Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Nicolae Georgescu, deputat PSD de Argeș: `O mare victorie pentru români: Pământul românesc nu poate fi al străinilor`

Avatar

Publicat

in

`Vești cu adevărat bune pentru români – cei care dintotdeauna au dorit să își muncească pământul, iar în țara lor să nu devină sclavii nimănui!`, susține deputatul PSD, Nicolae Georgescu într-un comunicat de presă.

”Cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a României a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.17/2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan și de modificare a Legii nr.268/2011 privind privatizarea societăților comerciale ce dețin în administrare terenuri proprietate publică și privată a statului cu destinație agricolă și înființarea Agenției Domeniilor Statului este constituţională în raport cu criticile formulate.

Publicitate

“Personal, consider că decizia CCR este un adevărat succes! Un succes la care au contribuit din plin colegii parlamentari PSD, în frunte cu domnul Alexandru Stănescu, cel care este și președintele Comisiei pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie alimentară și Servicii specifice din cadrul Camerei Deputaților. Un succes în special al românilor, deci o mare înfrângere pentru domnii de la PNL și USR – cei care au atacat legea la CCR” a declarat deputatul PSD, Nicolae Georgescu, cel care a și explicat modul în care legea era făcută în favoarea românilor, cei care trebuie să își muncească pământurile și care nu trebuie să devină sclavi în țara lor.

“Noua lege a vânzării terenurilor agricole a fost imediat atacată la Curtea Constituțională a României de către PNL și USR. Actul normativ a fost adoptat în Camera Deputaților, iar printre prevederile sale importante este și aceea că limitează accesul străinilor la cumpărarea pământului românesc.

Așadar, PSD a reușit inițial să modifice Legea 17/2014 a vânzării și cumpărării de terenuri agricole. Schimbările priveau dreptul de preempțiune la vânzarea unui teren agricol și puneau o barieră investitorilor străini, acordând privilegii românilor!

Mai exact, orice persoană fizică sau juridică din România sau din străinătate care nu a avut afaceri în domeniul agricol în ultimii 5 ani – reperul fiind data la care este scos la vânzare un teren agricol – nu are dreptul de a cumpăra pământ extravilan. De asemenea, dacă un cetățean român sau străin care nu a locuit în România în ultimii cinci ani și vrea să cumpere teren extravilan, îi este interzis. Bineînțeles,  o excepție li s-a acordat tinerilor fermieri români care doresc să deschidă afaceri în zootehnie, iar la ei exista condiția să fi locuit în România în ultimul an de dinaintea scoaterii la vânzare a unui teren agricol. Același regim le era aplicat și firmelor – dacă nu au activat în România în ultimii cinci ani și nu au sediul social în țară de tot atâta timp, nu pot cumpăra teren agricol” a explicat deputatul PSD, Nicolae Georgescu, cel care a și salutat rezultatul final, care este în favoarea românilor.

“Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României. Așadar, în țara lor, deși PNL și USR nu doreau acest lucru, românii au dreptul și obligația să își muncescă pământurile. Mă bucur de faptul că românii au primit dreptatea cuvenită din partea CCR și încă o dată îi felicit pe colegii ce au muncit la această lege”, susține parlamentarul PSD.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

B.E.M, lovitură grea pentru Firea: ‘Campanie electorală, pe banii Primăriei Bucureşti’

Avatar

Publicat

in

De

Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Municipiului Bucureşti (BEM) a admis vineri plângerea depusă de Alianţa USR-PLUS, prin cei doi copreşedinţi USR-PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu, împotriva Gabrielei Firea, Primăriei Generale a Capitalei şi împotriva PSD pentru încălcarea regulilor de desfăşurare a campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă al Alianţei. Astfel, BEM a admis faptul că Gabriela Firea şi-a făcut publicitate, în plină campanie electorală, prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată şi indirectă în mass-media audiovizuală.

„Alianţa USR-PLUS a dovedit faptul că Gabriela Firea şi-a făcut publicitate mascată, în plină campanie electorală, pe banii Primăriei Generale a Capitalei, în afara bugetului de campanie, adică pe banii bucureştenilor, iar decizia BEM vine să confirme acest lucru”, transmit reprezentanţii Alianţei într-un comunicat de presă.

Sursa citată mai spune  că prin admiterea plângerii Alianţei, BEM dă câştig de cauză USR PLUS şi confirmă desfăşurarea unei campanii electorale ilegale, prin intermediul autorităţii publice, cu încălcarea tuturor obligaţiilor de neutralitate şi echidistanţă care le revin acestora. Prin urmare, spoturile publicitare targetate în perioada campaniei electorale, din bugetul public, au fost declarate ilegale.

Publicitate
„Chiar dacă acest lucru se întâmplă cu o zi înainte de finalizarea campaniei electorale pentru alegerile locale de duminică, avem încredere că această decizie va reprezenta o dovadă în plus pentru cei nehotărâţi că trebuie să iasă în număr cât mai mare la vot dacă îşi doresc o altfel de administraţie şi o altfel de politică”, conchide sursa menţionată, notează news.ro

Citeşte şi:

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Alertă în Paris: Atac cu armă albă, lângă fostul sediu al Charlie Hebdo

Avatar

Publicat

in

De

Un atac cu armă albă a avut loc vineri la Paris, în apropiere de fostul sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo, care a fost ţinta unui atentat în ianuarie 2015, relatează AFP, Reuters şi dpa.

Mai multe persoane au fost rănite în acest atac cu macetă ale cărui circumstanţe nu sunt clare încă.

O sursă judiciară a anunţat că o a doua persoană a fost arestată, după ce un prim ‘suspect’ fusese arestat în apropierea Place de la Bastille, în centrul Parisului.

Publicitate

Postul BFMTV a relatat că cel puţin trei persoane au fost rănite în atac, dintre care două sunt în stare gravă. Conform altor media, ar fi vorba despre patru răniţi.

Această agresiune, ce are în loc în plin proces al atentatelor din ianuarie 2015 din capitala franceză, ar fi fost comis de o singură persoană, a precizat prefectura poliţiei din Paris, care iniţial a evocat doi suspecţi care au fugit de la locul atacului şi patru răniţi.

La faţa locului a fost desfăşurat un important dispozitiv de securitate. Motivul atacului nu este cunoscut deocamdată.

Procurorii francezi tratează atacul drept posibil incident terorist. Poliţia a evocat un bilanţ de cel puţin doi răniţi. O celulă de criză a fost activată la Ministerul de Interne, iar premierul Jean Castex şi ministrul de interne Gerald Darmanin s-au deplasat la locul atacului.

Atacul survine după ce Charlie Hebdo a făcut recent obiectul unor noi ameninţări după ce săptămânalul a republicat la 2 septembrie caricaturile cu profetul Mohamed, în perspectiva deschiderii, la 10 noiembrie, a procesului complicilor autorilor atacurilor jihadiste din 7-9 ianuarie 2015.

La începutul săptămânii, directoarea de resurse umane a publicaţiei Charlie Hebdo, Marika Bret, a trebuit să îşi schimbe domiciliul ca urmare a ameninţărilor primite, considerate extrem de grave de autorităţi.

Aproximativ 100 de posturi de radio şi TV, cotidiane şi reviste au publicat miercuri, drept reacţie, o scrisoare deschisă în care fac apel către francezi să se mobilizeze în favoarea libertăţii de exprimare.

La 7 ianuarie 2015, fraţii Kouachi au atacat redacţia săptămânalului Charlie Hebdo cu arme de luptă, ucigând 12 persoane, printre care caricaturiştii Cabu şi Wolinski, după care au fugit.

Periplul lor s-a încheiat după câteva zile la o imprimerie din Dammartin-en-Goele, în apropierea Parisului, unde au fost lichidaţi într-o operaţiune de asalt a GIGN, grupul de intervenţie al jandarmeriei franceze, notează agerpres.ro

Citeşte şi:

Acuze fără precedent la adresa USR-PLUS, din partea comisarului care candidează la Primărie: Soția și mama, amenințate – tatăl, hărțuit!

EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

Scandal de proporții! Marius Bodea, candidatul USR PLUS la șefia CJ Iași, acuzat că a hărțuit o angajată până a determinat-o să demisioneze

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend