Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nicușor Dan, noi săgeți către Gabriela Firea: ‘Bucureștiul are o administrație transparentă. Am încasat prin închirierea Arenei Naționale 5,6 milioane de lei’

Publicat

in

Primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că în ultimele zece luni au fost obținute venituri de 12 milioane de lei din închirierea Arenei Naționale, în timp ce media anilor anteriori a fost reprezentată de venituri de două milioane de lei.

„În cele zece luni de mandat am încasat prin închirierea Arenei Naţionale 5,6 milioane de lei, fără Euro 2020. Dacă punem şi Euro 2020, sunt 12 milioane de lei. În comparaţie, administraţia Firea a avut o medie de două milioane de lei pe an. Vom închiria Arena Naţională pentru mari evenimente, în special evenimente culturale. Am avut recent o discuţie cu un mare organizator internaţional de evenimente, care ne-a spus deschis: ‘Toate turneele europene ale marilor artişti au ocolit Bucureştiul, adică s-au dus la Budapesta, Sofia, Belgrad, pentru că se ştie în piaţă că Bucureşti nu are o administraţie transparentă’. Şi noi am transmis mesajul: ‘Din acest moment, Bucureştiul are o administraţie transparentă şi vă aşteptăm să veniţi aici’. O să vedeţi evenimente pe Arena Naţională începând cu această toamnă”, a arătat el în cadrul unei conferinţe de bilanţ, susţinută la zece luni de mandat.

Nicuşor Dan a precizat că în vederea organizării Euro 2020, actuala administraţie a trebuit să realizeze în decurs de „câteva luni”, în primăvară, tot ce nu s-a „făcut şi nu s-a întreţinut” la Arena Naţională timp de zece ani.

„Nu au existat contracte de mentenanţă pe foarte multe componente”, a spus el.

Nicuşor Dan a reamintit că în luna octombrie, la Arena Națională, va fi organizat cel mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice, care va fi urmărit de o sută de milioane de oameni şi în cadrul căruia se vor acorda premii de 40 de milioane de dolari, informează agerpres.ro.

Vezi și:

Nicușor Dan, bilanț la 10 luni de mandat: ‘Ce am găsit în domeniul juridic este jale. Am găsit dosare cu mize de milioane de euro care nu erau atribuite caselor de avocatură specializate’

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Simona Halep vs Maria Sakkari – Când va avea loc meciul din sferturile WTA Kremlin Cup

Publicat

in

De

​​Organizatorii turneului de la Moscova au făcut public programul zilei de vineri, una în care va avea loc, printre altele, și duelul din sferturi dintre Simona Halep și Maria Sakkari.

Partida va fi a patra de pe arena centrală, după două dueluri de pe tabloul feminin de simplu și una de la masculin.

Meciul ar putea începe undeva în jurul orei 16:30, ora României. Duelul va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2.

  • Simona și Maria nu s-au mai duelat până acum în circuitul WTA.

De știut:

  • Pentru un loc în semifinale, Simona Halep (19 WTA, cap de serie nr. 8) se va duela cu Maria Sakkari (7 WTA, favorită 3). Grație rezultatelor înregistrate la Moscova, sportiva din Grecia a obținut calificarea la Turneul Campioanelor.
  • Pentru calificarea în sferturi, Halep va primi 15.500 de dolari şi 100 de puncte WTA.
  • Simona a câștigat competiția de la Moscova la ediția din 2013.
VTB Kremlin Cup se dispută în perioada 18-24 octombrie la Moscova, pe hard indoor, face parte din categoria WTA 500 și are premii totale în valoare de $565.530. Simona Halep a câștigat turneul în 2013, iar ultima ediție i-a revenit elvețiencei Belinda Bencic (în 2019).

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Între 80.000 și 180.000 de cadre medicale au murit din cauza Covid între ianuarie 2020 și mai 2021 (OMS)

Publicat

in

De

Între 80.000 și 180.000 de cadre medicale au murit din cauza Covid-19, între ianuarie 2020 și mai anul curent, potrivit unei estimări publicate joi de OMS, care solicită G20 să livreze dozele de vaccin promise, relatează AFP.

“Acesta este motivul pentru care este esențial ca profesioniștii din domeniul sănătății să fie vaccinați cu prioritate. Datele din 119 țări sugerează că, în medie, doi din cinci profesioniști din domeniul sănătății din întreaga lume sunt complet imunizați”, a declarat directorul general. Al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, prezentând datele.

“Dar, desigur, această medie maschează diferențe uriașe între regiuni și grupuri economice. În Africa, mai puțin de unul din zece profesioniști din domeniul sănătății a fost complet imunizat. În același timp, în majoritatea țărilor cu venituri ridicate, peste 80% din angajații din sănătate sunt complet imunizați ”, a continuat el.

OMS solicită tuturor țărilor să se asigure că toți profesioniștii din domeniul sănătății sunt vaccinați împotriva Covid-19, alături de alte grupuri expuse riscului.

„La mai bine de 10 luni de la aprobarea primelor vaccinuri, faptul că milioane de profesioniști din domeniul sănătății încă nu au fost vaccinați este în sine o condamnare a țărilor și companiilor care controlează aprovizionarea cu vaccinuri la nivel mondial”, a declarat șeful OMS.

Tedros continuă să denunțe inechitatea accesului la vaccin și solicită fără încetare țărilor cu doze suficiente să le împartă, în timp ce mecanismul internațional Covax se confruntă cu o lipsă de vaccinuri.

“Țările G20 s-au angajat să doneze peste 1,2 miliarde de doze de vaccin către Covax. Până în prezent s-au livrat doar 150 de milioane. Pentru majoritatea donațiilor, nu avem nicio cronologie. Nu avem nicio cronologie. Nu știm câte doze va primi Covax sau când “, a spus el.


”Politici și profituri”

OMS dorește ca 40% din populația fiecărei țări să fie vaccinată până la sfârșitul anului, dar 82 de țări riscă să nu atingă acest obiectiv, în principal din cauza lipsei de vaccinuri, a spus șeful.

“Producția în sine nu este un obstacol. Obstacolele sunt politicile și profiturile”, a spus el.

Șeful organizației a explicat că până la summitul G20, programat pentru sfârșitul lunii la Roma, vor fi produse în jur de 500 de milioane de doze de vaccin: „Acesta este numărul de doze suplimentare de care avem nevoie pentru a ne atinge obiectivul de a vaccina 40% din populația fiecărei țări până la sfârșitul anului “.

După aproape doi ani de epidemie și cel puțin peste 4,9 milioane de decese, solicitările pentru o mai bună distribuție a vaccinurilor pentru a combate mai bine boala nu au avut ecoul așteptat de OMS, țările bogate monopolizând dozele disponibile.

De asemenea, sistemul Covax a suferit mult din cauza deciziei luate de India de a păstra pentru sine – din cauza deteriorării crizei de sănătate din țară – sutele de milioane de doze care urmau să constituie esențialul dozelor pentru Covax, forțând multe țări în curs de dezvoltare să apeleze direct la producătorii de vaccinuri.

În curând ar trebui să sufle un vânt de speranță, India anunțând joi că exporturile de vaccinuri, întrerupte la începutul anului, s-au reluat temporar.

La Geneva, un purtător de cuvânt al Alianței de vaccinare (Gavi), care coordonează Covax alături de OMS, a declarat pentru AFP că organizația „așteaptă totuși confirmarea datei de reluare a exporturilor„ și a numărului de doze ”.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend