Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nicușor Dan: “Miza acestor alegeri este mai mult decât rezolvarea problemelor Bucureștiului, e vorba despre valori”

Avatar

Publicat

in

Candidatul unic susținut de PNL și USR-PLUS la alegerile din București, Nicușor Dan a arătat astăzi în cadrul unei conferințe de presă organizată în Parcul Verdi că sistemul corupt instituit de administrația Firea-PSD este cauza problemelor cu care se confruntă bucureștenii și că este singurul candidat care poate învinge ”caracatița PSD”.

Problemele Capitalei vin din corupția administrației Pandele-Firea

”Am ales Parcul Verdi pentru că este emblematic pentru corupția acestei administrații. Am vorbit în toată această campanie de corupție, am vorbit despre caracatița de interese de la Primăria municipiului București, oameni care nu au altă calificare decât a fi din aceeași gașcă cu cuplul Pandele-Firea”, a declarat Nicușor Dan în debutul conferinței sale.

Acesta a oferit mai multe exemple de cazuri corupție ale administrației Capitalei, despre care a vorbit în această campanie electorală: afacerea Parcul Verdi, pentru care PMB a plătit 50 milioane de euro, de zece ori mai mult decât prețul pieței, afacerea celor 100 de tramvaie, în care o firmă turcească a fost favorizată, cu multe abateri de la lege, în fața unei firme românești, afacerea celor 400 de hectare de spații verzi transformate în spații construibile, dar și celebrele companii municipale, care au văduvit bugetul orașului cu 500 milioane de euro.

”De aici vin problemele pe care bucureștenii le simt. Din incompetența și din interesele acestei găști care acționează în interesul propriu și nu în interesul bucureștenilor. (…) Pentru că ei niciodată nu o să apeleze la un specialist. Nici pentru trafic, nici pentru rezolvarea problemei căldurii, nici pentru rezolvarea problemei poluării, nici pentru a discuta cu mediul de afaceri. Pentru că nu sunt în stare”, a subliniat candidatul la Primăria Capitalei.

Campania murdară a PSD

Candidatul de dreapta a arătat că răspunsul PSD la campania onestă, pe date, pe care a propus-o a fost ”un lanț de mizerii, de acuzații nefondate”. Nicușor Dan a arătat că scopul acestei campanii este să acopere cu mizerie tot ce e în jur și să inducă în populație sentimentul că toți sunt la fel corupți.

”Miza alegerilor de duminică este mai mult decât rezolvarea problemelor de viață ale bucureștenilor. E vorba, de fapt, de o luptă de valori. E vorba de o luptă între oameni din București, care doresc dreptate, care doresc onestitate, care doresc ca promovarea în funcția publică să se facă pe profesionalism și nu pe relație de gașcă și o lume care, temporar, a pus mâna pe resursele orașului”, a mai spus Nicușor Dan.

Candidatul la Primăria București a denunțat și campania murdară pusă la cale de Gabriela Firea, prin care bucureștenii sunt sunați pentru a li se transmite mesaje mincinoase. Potrivit candidatului la Primăria Capitalei, aceste telefoane sunt de ordinul miilor și nu fac decât să reia calomniile la adresa sa.

”Îi rog pe bucureșteni să voteze singurul candidat care are șanse să învingă caracatița PSD”

Candidatul de dreapta a comparat alegerile din 27 septembrie cu lupta dusă în anii 90 și 2000, împotriva regimurilor Iliescu și Dragnea. Acesta i-a îndemnat pe bucureșteni să iasă la vot din respect pentru acele bătălii. „Prin acele lupte, oamenii s-au mobilizat și au învins. Din respect pentru acele lupte, pentru acei oameni care au luptat, din respect și prudență pentru energiile noastre, ca să nu fie risipite în lupte viitoare, îndemn bucureștenii să iasă la vot”, a fost mesajul lui Nicușor Dan.

Totodată, acesta a arătat că este singurul candidat care poate învinge sistemul corupt Firea-PSD. ”Putem prin votul de duminică să spunem ”stop corupției” și să ducem orașul ăsta și România către normalitate, onestitate, dreptate. Către speranțe reale. De aceea, îi rog pe bucureșteni să iasă la vot duminică și îi rog pe bucureșteni să voteze singurul candidat care are șanse să învingă această caracatiță a PSD”, a menționat acesta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Alegeri în SUA – NATO speră că Washingtonul îşi va menţine angajamentul faţă de Alianţă indiferent de rezultat

Avatar

Publicat

in

De

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi-a manifestat miercuri speranţa că Statele Unite vor rămâne angajate faţă de Alianţa Nord-Atlantică indiferent de cine va câştiga alegerile prezidenţiale americane, el apreciind că acest angajament este în interesul Americii, ”mai ales într-o lume tot mai imprevizibilă”, potrivit agenţiei EFE notează Agerpres.

Vorbind la o conferinţă de presă înaintea reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care se va desfăşura prin teleconferinţă joi şi vineri, Stoltenberg a apreciat că în pofida opiniilor diferite ale statelor membre în chestiuni precum bugetele militare, comerţul sau schimbările climatice, ”suntem mereu capabili să rămânem uniţi” în principalele obiective ale organizaţiei, respectiv protecţia şi apărarea reciprocă.

El a menţionat în acest context ”noile provocări de securitate” sau noile paradigme de putere odată cu ascensiunea Rusiei şi a Chinei, estimând aşadar că ”inclusiv pentru Statele Unite este tot mai important să aibă prieteni şi aliaţi”.

Citește și: Ludovic Orban, reacție despre faptul că Traian Berbeceanu nu este înalt funcționar public: ‘Rezervorul de înalți funcționari publici este foarte restrâns’

În privinţa bugetelor alocate apărării de statele europene membre ale Alianţei, Stoltenberg a remarcat o creştere a lor anul acesta pentru al şaselea an consecutiv, cu o treime din ţările membre atingând obiectivul alocării a cel puţin 2% din PIB pentru cheltuielile militare.

Cel mai substanţial buget alocat apărării este în continuare cel al SUA, cu 3,87% din PIB. În schimb, Germania rămâne sub pragul de 2%, cu 1,57% din PIB, la fel şi Canada, cu 1,45% din PIB, aceste ţări şi altele în situaţia lor fiind sub presiunea preşedintelui Donald Trump pentru a-şi creşte cheltuielile militare. Una dintre temele reuniunii de joi şi vineri este ”împărţirea justă a poverii” militare, potrivit unei declaraţii a lui Stoltenberg, citată de AFP.

Pe de altă parte, el a menţionat că statele NATO au primit favorabil progresele din ultimele zile pentru un acord între Washington şi Moscova privind prelungirea tratatului Noul Start pentru controlul armelor nucleare.

O posibilă prelungire a acestui acord bilateral între SUA şi Rusia ”oferă mai mult timp pentru abordarea multor altor chestiuni care nu sunt acoperite” de acest tratat, precum ascensiunea Chinei, a explicat secretarul general al NATO. ”China investeşte în noi capacităţi nucleare, îşi modernizează forţele nucleare şi devine tot mai mult o putere mondială, şi odată cu această poziţie globală vin de asemenea responsabilităţi globale, inclusiv a fi parte la viitoare acorduri de control al armelor nucleare”, a adăugat el.

Stoltenberg a negat că în cadrul Alianţei s-ar fi discutat despre o eventuală situaţie de instabilitate la Washington dacă Donald Trump ar pierde alegerile şi nu ar accepta rezultatul. Alianţa niciodată nu va aborda şi nu va interfera cu ”procesele politice interne”, a indicat secretarul general al NATO. Indiferent care vor fi rezultatele alegerilor prezidenţiale americane, NATO va continua să fie ”temelia securităţii noastre”, a concluzionat el.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Asociaţia Aberdeen Angus România a aderat la Federaţia Naţională PRO AGRO

Avatar

Publicat

in

De

Asociaţia Aberdeen Angus România a devenit al cincisprezecelea membru al Federaţiei Naţionale PRO AGRO, reprezentativă pentru agricultură, zootehnie şi industria alimentară românească, a anunţat, miercuri, federaţia PRO AGRO, notează Agerpres.

“În plină campanie de strângere de specialişti pentru reprezentarea fermierilor români la nivelul Uniunii Europene, respectiv prin participarea la grupurile de lucru şi lucrările Copa Cogeca, organizaţie care uneşte vocile fermierilor la nivel european, această adeziune nu face decât să întărească şi să consolideze poziţia PRO AGRO la nivel naţional. Suntem convinşi că doar împreună putem reprezenta onorabil fermierii din România şi doar împreună putem să ne asigurăm că suntem auziţi de factorul decident de la nivel naţional, dar şi european. Ne bucurăm că aderarea Asociaţiei Aberdeen Angus România a fost acceptată în Federaţia Naţională PRO AGRO cu un vot exprimat în unanimitate ‘pentru’. De asemenea, ne bucurăm să primim în rândurile noastre o asociaţie care are un personal a cărui medie de vârstă este sub 30 de ani, fiind convinşi că viitorul aparţine tinerilor”, a declarat preşedintele PRO AGRO, Ionel Arion.

Citește și: Ludovic Orban, reacție despre faptul că Traian Berbeceanu nu este înalt funcționar public: ‘Rezervorul de înalți funcționari publici este foarte restrâns’

Asociaţia Aberdeen Angus România este singura asociaţie acreditată pentru conducerea registrului genealogic la rasa Aberdeen Angus în România. În cadrul asociaţiei sunt mai bine de 1.000 de membri cu peste 70.000 de capete de taurine din rasa Aberdeen Angus şi metişi cu aceasta.

PRO AGRO este o organizaţie profesională înfiinţată în anul 2012 de şi pentru producătorii români din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe, în vederea promovării, reprezentării, susţinerii şi apărării intereselor membrilor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional în raporturile cu instituţiile europene, naţionale publice şi private.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend