Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nicușor Dan, despre conflictele PNL – USR: Nu am niciun fel de emoție pentru majoritatea din București

Avatar

Publicat

in

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi seară, în contextul schimburilor dure de replici din ultimele zile între lideri naționali ai PNL și USR, că nu are emoții legate de majoritatea PNL + USR din viitorul CGMB.

„Sunt doua lucruri cumva separate. Peste 5 saptamani o sa avem alegeri parlamentare si sunt dezbateri uzuale in campanii. La Bucuresti am avut discutii foarte constructive cu cei din echipa de consilieri PNL si USR-PLUS, am fost azi toti la investirea primarului de la Sectorul 6, nu am niciun fel de emotie legat de majoritatea care va guverna Bucurestiul”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu: Efectul deciziei CCR este că orice parlamentar va putea fi anchetat pentru votul exprimat / VIDEO .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mircea Titus Dobre, după discuțiile de la pelerinajul de Sfântul Andrei: ‘Nu se poate intra cu bocancii în spiritualitatea românilor’

Avatar

Publicat

in

De

Deputatul Mircea Titus Dobre – fostul ministru al Turismului şi candidat Pro România pentru încă un mandat de deputat, propune o mai bună gestionare a situaţiei evenimentelor religioase, pentru a nu se mai ajunge la situaţii precum cele de la pelerinajul de Sfântul Andrei, anunță AGERPRES.

“Nu este normal să se intre cu mascaţii în biserici şi cu bocancii în spiritualitatea românilor. Foarte mulţi constănţeni care au asistat la scenele din aceste zile, la pelerinajul de Sfântul Andrei, au perceput situaţia ca pe un război al autorităţilor şi al Guvernului împotriva lor. Pe de altă parte, cei nereligioşi îi percep ca pe un pericol social, iar de aici se adânceşte prăpastia între tabere, deşi nu ar trebui să existe nici tabere în conflict, nici acest război”, spune Mircea Dobre.

În opinia sa, pentru a restabili normalitatea, Guvernul ar trebui să aibă un plan pentru a gestiona situaţii de acest fel, iar oamenilor să li se poată explica mult mai civilizat că trebuie să aibă grijă la păstrarea distanţei şi la câteva măsuri elementare.

Citește și: BREAKING – Ludovic Orban: E posibil să fie redus numărul de angajați în sectorul public .

Candidatul PRO România mai spune că spiritualitatea şi religiozitatea românilor trebuie să fie respectate, iar un astfel de război împotriva tradiţiilor, obiceiurilor şi evenimentelor religioase le-a amintit multora de începutul regimului comunist, iar o astfel de interpretare a situaţiei poate stârni revolta unei părţi importante a populaţiei.

“Sunt răni încă deschise, pentru cei care au trăit şi în dictatura comunistă, iar spiritualitatea a fost cea care i-a ţinut pe români uniţi. La fel ca în cazul închiderii pieţelor, mulţi nu au înţeles de ce este corect şi sigur să meargă grupuri mari la cumpărături, în hipermarket/supermarket, dar nu se puteau crea condiţii de siguranţă la un pelerinaj, cu trasee prestabilite, păstrarea distanţei între oameni şi dezinfectare. Este clar că vorbim despre dublă măsură şi discriminare. În speranţa că totuşi, măcar într-o zi de sărbătoare, vom fi mai buni şi răbdători, urez tuturor multă sănătate şi pace în suflet”, a mai menţionat Mircea Titus Dobre.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SURPRIZĂ: Transportatorii din România SE OFERĂ să aducă vaccinul în țară: PROPUNERE pentru autorități

Avatar

Publicat

in

De

Companiile specializate în logistica și transportul produselor din sectorul farmaceutic și de sănătate dețin camioanele necesare pentru asigurarea distribuției vaccinului anti-Covid în condițiile frigorifice speciale specificate de producător, a anunțat luni UNTRR.

Citește și: Probleme pentru Ana Maria Prodan, după ce s-a infectat cu coronavirus: Sexy impresara a chemat salvarea

Potrivit unui comunicat al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), transportatorii români operează camioane frigorifice cu temperatură controlată dotate cu tehnologii de ultimă generație, care pot transporta în condiții de maximă siguranță vaccinurile anti-Covid19. Camioanele sunt dotate cu sisteme de urmărire conectate web ce furnizează date despre controlul temperaturii de la plecare până la destinație, folosind tehnologia microprocesoarelor pentru precizia refrigerării spațiului.

Conform UNTRR, lanțul logistic va presupune, pe lângă zborurile cargo și sute de transporturi rutiere în fiecare zi.

„Chiar zilele acestea, a început operarea primelor zboruri prin care sunt aduse dozele de vaccin anti-COVID-19 din SUA în Europa, la Bruxelles pentru a putea fi rapid distribuite în cazul în care sunt aprobate și omologate, marcând astfel un moment istoric în lupta globală împotriva pandemiei. Comisia Europeană a negociat cu statele membre, inclusiv cu România alocarea vaccinurilor anti-Covid19 și Președintele Comisiei, Doamna Ursula von der Leyen a anunțat recent că primii cetățeni europeni ar putea să fie vaccinați înainte de sfârșitul lunii decembrie 2020”, au transmis reprezentanții transportatorilor.

UNTRR își exprimă disponibilitatea de a colabora cu Guvernul României în stabilirea planurilor privind distribuirea vaccinurilor anti-Covid19 la nivel național.

„Totodată, UNTRR face apel la autoritățile române și europene pentru facilitarea cadrului de reglementare în cazul transporturilor rutiere care asigură distribuția vaccinului anti-Covid19:

– Vămuirea prioritară și rapidă, cum ar fi păstrarea examinării fizice și / sau eșantionarea mărfurilor de către vamă numai în circumstanțe excepționale; asigurarea faptului că inspecțiile efectuate de alte agenții guvernamentale și inspecțiile vamale sunt coordonate și, dacă este posibil, efectuate în același timp;

– Organizarea specială a transportului rutier pentru distribuția vaccinurilor anti-Covi19, cum ar fi, cel puțin, semnalizare specială pentru camioanele dedicate și chiar desemnarea de convoaie speciale, eventual escortate de poliție;

– Distribuția trans-frontalieră coordonată a vaccinurilor anti-Covid19 și facilitarea trecerii frontierei;

– Asigurarea conectivității fiabile a datelor între părțile interesate din diferite moduri de transport (în special aerian / rutier) pentru a asigura vizibilitatea completă a datelor în cadrul lanțului de distribuție;

– Alocarea unui regim special pentru aceste tipuri speciale de transport destinat distribuirii vaccinurilor anti-Covid19, pentru care ar trebuie să fie ridicate restricțiile de circulație;

– Controalele în trafic pentru acest tip de transport destinat distribuirii vaccinurilor anti-Covid19 nu ar trebui să fie permise”, se mai arată în comunicat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend