Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nicuşor Dan cere Primăriei Capitalei să ia măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19. Reproşuri la adresa lui Firea

Avatar

Publicat

in

Candidatul PNL şi USR la Primăria Capitalei a transmis duminică administraţiei publice locale mai multe măsuri care ar trebui luate pentru limitarea răspândirii Covid-19, printre care testarea persoanelor cu risc ridicat la infectare – cadre medicale, asistenţi sociali, şoferi STB, vânzarea de măşti la punctele în care se vând bilete STB, extinderea distribuţiei de măşti gratuite către bucureştenii cu venituri reduse, dezinfectarea mijloacelor de transport în comun şi a mobilierului urban. Nicuşor Dan i-a reproşat primarului Capitalei, Gabriela Firea, că nu tratează acest fenomen social cu gravitatea cuvenită şi i-a reproşat că tensionează permanent relaţia pe care o are cu Ministerul Sănătăţii, conform news.ro.

Nicuşor Dan a organizat duminică, o conferinţă de presă în faţa Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta pentru a transmite un mesaj atât bucureştenilor, cât şi administraţiei publice locale.El a făcut un apel către bucureşteni să poarte mască pentru a contribui la limitarea răspândirii Covid-19.

“Am ales să organizez conferinţa de presă lângă Institutul Marius Nasta pentru că aici şi în celelalte spitale coronavirus medicii lucrează zi de zi pentru a vindeca pacienţii infectaţi cu acest virus, medicii care fac eforturi extraordinare merită toată aprecierea noastră. În ultimele zile lupta lor devine tot mai grea pentru că numărul de cazuri a început să crească şi există riscul ca în câteva zile  să fie şi ei şi spitalele în care lucrează să fie suprasolicitaţi şi să nu mai poate răspunde numărului de cazuri, în special a celor grave. Apelul meu către bucureşteni este următorul: Fiecare dintre noi poate să contribuie la limitarea răspândirii acestui virus şi pentru a permite spitalelor să funcţioneze în regim normal, e nevoie de responsabilitate socială pentru fiecare din noi şi  rugămintea mea, îndemnul meu este ca fiecare dintre noi să poarte mască”, a transmis Nicuşor Dan.

El a cerut administraţiei locale să ia mai multe măsuri pentru ca situaţia să nu devină gravă.

“Cer de administraţiei PSD- Firea să ia următoarele măsuri: să testeze periodic persoanele cele mai expuse la infectare, cadrele medicale, asistenţi sociali, şoferi şi controlori STB, taximetrişti, funcţionari care lucrează direct cu publicul. Cer să iniţieze un parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică, subordonată ministerului pentru a-i ajuta pe aceştia în anchetele epidemiologice făcute la persoanele infectate pentru contacţii acestora. Cer să pună în vânzare măşti la punctele în care se vând bilete STB pentru persoanele care nu au masca la ei şi vor să se urce în mijloacele de transport în comun”, a spus candidatul PNL şi USR la Primăria Capitalei.

El a mai cerut Primăriei mobilizarea Poliţiei Locale pentru verificarea respectării obligaţiei de a purta masca în spaţii închise, în spaţii comerciale, în mijloacele de transport în comun, dar şi pentru respectarea interdicţiei de a folosi spaţiile de joacă pentru copii. Totodată, Nicuşor Dan a mai cerut să instituie pentru mai multe tipuri de spaţii deschise, cum sunt pieţele, un număr maxim de persoane care pot să intre, iar Poliţia Locală să verifice numărul de persoane care accesează aceste spaţii.

Nicuşor Dan a mai cerut instalarea de robinete cu apă şi săpun la intrarea în parcuri şi în pieţe, dezinfectarea mijloacelor de transport în comun, a staţiilor STB, a mobilierului urban şi spălarea străzilor.

“Cer să extindă distribuţia de măşti gratuite către bucureştenii cu venituri reduse, cer să instituie comunicarea online cu cetăţenii în toate instituţiile din subordinea Primăriei şi să facă publicitate acestei proceduri astfel încât să nu pună bucureştenii pe drumuri pentru lucruri care pot să fie rezolvate de la distanţă şi de asemenea prin mijloacele consistente de publicitate pe care le au la îndemână să vorbească cetăţenilor despre riscul acestui virus şi despre nevoia de a se proteja”, a mai cerut candidatul PNL şi USR la Primăria Capitalei.

Nicuşor Dan a mai afirmat că nu crede că primarul Gabriela Firea tratează acest fenomen social cu gravitatea cuvenită şi i-a reproşat că tensionează permanent relaţia pe care o are cu Ministerul Sănătăţii.

“Am ales în această conferinţă de presă să nu critic autorităţile, să nu critic primarul general, dimpotrivă mesajul meu a fost unul constructiv, dacă vreţi un mesaj foarte soft pe această direcţie, consider că primarul general nu tratează în acest moment cu gravitatea cuvenită acest fenomen social, ăsta este un reproş şi al doilea reproş este că nu colaborează, ci dimpotrivă tensionează continuu relaţia pe care o are cu Ministerul Sănătăţii în condiţiile în care e nevoie de colaborarea autorităţilor şi de colaborarea cetăţenilor cu autorităţile”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Zece bărbaţi din Constanța au fost amendaţi cu 50.000 lei, după ce au fost prinși conusumând alcool la terasele unor localuri

Avatar

Publicat

in

De

Zece bărbaţi, depistaţi marţi de poliţişti şi jandarmi în timp ce consumau alcool la terase din zona unei pieţe agroalimentare din municipiul Constanţa, au fost amendaţi cu suma totală de 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, “astăzi, în jurul orei 11.30, poliţiştii Secţiei 2 şi jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis, în timp ce desfăşurau activităţi de prevenire şi limitare a infectării cu noul coronavirus, au constatat faptul că, la terasele din zona Pieţei Tomis 3, mai multe persoane consumă, la mese, băuturi alcoolice”, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Consilierul lui Ludovic Orban, fost șef ANAF, spulberă USR-ul: ‘Bă, frate, noaptea minții! Cum, băh, neterminaților?’ .

IPJ a menţionat, printr-un comunicat de presă, că, având în vedere măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanţa, persoanele în cauză au părăsit domiciliul fără a avea un motiv întemeiat, fapt ce contravine normelor legale în vigoare.

Forţele de ordine au identificat 10 bărbaţi, care au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei.

“Pe această cale, le recomandăm cetăţenilor să respecte normele legale şi măsurile de protecţie. Reamintim faptul că deplasarea în interiorul zonei carantinate, fără un motiv justificat, este interzisă”, a transmis IPJ Constanţa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Poliţia germană a întrerupt o înmormântare la care participau 400 de persoane

Avatar

Publicat

in

De

O înmormântare la care participau circa 400 de persoane a fost întreruptă în oraşul Bremen, din nordul Germaniei, pentru încălcarea restricţiilor legate de limitarea răspândirii COVID-19, informează marţi poliţia, relatează dpa, potrivit Agerpres.

“Numărul total de participanţi permis la evenimente a fost depăşit considerabil”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei despre incident, care s-a produs luni.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

Agenţii de poliţie i-au cerut capului familiei să anuleze întreg evenimentul, după care participanţii au părăsit pe rând cimitirul.

Poliţia a întocmit un raport care menţionează încălcări ale restricţiilor privind contactul cu alte persoane şi ale regulilor de igienă, precum purtarea măştii, urmând să fie formulate acuzaţii.

Într-un comunicat, poliţia a făcut apel la public să dea dovadă de disciplină în timpul pandemiei. “Nu vă puneţi pe voi şi forţele de poliţie în pericol”, au cerut oamenii legii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend