Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

NFT-urile cu tematică sportivă declanșează goana după aur

Publicat

in

Proiectele de colecții sportive tokenizate au strâns aproape 1 miliard de dolari în finanțare în decurs de o săptămână.

Miercuri, Dapper Labs – firma din spatele blockchain-ului Flow și popularele colecții de baschet tokenizate NBA Top Shot – au anunțat încă 250 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de fondul speculativ Coatue.

Așa cum a raportat miercuri Cointelegraph, dezvoltatorul de jocuri de cărți de fotbal cu carduri nonfungible (NFT) din Franța, Sorare, a strâns 680 milioane de dolari în finanțare din seria B condusă de gigantul japonez fintech SoftBank. Runda de finanțare a ridicat evaluarea companiei la 4,3 miliarde de dolari.

Finanțarea combinată pentru cele două firme se ridică la 930 de milioane de dolari, marcând un pariu semnificativ pe sectorul de jetoane sportive într-un moment în care unii experți consideră că piața mai largă nefungibilă este moartă din cauza scăderii volumului vânzărilor și a prețurilor la etaj.

Dapper Labs

Cea mai recentă rundă de 250 de milioane de dolari se adaugă la finanțarea de 305 milioane și 65 de milioane de dolari pe care Dapper Labs a obținut-o până acum în 2021. În timp ce firma nu și-a prezentat în mod specific foaia de parcurs în urma anunțului, firma a tachinat că există mai multe proiecte care vin la blockchain-ul Flow în curând.

Potrivit Dapper Labs, capitalul va fi utilizat pentru finanțarea unor proiecte NFT licențiate în continuare în sport, muzică și divertisment, împreună cu extinderea platformei NBA Top Shot. La începutul acestei luni, au apărut știri că Google s-a asociat cu Dapper Labs pentru a sprijini dezvoltarea produselor NFT și Web 3.0 pe blockchain-ul Flow.

Nap Top Shot de la Dapper Labs a fost un succes răsunător de la deschiderea publicului în octombrie anul trecut, datele din CryptoSlam arătând că NFT-urile au generat peste 716 milioane de dolari în vânzări pe piețele secundare.

Cu toate acestea, se pare că hype pentru proiect s-a răcit în ultimele luni, vânzările secundare nu reușind să spargă 50 de milioane de dolari într-o lună din aprilie. Aceasta este mai puțin de un sfert din volumul din lunile de vârf pentru tranzacționarea NBA Top Shot NFT în februarie și martie, care a generat vânzări secundare în valoare de 224 milioane USD și, respectiv, 220 milioane USD.

Potrivit estimărilor CryptSlam, cele mai valoroase momente NBA Top Shot sunt NFT-urile care îl înfățișează pe Lebron James, cu o capitalizare de piață combinată de 114.114 James NFT-uri care se ridică la 104 milioane de dolari.

Expansiunea Sorare

Creșterea de 680 de milioane de dolari a lui Sorare se adaugă la o rundă de finanțare din seria A de 50 de milioane de dolari în februarie, marcând o creștere meteorică a platformei în 2021. Sorare a subliniat planuri ambițioase pentru ultimele fonduri care merg mai departe.

În cadrul fotbalului, obiectivul firmei este să se asocieze cu primele 20 de ligi profesionale de fotbal din întreaga lume, împreună cu primele 50 de asociații internaționale de fotbal atât pentru echipele masculine, cât și pentru cele feminine, conform cointelegraph.com

În starea actuală, platforma Sorare are oferte de licențiere cu 177 de echipe dintr-un total de 36 de ligi interne și internaționale. Firma a înregistrat o etapă importantă la începutul acestei luni, când a semnat un acord cu Liga spaniolă pentru a elibera jetoane pentru toți jucătorii din cele 20 de echipe din ligă.

Fondurile vor fi, de asemenea, folosite pentru a intensifica campaniile de marketing, pentru a angaja membri cheie ai personalului, pentru a-și deschide primul birou din SUA și pentru a-și extinde modelul de colecție NFT în alte coduri sportive.

Platforma Sorare a fost lansată în aprilie 2019. În ciuda unui început de un an în NBA Top Shot, NFT-urile sale au generat o sumă semnificativ mai mică, cu o vânzare totală de 84,8 milioane de dolari pe piețele secundare.

Vânzările au atins un maxim în martie, cu 15,34 milioane de dolari, înainte de a se răcori în următoarele trei luni. Cu toate acestea, vânzările secundare au înregistrat o tendință ascendentă în iulie și august, cu 8,8 milioane USD și respectiv 14,8 milioane USD. Deși mai sunt opt ​​zile rămase în septembrie, NFT-urile Sorare au generat vânzări în valoare de 10,5 milioane USD, sugerând că această cifră poate depăși 14 milioane USD pentru a doua lună consecutivă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Romania’s National Strategic Plan: 15.83 billion EUR, 89 support interventions in agriculture over 2023-2027

Publicat

in

De

Romanian farmers and Romanian agriculture will benefit from 15.83 billion EUR through the National Strategic Plan 2023-2027, which was approved on Wednesday by the European Commission, of which 9.78 billion EUR are on Pillar I – Direct payments and sectoral interventions, and 5.87 billion EUR on Pillar II – Rural Development, the Minister of Agriculture, Petre Daea, told a Wednesday’s press conference.

„There are two elements of the concept that underlie the construction of the National Strategic Plan. It is about the loss of income for the Common Agricultural Policy and for the agricultural policy of Romania, respectively the transition from compliance to performance. The second resistance structure of this concept is the environment. A to see that these directions of action are supported by important amounts on elements that are addressed to young farmers, but also to small farmers”, said Petre Daea.

He argued that in the construction of the National Strategic Plan it was taken into account not to cap direct payments, a direction requested by the European Commission, to distribute these subsidies as fairly as possible and to implement these measures on the existing structures in Romania, respectively on the two agencies of payments.

To finalize the National Strategic Plan 2023-2027, which lasted 19 months, the Ministry of Agriculture carried out an extensive consultation process with the representatives of the approximately 160 public and private organizations that are part of partnership structures.

The National Strategic Plan 2023-2027 includes support instruments financed both from FEGA (direct payments and sectoral interventions – measures to support the market), and from FEADR (rural development policy).

The National Strategic Plan 2023-2027 is a document that contains 1,900 pages. AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Rusia se ‘rupe’ de Occident! Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: ‘Mutăm oamenii de la linia occidentală către linia orientală, cea asiatică’

Publicat

in

De

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunţat miercuri că ţara sa îşi va reorienta politica economică şi externă către Asia ca urmare a antagonismului Moscovei cu Occidentul care ”continuă să nutrească speranţa că va putea distruge Rusia pe câmpul de luptă” în conflictul din Ucraina, pentru soluţionarea căruia el a spus că Rusia este dispusă să negocieze dacă i se respectă ”cererile absolut legale”, consemnează agenţia EFE.

”Mutăm oamenii (diplomaţii, funcţionarii) de la linia occidentală către linia orientală, cea asiatică”, a anunţat Lavrov în timpul unui forum internaţional desfăşurat în capitala rusă, adăugând că, până la sfârşitul anului, va avea loc a întâlnire a ministerelor de externe şi dezvoltării economice pentru a aborda în detaliu această chestiune.

Pe lângă relaţiile cu Asia, pentru Moscova rămân în acelaşi timp prioritare relaţiile cu America Latină, Africa şi, desigur, cele cu spaţiul fost sovietic, a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

În urma sancţiunilor impuse Rusiei după lansarea ”operaţiunii militare speciale” în Ucraina, preşedintele rus Vladimir Putin a stabilit că ţările occidentale nu mai sunt parteneri de încredere şi a cerut strângerea relaţiilor cu ţările de pe alte continente.

Astfel, premierii rus şi chinez, Mihail Mişustin şi Li Kequiang, au pledat luni pentru sporirea schimburilor comerciale bilaterale pentru ca acestea să ajungă la 200 de miliarde de dolari pe an, faţă de circa 150 de miliarde estimate pentru anul în curs.

Rusia acordă o atenţie specială şi Indiei, ţară criticată săptămâna aceasta de Ucraina pentru continuarea importurilor de petrol rusesc.

Cât despre soluţionarea conflictului declanşat prin invazia rusă asupra Ucrainei, Lavrov a spus că Rusia este dispusă la negocieri dacă i se va prezenta ”o propunere serioasă” care să ţină cont de ”cererile absolut legale” ale sale, fără a preciza dacă se referă prin această expresie la cele patru regiuni ucrainene – Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie – pe care Rusia le-a anexat pe hârtie şi nu le controlează decât parţial.

Ministrul rus a mai spus în acest context că Moscovei nu i-a lipsit niciodată ”bunăvoinţa”, amintind că anul trecut în decembrie a trimis Occidentului cererile sale privind garanţiile de securitate, iar în martie a avut cu Kievul negocieri la Istanbul, discuţii care apoi au fost sistate, întrerupere a tratativelor de pace pusă de Rusia pe seama presiunilor americane asupra responsabililor ucraineni.

Dar, deocamdată, Occidentul ”continuă să nutrească speranţa că va putea distruge Rusia pe câmpul de luptă”, a remarcat Lavrov. ”Unii ne-o spun în faţă, alţii nu”, a completat el.

Acesta a mai menţionat că unii lideri occidentali, precum preşedintele francez Emmanuel Macron, vorbesc în ultima vreme despre necesitatea negocierilor, dar fără să se concretizeze ceva.

Într-un interviu acordat în timpul vizitei de stat efectuate săptămâna trecută în SUA, Macron a sugerat ca Rusia să primească garanţii de securitate în cadrul unor viitoare negocieri menite să pună capăt războiului din Ucraina, propunere dezaprobată puternic la Kiev.

Tema acestor garanţii de securitate a fost avansată de Moscova la sfârşitul anului trecut, solicitare care apoi, până la invazia pornită de Rusia asupra Ucrainei în februarie, a făcut obiectul unor tratative diplomatice intense şi în cele din urmă eşuate, Washingtonul considerând inacceptabile cererile Moscovei.

Rusia a solicitat în special retragerea infrastructurii militare a NATO pe poziţiile precedente anului 1997 – adică înaintea extinderii Alianţei către Est – şi promisiunea că nu va mai exista nicio nouă extindere a NATO către statele foste sovietice, mai ales către Ucraina, informează agerpres.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend