Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nicolae Ciucă a propus, la întâlnirea cu editorii şi bibliotecarii, derularea Programului ‘O carte pe an pentru fiecare elev’

Publicat

in

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, luni la Palatul Victoria, o întâlnire cu editori, bibliotecari şi personalităţi culturale. Discuţiile au vizat dificultăţile cărţii româneşti sau editată în limba română de a ajunge la public, dar şi propuneri de soluţii prin care lectura să fie încurajată mai ales în rândul copiilor şi al tinerilor. Şeful Executivului a propus derularea Programului „O carte pe an pentru fiecare elev”, iar Asociaţia Editorilor şi-a exprimat disponibilitatea de a-l susţine, conform news.ro.

„Am avut o întâlnire foarte bună astăzi cu oameni de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească – şi am răspuns cu multă deschidere propunerilor lor. Ne dorim să aducem mai aproape cartea de generaţiile tinere şi să încurajăm aplecarea lor către lectură, promovând, totodată, autorii români şi cărţile în limba română”, a declarat premierul Ciucă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Executivul va susţine propunerea Asociaţiei Editorilor de promovare a editurilor, cărţilor autorilor români şi a scrierilor în limba română, cu precădere către elevi, prin alocarea unui buget dedicat pentru achiziţia de carte de autori români şi a cărţilor în limba română de către bibliotecile publice, pentru a le pune la dispoziţia cititorilor.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a propus derularea Programului ”O carte pe an pentru fiecare elev”, iar Asociaţia Editorilor şi-a exprimat disponibilitatea de a-l susţine.

Nu în ultimul rând, şeful Executivului a agreat cu editorii, bibliotecarii şi autorii de carte participanţi la întâlnire asupra unei campanii publice prin care va fi promovată lectura cărţilor autorilor români şi în limba română, cititul aplicat al literaturii clasice şi contemporane româneşti şi a celei în limba română, mai indică sursa citată.

La întâlnire au participat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu şi consilierul de stat Iulian Chifu.

Lista invitaţilor i-a inclus pe Acad. Răzvan Theodorescu, Nicolae Manolescu, membru corespondent al Academiei Române, Prof. univ. dr. Victor Neumann, Horaţiu Mălăele, Prof. univ. dr. Dan Dungaciu, Prof dr. Doina Banciu, avocat Marian Nazat, Adina Rosetti, Conf. univ. dr. Răzvan Voncu.

Din partea bibliotecarilor au participat Agnes Terezia Erich şi Dragoş Adrian Neagu – Preşedinte, iar din partea editorilor de carte – Ovidiu Enculescu, directorul Editorii RAO, Mihai Mitrică – Director Executiv AER (Asociaţia Editorilor din România), Andrei Niculescu – Editor, membru al Consiliului coordonator AER, Silvia Colfescu – directorul Editurii Vremea, Dan Croitoru – directorul Editurii Polirom, Dan Iacob – directorul Editurii ART.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Viktor Orban: Guvernul Ungariei va confisca „profiturile suplimentare” făcute de MOL din vânzările de carburanți

Publicat

in

De

Guvernul ungar va reține „profiturile suplimentare” pe care grupul MOL le va face din vânzările de carburanți, a declarat miercuri premierul Viktor Orban pe Facebook, la o zi după ce guvernul său a eliminat plafonarea prețurilor la carburanții auto, pe fondul penuriei de benzină și motorină, transmite Reuters.

Premierul Ungariei, Viktor OrbanFoto: BART MAAT / AFP / Profimedia

„În ultimele zile, sancțiunile petroliere de la Bruxelles au intrat în vigoare și s-a întâmplat ceea ce ne era teamă că o să se întâmple. De acum încolo există prețuri de sancțiuni la benzină în întreaga Europă”, a spus Orban, adăugând că în Ungaria guvernul va lua profiturile suplimentare generate de această situație și le va redirecționa către bugetul de stat.

Situaţia aprovizionării cu combustibili este „critică” în Ungaria, unde cererea a crescut vertiginos, iar achizițiile pe fond de panică a dus la un deficit de ofertă pe piaţă, a afirmat marţi MOL, adăugând că singura soluţie este crearea condiţiilor pentru creşterea importurilor

Furnizorii străini au redus livrările de combustibili către Ungaria de când guvernul a plafonat preţul benzinei şi al motorinei la 480 de forinţi (1,22 dolari) pe litru, în urmă cu un an.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ronaldo sau Messi? Impresiile lui Edi Iordănescu după meciurile văzute la CM Qatar

Publicat

in

De

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edi Iordănescu, a fost prezent la câteva meciuri de la CM Qatar, iar săptămâna aceasta tehnicianul s-a întors în țară.

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Edi Iordănescu a fost în principal pentru a urmări meciurile viitoare adversare a României din preliminariile Euro 2024, dar a avut ocazia să îi vadă și pe Messi și Cristiano Ronaldo la treabă.

Cu ce impresii a rămas Edi Iordănescu de la CM Qatar

Selecționerul echipei naționale a precizat pe Facebook ce a observat la acest turneu final și ce impresii i-au lăsat Messi și Cristiano Ronaldo.

„Țin cu Anglia, ador fantezia brazilienilor, dar nu aș spune Nu nici pentru Messi sau Ronaldo să câștige acest Mondial. Amândoi sunt la ultima experiență la un Campionat Mondial și o să înțelegem după ce se opresc din activitate ce au reprezentat cu adevărat!

Mai mult decât atât, pare că ambii au înțeles că sunt pe final de carieră, dar doar unul reușește să accepte asta. Ne-au oferit prea multe momente deosebite celor care iubim fotbalul și pentru asta măcar unul ar putea să ridice trofeul. După ei urmeaza…..Mbappe!” – a scris acesta pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend