Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Niciun pat liber la ATI la nivel național

Publicat

in

În data de 17 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1618 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 167 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.750 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Tinerii au nevoie de mentori – 64% dintre tineri afirmă că au nevoie de ajutor pentru a începe un business

Publicat

in

De

​Conform concluziilor studiului național organizat de Insights PulseZ, tinerii generației Z sunt cu adevărat interesați să își pornească o afacere. 1 din 2 tineri la nivel național sunt interesați de antreprenoriat.

Tinerii au nevoie de mentoriFoto: Tinerii în Arenă

Principalele bariere cu care se confruntă tinerii ce vor să pornească o afacere sunt reprezentate de: lipsa resurselor financiare (78%), lipsa cunoștințelor concrete în gestionarea unei afaceri (66%) și lipsa mentoratului (64%). Mai mult de două treimi din respondeții studiului susțin că au nevoie de ajutor pentru a putea începe un business. În acest context, Romanian Business Leaders propune o soluție care vine în ajutorul Generației Z prin dezvoltarea comunității “Tinerii în Arenă”.

Conform aceluiași studiu Insights PulseZ, jumătate din respondenți sunt optimiști, simțindu-se motivați și nerăbdători să înceapă o afacere. 55% dintre tineri își doresc să se inconjoare de alți antreprenori pentru a fi motivați să își înceapă business-ul.

“Suntem fericiți să susținem viitorii antreprenori ce intră în programul Tinerii în Arenă și să îi pregătim pentru adevăratele provocări ale antreprenoriatului. Dorința noastră este să le oferim tinerilor cu vârste între 16 și 24 de ani accesul la informații despre antreprenoriat și să îi ghidăm către acțiunile reale pe care le pot face pentru a aduce ideile lor la realitate. Visele Generației Z trebuie să fie susținute prin informații, mentorat și oportunități tangibile și acționabile. Astfel, oferim participanților beneficii prin care să își poată crea și pune în practică planurile de business, perspectivele și așteptările. Programul prevede sesiuni de networking și de mentorat pentru tineri, unde aceștia pot interacționa cu antreprenori de succes și pot discuta despre ideile de business, nevoile și dorințele lor. Tinerii în Arenă reprezintă un hub de dezvoltare a noii generații”, a declarat Alin-Claudiu Apostu, Project Manager pentru Insights și Vreau să fiu Antreprenor.

Nevoia de mentorat este foarte importantă pentru tineri. Programul Tinerii în Arenă, aflat la a 4-a ediție, poate fi răspunsul.

Programul Tinerii în Arenă încercă să elimine barierele cu care se confruntă noii antreprenori și oferă un program de mentorat în care sunt implicați antreprenori de succes, din diverse domenii, care investesc resurse în dezvoltarea și susținerea tinerilor. Procesul de aplicare prevede completarea unui formular pe platforma de înscriere Vreau să fiu Antreprenor (https://vsfa.ro/arena) ce cuprinde o prezentare grafică a ideii de afacere și un videoclip de prezentare de maxim 90 de secunde. Înscrierile în program sunt acceptate până în 9 octombrie.

Tinerii care au participat la edițiile precedente se bucură de succes datorită eforturilor proprii și implicării atente și focusate ale organizatorilor Vreau să fiu Antreprenor, cât și ale antreprenorilor parteneri în program. Un astfel de start-up care ajunge să se extindă la nivel național este CityPack – o aplicație lansată anul precedent de cofondatorii start-up-ului, Andrei Cruceru și Eduard Diaconu. Platforma se bucură în acest moment de un succes la nivel național, inițial fiind lansată la Râmnicu Vâlcea, fiind implementată și în București și clasându-se recent pe locul 7 în topul celor mai descărcate aplicații din România. Asemenea echipei CityPack sunt și alți antreprenori tineri care au pornit după Tinerii în Arenă și au reușit să vândă produsele și serviciile lor la nivel național și internațional.

Pentru înscrierea în programul Tinerii în Arenă accesați link-ul de acces: https://vsfa.ro/arena/.

​Parteneriat media

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Novak Djokovic, la pas în sferturi la ATP Astana

Publicat

in

De

Red. Sport • HotNews.ro

Novak Djokovic și-a făcut ușor meciul cu olandezul Botic Van De Zandschulp (36 ATP), sârbul obținând calificarea în sferturile de la ATP Astana după un meci de 71 de minute.

Novak DjokovicFoto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Djokerul, al patrulea favorit, a cedat doar patru gameuri, victoria neputând fi pusă în vreun fel la îndoială (6-3, 6-1).

Pentru un loc în semifinale, Novak Djokovic se va duela cu Karen Khachanov (18 ATP).

ATP Astana, programul sferturilor

Adrian Mannarino – Andrey Rublev (5)

Stefanos Tsitsipas (3) – Hubert Hurkacz (7)

Karen Khachanov – Novak Djokovic (4)

Roberto Bautista Agut – Daniil Medvedev (2) / Emil Ruusuvuori

Astana Open face parte din categoria ATP 500, se dispută pe hard, are premii totale în valoare de $1.900.000, iar la start s-au găsit unii dintre cei mai buni jucători ai lumii. Primii patru favoriți sunt Carlos Alcaraz (1 ATP – a fost deja eliminat), Daniil Medvedev (4 ATP), Stefanos Tsitsipas (6 ATP) și Novak Djokovic (7 ATP).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend