Zeci de persoane au fost ucise și alte sute rănite de când au izbucnit ciocnirile.

După o discuție cu ușile închise, marți, Consiliul de Securitate al ONU, format din 15 membri, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la lupte, a condamnat utilizarea forței și a susținut un apel al secretarului general al ONU, Antonio Guterres, pentru oprirea imediată a luptelor.

În dispută este implicată și Turcia, iar o amplificare a conflictului și transformarea într-un război ar putea duce și la implicarea altor state, cum ar fi Rusia. Moscova are încheiată o alianță de apărare cu Armenia, dar se bucură și de relații strânse cu Azerbaidjanul.

Kremlinul a declarat că președintele Vladimir Putin a vorbit telefonic cu premierul Pashinyan pentru a doua oară de la începutul crizei și a spus că toate părțile ar trebui să ia măsuri pentru stingerea conflictului. Kremlinul a declarat că Moscova este în contact permanent cu Turcia, Armenia și Azerbaidjan. Orice discuție despre furnizarea de sprijin militar părților opuse nu ar face decât să amplifice conflictul, a spus Rusia.

Candidatul democrat Joe Biden a scris pe Twitter: „Cu pierderi crescând rapid în Nagorno-Karabakh și în zonă, Administrația Trump trebuie să cheme imediat liderii Armeniei și Azerbaidjanului pentru dezescaladarea situației. De asemenea, trebuie să le ceară altora – precum Turcia – să rămână în afara acestui conflict”.

Pashinyan a declarat pentru BBC într-un interviu că forțele azere au bombardat marți sate și orașe din Nagorno-Karabakh și din interiorul Armeniei. „Există victime atât în ​​rândul militarilor, cât și al civililor. Zeci sunt uciși și sute sunt răniți ”, a spus el.

Azerbaidjanul a declarat că până acum 12 civili azeri au fost uciși și 35 răniți de focul armean. Partea azeră nu a dezvăluit numărul militarilor uciși.

Nagorno-Karabakh a raportat pierderea a cel puțin 84 de soldați.

De asemnea, Azerbaidjanul anunță că Armenia a pierdut 2300 de soldați, 130 de tancuri și alte echipamente militare, așa cum se prezintă în infografic.

content-image

content-image

content-image

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult

NATIONAL

Trei angajațj de la Aeroportul din Iași au fost confirmați pozitivi cu virusul Sars-Cov-2

Avatar

Publicat

in

De

Trei persoane de la Regia Autonomă Aeroportul Iaşi au fost confirmate cu COVID-19, potrivit reprezentanţilor instituţiei. Conform acestora, a fost demarată o anchetă epidemiologică, relatează Agerpres.

Citește și: Zi decisivă la Roland Garos: Simona Halep vs. Irina Begu. Alte trei românce se luptă pentru o victorie

STIRI FIERBINȚI

“Acestea nu se află la locul de muncă, fiind în autoizolare sau respectând măsurile impuse de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi. A fost demarată şi o anchetă epidemiologică. În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi angajaţi ai Aeroportului Internaţional Iaşi, facem precizarea că spaţiile destinate lucrului au fost dezinfectate, angajaţii primind măşti, mănuşi şi dezinfectant astfel încât răspândirea virusului SARS-CoV-2 în cadrul regiei să poată fi stopată”, a spus Anca Burniche, reprezentant RA Aeroportul Iaşi.

Comenteaza cu profilul de FB
STIRI FIERBINȚI
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend