Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Nici o surpriză – Podul de la Brăila nu va fi gata la timp: Italienii mai cer 3 ani

Publicat

in

Podul suspendat de la Brăila nu poate fi gata la timp, adică la finalul acestui an, pentru că unul dintre constructori au cerut autorităților un răgaz de nu mai puțin de 3 ani.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunțat că antreprenorul a cerut o amânare cu nu mai puțin de 3 ani pentru finalizarea lucrărilor.

„Solicită extensii de timp până în anul 2025. Noi nu ne-am asumat sau, mai bine zis, nu am acceptat aceste notificări, dar, având în vedere și ritmul din șantier și modul de abordare al acestui proiect, este evident că acest constructor va avea întârzieri”, a afirmat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor pentru ȘtirileProTv.

În paralel cu lucrurile la pod, Asocierea italo-niponă Astaldi – IHI Infrastructure System lucrează din zor și la drumurile de acces fără de care nu se va putea deschide circulația, chiar dacă ar fi gata Podul propriu-zis la finalul anului.

Drumurile de acces, inclusiv un pasaj peste calea ferată, sunt în prezent în lucru, cu un grafic strâns și cu șanse moderate de a fi deschise în luna decembrie, chiar și parțial – până în DJ221B/Calea Galați pe malul brăilean și până în DN22 lângă Smârdan pe malul tulcean, potrivit monitorizării Hotnews.

Deși se știa demult de această problemă și de decalajul creat, abia din primăvara lui 2021 au fost emise autorizațiile de construcție și pentru drumurile de legătură, când lucrările la Pod erau deja de ceva timp demarate.

Reprezentanții constructorului italian au dat în numeroase rânduri asigurări oficialităților române care au vizitat șantierul că, în decembrie 2022, podul va fi gata împreună cu drumurile de legătură, însă lucrurile stau cu totul altfel.

În urmă cu câteva zile, Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a trimis specialiştii la Podul de la Brăila pentru a evalua dacă există posibilitatea ca acesta să fie deschis circulaţiei în acest an.

Întrebat despre discuţiile dintre antreprenor şi CNAIR, el a declarat că a fost avansat un grafic, dar acesta nu a fost asumat.

,,Cei de la WeBuild, ca şi toţi ceilalţi antreprenori ai noştri, vin frecvent la sediul companiei unde avem discuţii pe fiecare proiect în parte. În ceea ce priveşte graficul pe care dânşii l-au depus la companie, un grafic neasumat de către inginer şi de noi, au un termen de finalizare undeva în 2025″, a spus Cristian Pistol.

De asemenea, el fost întrebat de jurnalişti câţi kilometri estimează ca se vor deschide pentru circulaţie în 2023 şi dacă se va putea depăşi borna de 100 de km. Directorul general al CNAIR a răspuns că nu avansează cifre dar că perspectiva este una optimistă şi că ţinta de 100 de km ar putea fi atinsă.

Podul peste Dunăre de la Brăila

Lungime: Pod + Drum Brăila – Jijila (19 Km) , Drum legătură DN22 Smârdan Măcin (4,3 km)

Valoare: 1,99 mld lei (fără TVA)

Constructor: Astaldi (Italia) – IHI Infrastructure System (Japonia)

Contract semnat: 15.01.2018

Lucrări începute: decembrie 2018

Termen finalizare: 2022 (pentru pod), 2023 (pentru drumuri)

Stadiu fizic – întreg proiectul (septembrie 2022): 76,37%

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Noii recruţi ruşi au început să ajungă la bazele militare. Majoritatea au o experiență redusă sau le lipsește cu desăvârșire

Publicat

in

De

Serviciile britanice de informaţii au comunicat că bărbaţii ruşi care au fost chemaţi să lupte în Ucraina, după ce preşedintele Putin a anunţat o mobilizare parţială, au început să ajungă la bazele militare, anunță BBC.

Majoritatea soldaţilor recrutaţi au, cel mai probabil, o experienţă militară foarte redusă sau aceasta le lipseşte cu desăvârşire. Prima mobilizare din Rusia, de după Al Doilea Război Mondial, a provocat proteste în ţară.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Romania’s COVID-19 daily cases rise by 856 on over 9,000 tests in last 24h

Publicat

in

De

As many as 856 new cases of people infected with SARS-CoV-2 were recorded in the last 24 hours in Romania, down 417 from the previous day, with over 9,000 RT-PCR and rapid antigenic tests performed, the Health Ministry informed on Monday.

Of the new cases, 184 were in re-infected patients, who tested positive more than 90 days after the first time they recovered from the disease.

Most of the newly confirmed COVID-19 cases in Romania since the previous reporting were recorded in Bucharest City – 144, and in Cluj County – 101, told Agerpres.

The highest 14-day notification rate is in Cluj County – 1.92, followed by Timis County – 1.9, and Bucharest City – 1.56.

As of Monday, 3,262,909 cases of people infected with the novel coronavirus were confirmed in Romania.

– Hospitalisations –

As many as 1,426 people with COVID-19, up 69 from the previous reporting, including 130 minors, are hospitalised in Romania at specialist care facilities.

Out of the total number of hospitalised patients, 128, down one, are in intensive care.

Of the 128 patients admitted to ICU, 117 are unvaccinated against COVID-19.

– Deaths –

According to the ministry, three Romanians, two men and one woman, are reported dead in the last 24 hours.

Of the three deaths, one was recorded in the age group 60-69 years, and two in the age group over 80 years.

All deaths were in patients with comorbidities, and two deaths were in vaccinated patients.

Since the beginning of the pandemic, 66,981 people diagnosed with the SARS-CoV-2 infection have died in Romania.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend