Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Nicolae Ciucă: ”Nu trebuie să uităm că 25 octombrie este şi un simbol al sacrificiului românilor pentru apărarea fiinţei naţionale în cele mai grele momente ale istorie”

Avatar

Publicat

in

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a participat, duminică, la ceremonia desfăşurată cu ocazia Zilei Armatei Române la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I. El a declarat că munca „serioasă” a personalului MApN, loialitatea acestuia faţă de ţară şi valorile naţionale, curajul asumării misiunilor şi îndatoririlor explică şi justifică pe deplin încrederea în Armata României

„Munca serioasă a fiecăruia dintre femeile şi bărbaţii care alcătuiesc personalul Ministerului Apărării Naţionale, loialitatea faţă de ţară şi valorile naţionale dovedite de fiecare în parte, curajul asumării misiunilor şi îndatoririlor, chiar în condiţii dificile, toate acestea explică şi justifică pe deplin încrederea pe care românii o au în Armata României.

Astăzi, condiţiile deosebite cauzate de pandemia COVID-19 nu ne pot împiedica să sărbătorim Ziua Armatei României, să ne arătăm preţuirea pentru personalul Armatei Române, militari şi civili deopotrivă. Astăzi este doar una dintre ocaziile în care le recunoaştem şi le apreciem activitatea neobosită în slujba ţării şi a cetăţeanului. În acelaşi timp, nu trebuie să uităm că 25 octombrie este şi un simbol al sacrificiului românilor pentru apărarea fiinţei naţionale în cele mai grele momente ale istoriei, pentru independenţa şi integritatea ţării noastre”, a spus Ciucă.

Potrivit ministrului, veteranii, cărora le-a transmis gânduri „de preţuire aleasă”, sunt „modele de viaţă” pentru cei de astăzi şi pentru generaţiile de mâine.

„Din păcate, patru dintre militarii noştri au fost răniţi în Afganistan acum câteva zile. (…) Vestea bună este că toţi sunt în afara oricărui pericol. Am vorbit personal cu fiecare dintre ei, dar şi cu comandantul batalionului pentru a ne asigura că au toate condiţiile de tratament şi recuperare. Le dorim însănătoşire grabnică. Trebuie să cinstim trecutul, dar să privim către viitor şi privim cu încredere şi pentru că în faţa noastră se află aceşti tineri militari, medicii de mâine, care astăzi depun jurământul faţă de ţară. Îi aşteaptă o perioadă plină de provocări, dar cum meseria de medic, îndeosebi cea de medic militar, este una vocaţională, am convingerea că vor face faţă cu succes”, a adăugat Ciucă.

El a subliniat că resursa „cea mai importantă” de care dispune Armata României este cea umană. „Trebuie să pregătim noua generaţie cu resursele şi viziunea de astăzi pentru a gestiona provocările de mâine. Investim în viitor şi aici este important să înţelegem că resursa umană şi înzestrarea puternică în tehnologie militară merg mână în mână şi trebuie să avem programe de înzestrare şi instruire coerente, coordonate şi sincronizate”, a explicat ministrul Apărării, informează agerpres.ro

Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Gabriela Firea rupe tăcerea: ‘Sunt zone în care oamenii nu-și permit să se testeze’

Avatar

Publicat

in

De

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicul Octavian Jurma: ‘Ne infectăm dacă stăm mai mult de 10 minute în proximitate, indiferent dacă e în aer liber sau în spațiu închis’

Avatar

Publicat

in

De

”În general, activitatea în aer liber nu este o sursă semnificativă de infecție. Ce se poate întâmpla în aer liber este ca doi oameni să stea de vorbă o oră, să spunem, unul lângă altul, să nu aibă mască sau să aibă un grad înalt de infectare și să se poată infecta. Noi ne infectăm dacă stăm mai mult de 10 minute în proximitate, indiferent dacă e în aer liber sau în spațiu închis.

Dacă suntem în spațiu închis, problema este că acolo se acumulează în aer particule care poartă acest virus și atunci noi putem să respirăm acest aer și dacă cineva a părăsit încăperea. De aceea este mult mai periculoasă petrecerea timpului în aceste spații închise care are loc în mod natural, mai ales dacă ai fost afară și se întorc toți zgribuliți și stau la povești.

Este un lucru perfect normal și natural, dar care, în același timp, poate să răspândească virusul în aceste condiții pentru că toți declară că au respectat întocmai măsurile. În general, infecția se întâmplă acum în casele noastre sau în spațiile închise, unde, dintr-un motiv oarecare nu purtăm mască – poate luăm cina sau ne simțim în siguranță cu niște oameni care ne spun că ei sigur nu sunt infectați. Aici e problema, nu neapărat pe pârtii și în spațiul liber, ci ce se întâmplă după”, a declarat Octavian Jurma, conform b1.ro.

Citește și:

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Mutarea făcută de Klaus Iohannis: Înainte de alegeri, șeful STS a fost avansat în grad!

Ce taxă îi așteaptă pe români odată cu venirea noului an. Cât trebuie să plătească și prin ce mod se pot recupera banii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend