Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

NFT-urile cu tematică sportivă declanșează goana după aur

Publicat

in

Proiectele de colecții sportive tokenizate au strâns aproape 1 miliard de dolari în finanțare în decurs de o săptămână.

Miercuri, Dapper Labs – firma din spatele blockchain-ului Flow și popularele colecții de baschet tokenizate NBA Top Shot – au anunțat încă 250 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de fondul speculativ Coatue.

Așa cum a raportat miercuri Cointelegraph, dezvoltatorul de jocuri de cărți de fotbal cu carduri nonfungible (NFT) din Franța, Sorare, a strâns 680 milioane de dolari în finanțare din seria B condusă de gigantul japonez fintech SoftBank. Runda de finanțare a ridicat evaluarea companiei la 4,3 miliarde de dolari.

Finanțarea combinată pentru cele două firme se ridică la 930 de milioane de dolari, marcând un pariu semnificativ pe sectorul de jetoane sportive într-un moment în care unii experți consideră că piața mai largă nefungibilă este moartă din cauza scăderii volumului vânzărilor și a prețurilor la etaj.

Dapper Labs

Cea mai recentă rundă de 250 de milioane de dolari se adaugă la finanțarea de 305 milioane și 65 de milioane de dolari pe care Dapper Labs a obținut-o până acum în 2021. În timp ce firma nu și-a prezentat în mod specific foaia de parcurs în urma anunțului, firma a tachinat că există mai multe proiecte care vin la blockchain-ul Flow în curând.

Potrivit Dapper Labs, capitalul va fi utilizat pentru finanțarea unor proiecte NFT licențiate în continuare în sport, muzică și divertisment, împreună cu extinderea platformei NBA Top Shot. La începutul acestei luni, au apărut știri că Google s-a asociat cu Dapper Labs pentru a sprijini dezvoltarea produselor NFT și Web 3.0 pe blockchain-ul Flow.

Nap Top Shot de la Dapper Labs a fost un succes răsunător de la deschiderea publicului în octombrie anul trecut, datele din CryptoSlam arătând că NFT-urile au generat peste 716 milioane de dolari în vânzări pe piețele secundare.

Cu toate acestea, se pare că hype pentru proiect s-a răcit în ultimele luni, vânzările secundare nu reușind să spargă 50 de milioane de dolari într-o lună din aprilie. Aceasta este mai puțin de un sfert din volumul din lunile de vârf pentru tranzacționarea NBA Top Shot NFT în februarie și martie, care a generat vânzări secundare în valoare de 224 milioane USD și, respectiv, 220 milioane USD.

Potrivit estimărilor CryptSlam, cele mai valoroase momente NBA Top Shot sunt NFT-urile care îl înfățișează pe Lebron James, cu o capitalizare de piață combinată de 114.114 James NFT-uri care se ridică la 104 milioane de dolari.

Expansiunea Sorare

Creșterea de 680 de milioane de dolari a lui Sorare se adaugă la o rundă de finanțare din seria A de 50 de milioane de dolari în februarie, marcând o creștere meteorică a platformei în 2021. Sorare a subliniat planuri ambițioase pentru ultimele fonduri care merg mai departe.

În cadrul fotbalului, obiectivul firmei este să se asocieze cu primele 20 de ligi profesionale de fotbal din întreaga lume, împreună cu primele 50 de asociații internaționale de fotbal atât pentru echipele masculine, cât și pentru cele feminine, conform cointelegraph.com

În starea actuală, platforma Sorare are oferte de licențiere cu 177 de echipe dintr-un total de 36 de ligi interne și internaționale. Firma a înregistrat o etapă importantă la începutul acestei luni, când a semnat un acord cu Liga spaniolă pentru a elibera jetoane pentru toți jucătorii din cele 20 de echipe din ligă.

Fondurile vor fi, de asemenea, folosite pentru a intensifica campaniile de marketing, pentru a angaja membri cheie ai personalului, pentru a-și deschide primul birou din SUA și pentru a-și extinde modelul de colecție NFT în alte coduri sportive.

Platforma Sorare a fost lansată în aprilie 2019. În ciuda unui început de un an în NBA Top Shot, NFT-urile sale au generat o sumă semnificativ mai mică, cu o vânzare totală de 84,8 milioane de dolari pe piețele secundare.

Vânzările au atins un maxim în martie, cu 15,34 milioane de dolari, înainte de a se răcori în următoarele trei luni. Cu toate acestea, vânzările secundare au înregistrat o tendință ascendentă în iulie și august, cu 8,8 milioane USD și respectiv 14,8 milioane USD. Deși mai sunt opt ​​zile rămase în septembrie, NFT-urile Sorare au generat vânzări în valoare de 10,5 milioane USD, sugerând că această cifră poate depăși 14 milioane USD pentru a doua lună consecutivă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Gafă de proporții a rușilor: au interzis unor americani morți să intre în Rusia

Publicat

in

De

Câțiva dintre cei 963 de americani cărora li s-a interzis pe viață să intre în Rusia nu ar fi putut oricum să facă această călătorie, pentru că sunt deja morți.

John McCain, fost candidat republican la președinția SUA și senator cu o vechime îndelungată, democratul Harry Reid, care a fost liderul majorității în Senat între 2007 și 2015 și Orrin Hatch, care, cu cei 42 de ani de activitate în această cameră, a devenit cel mai longeviv senator republican din istorie, se află pe noua listă de indezirabili a guvernului rus.

McCain a murit în august 2018, la vârsta de 81 de ani, Reid a murit în decembrie anul trecut, la 82 de ani, iar Hatch a murit pe 23 aprilie, la 88 de ani, conform The Guardian.

În continuare în viață, dar cu interdicție de a intra în Rusia din cauza unor presupuse jigniri la adresa președintelui rus Vladimir Putin sau a regimului său, sunt actorul Morgan Freeman, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, jurnalistul britanic și corespondentul CNN Nick Paton Walsh și Jeff Katzenberg, directorul executiv al studioului de animație DreamWorks.

Ca și cum ar întări faptul că cel care a întocmit listele nu și-a făcut pe deplin temele, Chuck Schumer, liderul majorității senatorilor democrați, este identificat în mod incorect ca fiind „fost senator democrat” și „lider adjunct al minorității senatoriale”.

Rusia a anunțat sâmbătă că interzice intrarea în țară a 963 de americani, printre care președintele american Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken și șeful CIA William Burns.

Luna trecută, Ministerul rus de Externe le-a interzis lui Boris Johnson, Liz Truss, Ben Wallace și altor 10 membri ai guvernului britanic să intre în țară.

În aprilie, ministerul a declarat că decizia a fost luată „având în vedere acțiunea ostilă fără precedent a guvernului britanic”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

O femeie a căzut de la etajul doi al unui bloc: nu se știe dacă a fost tentativă de sinucidere

Publicat

in

De

O femeie a căzut, sâmbătă seară, de la etajul al doilea al unui imobil din municipiul Bistriţa, fiind transportată la spital.

ISU Bistriţa-Năsăud a anunţat, sâmbătă seară, că echipajele au intervenit pe str. Dragoş Vodă din municipiul Bistriţa, unde o femeie a căzut de la etajul al doilea al unui imobil, informează News.ro.

”Din primele informaţii, femeia este conştientă, preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD pentru stabilizare şi evacuare către UPU SMURD Bistriţa”, a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Deocamdată nu s-au stabilit împrejurările în care s-a produs accidentul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend