Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

New York – 38 de femei îl acuză pe James Toback de comportament sexual inadecvat

Publicat

in

D. Popa • HotNews.ro

Aproape 40 de femei au intentat un proces la New York împotriva scriitorului şi regizorului James Toback, acuzându-l de abuz sexual, transmite The Associated Press.

James TobackFoto: Laura Antonelli / Shutterstock Editorial / Profimedia

Acţiunea, depusă la Curtea Supremă a statului Manhattan, vine după ce luna trecută statul New York a instituit un termen de un an pentru ca oamenii să poată intenta procese pentru acuzaţii de agresiune sexuală, chiar dacă acestea au avut loc cu zeci de ani în urmă, renunţând la prescrierea faptelor.

Acuzaţiile potrivit cărora Toback ar fi comis abuzuri sexuale cu ani în urmă au ieşit la iveală la sfârşitul anului 2017, fiind raportate pentru prima dată de Los Angeles Times, în timp ce mişcarea MeToo câştiga atenţie.

În 2018, procurorii din Los Angeles au declarat că termenele de prescripţie au expirat în cinci cazuri pe care le-au analizat şi au refuzat să formuleze acuzaţii penale împotriva lui Toback.

Nu au fost disponibile informaţii despre avocaţi sau reprezentanţi ai lui Toback, iar acesta a negat acuzaţiile aduse împotriva sa.

Cincisprezece dintre femei sunt menţionate ca reclamante în procesul din New York, în timp ce alte 23 sunt enumerate ca Jane Does. Pe lângă Toback, Clubul Harvard din New York este, de asemenea, menţionat ca pârât, unele dintre femei spunând că au fost abuzate acolo.

Scenaristul şi regizorul James Toback, născut în noiembrie 1944, a fost nominalizat la premiile Oscar pentru „Bugsy” (1991), în care au jucat Warren Beatty şi Annette Bening. El a mai regizat filme precum „Black and White” şi „The Pick-Up Artist”.

Cariera sa la Hollywood se întinde pe mai bine de 40 de ani.

(Sursa:news.ro)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Bătălia rușilor pentru Ugledar e decisivă în cucerirea Donețkului: miza uriașă strategică pe care o are orașul

Publicat

in

Trupele rusești patrulează zonele de la periferia sudică a orașului Ugledar în cadrul avansării lor în Donețk, a declarat vineri pentru TASS expertul politico-militar, consilier al șefului interimar al Republicii Populare Donețk (RPD) Yan Gagin.

Citeste mai mult

NATIONAL

PNL sugerează că Vasile Dîncu pierde teren în PSD: ‘E posibil să nu fi fost informat!’

Publicat

in

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe îi răspunde lui Vasile Dîncu, care a solicitat modificarea calendarului pentru adoptarea legilor educaţiei, precizând că acest calendar este agreat în coaliţie şi rămâne acelaşi. Legile Educaţiei îşi vor urma parcursul aşa cum am stabilit, precizează Stroe.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend