Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nicuşor Dan merge mai departe cu desființarea companiilor municipale: ‘Nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiţi’

Avatar

Publicat

in

Primarul general Nicuşor Dan s-a întâlnit cu reprezentanţii Companiei Municipale Parcuri şi Grădini şi a precizat că salariile angajaţilor sunt plătite la zi, însă companiile municipale vor fi desfiinţate. În acest context, Dan i-a încurajat pe aceştia să se înscrie la concursurile pe care ALPAB le va organiza, pentru a se angaja acolo unde vor trece aceste servicii după desfiinţarea companiei, informează News.ro.

„Am avut azi (vineri – n.r.) o întâlnire cu reprezentanţii angajaţilor Companiei Municipale Parcuri şi Grădini. La această companie, salariile sunt plătite la zi. Însă, din cauza dezinformărilor la care sunt supuşi permanent, aveau senzaţia că nu îşi vor primi salariile pentru perioada cât va mai funcţiona Compania.

Aceste companii municipale vor fi desfiinţate şi nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiţi că vom reveni asupra acestei decizii. I-am încurajat, aşa cum am spus de mai multe ori, să se înscrie la concursurile pe care ALPAB le va organiza, pentru a se angaja acolo unde vor trece aceste servicii după desfiinţarea companiei. De altfel, pentru a nu mai exista o stare de tensiune şi dezinformare, am decis ca în prima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti să retragem delegarea acestor servicii ale Primăriei către companie.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Citește și: VIDEO – Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Pentru cine nu este la curent cu risipa care s-a făcut de către fosta administraţie, serviciile Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement au fost transferate în anul 2018 către 3 companii municipale: Compania Parcuri şi Grădini, Compania Întreţinerea Arborilor şi Spaţiului Verde şi Compania Agrement Bucureşti. Rezultatul acestor delegări a fost creşterea cheltuielilor Primăriei Capitalei cu 30%”, a scris Nicuşor Dan vineri pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Inovație în Israel – Tratament pe bază de iaurt pentru holeră

Avatar

Publicat

in

De

Oamenii de ştiinţă israelieni au dezvoltat un nou tratament probiotic pe bază de iaurt pentru holeră şi alte boli infecţioase şi inflamaţii, a anunţat vineri Universitatea Ben Gurion (BGU) din sudul Israelului, relatează agenţia Xinhua potrivit Agerpres.

În cadrul unui studiu publicat în jurnalul ştiinţific Microbiome, oamenii de ştiinţă de la BGU au identificat noi candidaţi la medicamente pe baza moleculelor izolate din iaurtul probiotic pentru combaterea bacteriilor patogene şi pentru tratarea diferitelor afecţiuni inflamatorii.
Cercetătorii au izolat molecule secretate de drojdie în chefir, care este o băutură fermentată preparată din iaurt de lapte, produsă prin inocularea drojdiilor şi bacteriilor în lapte.

Apoi, oamenii de ştiinţă au constatat că aceste molecule au un potenţial semnificativ de a combate bacteriile patogene, prin reducerea semnificativă a virulenţei bacteriei Vibrio cholerae, care provoacă holera.

Efectul antibacterian s-a bazat pe întreruperea proceselor de comunicare între celulele bacteriene şi de interferare în agregatele bacteriene, ce joacă roluri semnificative în virulenţa Vibrio cholerae şi în progresia bolii.

Obţinerea activităţii antibacteriene prin blocarea comunicării celulare reprezintă o strategie promiţătoare împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, au observat cercetătorii.

Oamenii de ştiinţă au constatat, de asemenea, că moleculele izolate au efect antiinflamator semnificativ în timpul “furtunii de citokine”, care este un răspuns extrem al sistemului imunitar şi totodată principala cauză de deces a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, dar şi în cazul afecţiunilor inflamatorii intestinale, cum ar fi boala Crohn.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Codrin Ștefănescu s-a dezlănțuit: ‘Vreți o țara ca afară, jos ciuma roșie, huooo Dragnea și alții!’

Avatar

Publicat

in

De

sursa foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

    Cătălin Motea

  • 10.04.2021

Fostul secretar genera al PSD, Codrin Ștefănescu, îi critică pe români pe pagina sa de Facebook, ”Cum dormiți noaptea, voi, votanți ai rezistilor?”

”România trăiește un coșmar de când sunt reziștii la putere! Și când mă gândesc la ce cozi ați stat să-i votați pe nemernicii ăstia! Câte luminițe ați aprins la mitingurile lor, ce potop de ură și înjurături la adresa noastră! Că vreți o țara ca afară, jos ciuma roșie, huooo Dragnea, Codrin, Șerban Nicolae, Olguța și alții! Iar azi, reziștii pe care i-ați votat, vă distrug sistematic pe toți! Mor oameni cu zile, s-au pierdut libertățile și locurile de muncă, suntem îndatorați de ei pentru următoarele zece generații! Cum dormiți noaptea, voi, votanți ai rezistilor?”, a scris Codrin Ștefănescu pe Facebook

SHARE

COMENTEAZĂ

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend